Yohan Croizet bizonyítaná, hiba volt lemondani róla Újpesten

BORSOS LÁSZLÓBORSOS LÁSZLÓ
Vágólapra másolva!
2024.04.05. 09:35
Yohan Croizet-nél általában jó helyen van a labda, hét bajnoki gólnál jár a ZTE-ben (Fotó: szabó Miklós)
A ZTE FC nagyszerű formában futballozó francia támadója, Yohan Croizet először léphet pályára ellenfélként a Megyeri úton, a nyáron kölcsönbe elengedett korábbi közönségkedvenc a lila-fehérek klubvezetőségének bizonyítaná, kár volt elengedni.

 

RÉGI KEDVENC tér vissza a Szusza Ferenc Stadionba – ellenfélként. Yohan Croizet 2021 februárja és 2023 augusztusa között ötven mérkőzésen lépett pályára az Újpestben, kilenc góljával, nyolc gólpasszával, fifikás megoldásaival és kimagasló technikai képzettségével belopta magát a szurkolók szívébe. Az idényt a ZTE FC-ben kölcsönben töltő francia támadó első meccsét játssza a IV. kerületben azóta, hogy elhagyta a klubot, s nem tagadja, tűkön ülve várja a péntek esti bajnokit.

 

Nagyszerű lesz visszatérni a Szusza Ferenc Stadionba, nekem mindig felemelő ott pályára lépni      – mondta a Nemzeti Sportnak a 32 éves futballista, aki 23 mérkőzésen tíz gólt szerzett és négy gólpasszt adott a ZTE-ben.  –  Érzelemdús meccs vár rám, találkozhatok a szurkolókkal, akikkel kiváló kapcsolatot ápoltam. Bár már nem vagyok fent a közösségi oldalakon, különböző csatornákon eljutnak hozzám a hogylétem felől érdeklődő, jókívánságokat tartalmazó üzeneteik – örülök, hogy a távozásom után sem lettem kegyvesztett a szemükben, jó érzésekkel gondolnak rám. Szuper lesz látni az egykori csapattársakat, de pénteken azon leszek, hogy hozzásegítsem a Zalaegerszeget a győzelemhez. Amióta Mészöly Géza az Újpest vezetőedzője, felszálló ágban van a csapat, és mivel a játékosállomány ütőképes, a kispadról is jó képességű futballisták szállnak be, nehéz meccsre számítok. Biztos vagyok benne, hogy Újpesten készülnek belőlem, ugyanakkor ne felejtsük el: ismerem az ellenfél játékosait, tisztában vagyok az erényeikkel, a gyengeségeikkel, tudom, miként kell alkalmazkodnom. Erőt és elszántságot ad, hogy Újpesten léphetek pályára, bizonyítani szeretném a klub vezetőinek, hogy rossz döntést hoztak, amikor lemondtak rólam. Azonban megígérhetem: ha betalálok, nem ünneplem meg a gólomat. Tisztelem az egyesületet, szép emlékek kötnek hozzá, senkit sem szeretnék megbántani.”

Újpesten bánkódhatnak, hogy az NB I egyik legveszélyesebb labdarúgóját elengedték kölcsönbe – ki tudja, Mészöly Géza vezetőedző keze alatt miként teljesítene… Kölcsönszerződése a nyáron lejár, izgalmas kérdés tehát, van-e visszaút neki a Megyeri útra. Úgy tudjuk, jelenleg nincs szó arról, hogy hosszabb távon is maradna Zalaegerszegen a támadó, aki információink szerint az előző idényben két évvel, 2024 decemberéig hosszabbította meg a szerződését Újpesten.

„A történetem ismert, Újpesten mindent megtettem a klubért, jó teljesítményt nyújtottam, hoztam, ami bennem volt, de a szerződéshosszabbításom után új edző érkezett (Nebojsa Vignjevics – a szerk.), és a sérüléseimet követően nem számított rám. Nem így kellett volna távoznom, de a kölcsönjáték volt a megfelelő megoldás, mert mindenáron futballozni akartam. Hálás vagyok a Zetének, hogy megadta az esélyt, amellyel reményeim szerint sikerül élnem. A fizioterapeuták segítségével kitűnő állapotban vagyok, nincsenek térdfájdalmaim, ezért is kaphattam el a fonalat. A jó formám a bizalomnak is köszönhető, köszönettel tartozom a ZTE-nek, amiért türelemmel volt irántam, és megvárta, míg játékba lendülök, amihez kellett némi idő, hiszen hónapokon keresztül az Újpest második csapatával készültem. Az előző, viszontagságos idényemet követően magam sem számítottam rá, hogy ennyi gólt szerzek és gólpasszt adok, de a bizonyítási vágy sokat kihozott belőlem. A legtöbb meccsen Antonio Mance párjaként kilencest játszottam, ami nem a kedvenc pozícióm, szerintem jobb oldali szélsőként tudom leginkább segíteni a csapatot, más játékos vagyok a vonal mellett – Újpesten is ott ment igazán, és a DVTK elleni legutóbbi bajnokin is szélsőként voltam elememben, a védelem mögé tudtam kerülni –, de minden szerepkörben igyekszem segíteni a csapatot.”

A tizedik helyezett ZTE bennmaradása szinte biztosnak tűnik, tizenkét ponttal előzi meg az utolsó Mezőkövesdet, illetve a 11. helyezett Kisvárdát. Áprilisi sorsolása azonban meglehetősen nehéz: pénteken Újpestre megy, a Ferencvárost fogadja, a Fehérvárhoz utazik, majd a Puskás Akadémia vendégül látásával fordul rá a májusra.

„Pazarul kezdtük a tavaszt, legyőztük a Fehérvárt és a Puskás Akadémiát, nincs tehát félnivalónk      – folytatta Croizet. – Az FTC más szintet képvisel, de ellene sem vagyunk esélytelenek. Mihamarabb biztossá tennénk a jövő évi első osztályú tagságunkat. Kedvező helyzetben vagyunk, szerintem erősebb csapatunk van a két kieső helyen állónál, de a futball világában bármi megtörténhet. Tudjuk, mi a dolgunk, ha úgy játszunk, mint a DVTK elleni öt egyes győzelem alkalmával, szépen zárhatjuk az idényt.”

Fontos hír az Újpest FC-vel kapcsolatban, hogy visszatérhet a csapatba az őszi szezonban alapembernek számító nigériai középpályás, Vincent Onovo, aki tavaly decemberben, a Kisvárda elleni bajnokin játszott legutóbb az első csapatban, azóta sérülés miatt a keretbe sem került be. Az Újpest NB III-as csapatában azonban már játszott két meccsen idén, és pénteken a ZTE elleni NB I-es találkozóra is nevezi őt a szakmai stáb.
ONOVO ÚJRA BEVETHETŐ

NB I, 27. FORDULÓ
Április 5., péntek
20.00: Újpest–Zalaegerszegi TE (Tv: M4 Sport)
Április 6., szombat
14.15: Fehérvár–Mezőkövesd (Tv: M4 Sport)
16.30: Diósgyőri VTK–Kisvárda (Tv: M4 Sport+)
19.30: Debreceni VSC–MTK (Tv: M4 Sport)
Április 7., vasárnap
14.45: Ferencváros–Paks (Tv: M4 Sport)
17.30: Kecskemét–Puskás Akadémia (Tv: M4 Sport)

1. Ferencvárosi TC

25

17

4

4

65–23

+42 

55 

2. Paksi FC

26

15

5

6

45–31

+14 

50 

3. Fehérvár FC

26

13

4

9

43–36

+7 

43 

4. Debreceni VSC

26

11

6

9

40–32

+8 

39 

5. Puskás Akadémia

26

9

10

7

38–29

+9 

37 

6. MTK Budapest

26

10

6

10

35–49

–14 

36 

7. Diósgyőri VTK

25

10

5

10

40–42

–2 

35 

8. Kecskeméti TE

26

10

4

12

37–40

–3 

34 

9. Újpest FC

26

10

4

12

35–50

–15 

34 

10. Zalaegerszegi TE

26

9

5

12

41–51

–10 

32 

11. Kisvárda

26

6

2

18

27–44

–17 

20 

12. Mezőkövesd

26

5

5

16

24–43

–19 

20 

AZ ÁLLÁS

 


 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik