„Tudjuk, hogy a Paks egy bajnoki idény alatt nem tudja maga mögé utasítani a Ferencvárost”

DOMONKOS BÁLINTDOMONKOS BÁLINT
Vágólapra másolva!
2024.04.18. 14:34
Bognár György szerint pontosan tudják, a Paks egy bajnoki idény alatt nem tudja maga mögé utasítani az FTC-t, de a kupában több esélyük van (Fotó: Török Attila)
Jövő héten, április 23-án és 24-én rendezik az elődöntőt a labdarúgó Mol Magyar Kupában. A sorozat honlapja a Paksi FC vezetőedzőjét, Bognár Györgyöt kérdezte a Kisvárda elleni meccs előtt.

A Paks a Magyar Kupából az NB III-as BKV Előrét (0–7), az NB II-es Honvédot (2–2 után 11-esekkel), az Újpestet (1–2 hosszabbítás után) és az ugyancsak másodosztályú Vasast (2–5 hosszabbítás után) ejtette ki idegenben, így a tolnaiaknak a Kisvárda elleni jövő keddi lesz az első hazai mérkőzésük a sorozatban.

Bognár György, a csapat edzője úgy érzi, az ő hibájuk is, hogy háromszor ráadásra kényszerülte, mert a vezetőedző szerint minden párharcot lezárhattak volna a rendes játékidőben is.

„A kupasorozat már csak ilyen. Nem volt igazán szerencsénk a sorsolással sem, hiszen veretes múltú, komoly szurkolótáborokat maguk mögött tudó ellenfeleket kaptunk, ráadásul mindegyikkel idegenben kellett játszanunk. A lényeg, hogy ott vagyunk az elődöntőben, de tény, hogy nem volt könnyű az út idáig”fogalmazott Bognár György.

„Mivel a kupameccsek idején még a bajnokságban is nagyon jól álltunk, egyszerűen nem engedhettük meg magunknak, hogy elengedjük valamelyik sorozatot. Ugyanakkor nem vagyunk sem vakok, sem naivak: pontosan tudjuk, hogy a Paks egy bajnoki idény alatt nem tudja maga mögé utasítani a Ferencvárost. Ha valamit nyerni akarunk, arra a kupában van jobb esélyünk, hiszen itt egy meccsen dőlnek el a párharcok, de itt sem lehetünk esélyesek, amíg versenyben van a Ferencváros. A reményt persze nem adjuk fel…” – tette hozzá a Paks vezetőedzője, aki a Kisvárda elleni esélyekről is beszélt.

„Biztosan éles meccs lesz, és bár nálunk van a helyzeti előny a hazai pálya miatt, azt mondanám, 55-45-ben lehet meghatározni az esélyeket” – mondta Bognár György, aki szerint kész tényként kezelhető a Kisvárda kiesése az NB I-ből, de a klub épp ezért szeretne még egy nagyot dobni.

MOL MAGYAR KUPA
AZ ELŐDÖNTŐ PÁROSÍTÁSA
Április 23., kedd
20.00: Paks–Kisvárda (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
Április 24., szerda
20.00: Nyíregyháza (NB II)–Ferencváros (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
A párharcok egymérkőzésesek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik