FTC: ez a szaúdi csapat tehet ajánlatot Marquinhosért – NS-infó

Pór KárolyPór Károly
Vágólapra másolva!
2024.04.30. 14:34
Marquinhos fontos szerepet játszott abban, hogy a fővárosi zöld-fehérek 35. alkalommal is bajnokságot nyertek, de könnyen lehet, hogy ez volt az utolsó idénye a klubnál (Fotó: Dömötör Csaba)
A Nemzeti Sport külföldi forrásból úgy értesült, a következő hetekben Mexikóból és Szaúd-Arábiából is érkezhet ajánlat a Ferencváros kulcsemberéért, a 24 éves brazil Marquinhosért.

 

A 24 éves brazil Marquinhos kapcsán januárban a mexikói sajtó írt arról, hogy az UNAM Pumas szerződtetné az FTC támadóját, akinek még 2026-ig érvényes az Üllői úti szerződése. A Pumas a beszámolók szerint két ajánlatot is tett a Ferencvárosnak, a játékost pedig évi 1-1.5 millió eurós fizetéssel csábították volna, de nem tudtak megegyezni a klubok. Az FTC az Európa-konferencialiga folytatása előtt nem kívánta elengedni kulcsemberét, aki egyébként a hírek szerint hajlott volna az átigazolásra, már csak azért is, mert a Pumasnál újra együtt dolgozhatott volna korábbi edzőjével, az argentin Gustavo Lemával. Marquinhosnak nem szegte kedvét, hogy maradnia kellett, tavasszal az NB I-ben eddig hat gólpasszal játszott fontos szerepet az FTC menetelésében, összesen 25 meccsen hat gólnál és nyolc gólpassznál tart a bajnoki idényben. Ezek után nem meglepő, információink szerint továbbra is él a mexikói vonal Marquinhos kapcsán.

Ugyanakkor nemcsak Mexikóból van érdeklődés a brazil iránt. Hétfőn már beszámoltunk róla, hogy az FTC lejáró szerződésű, Magyarországról várhatóan távozó, marokkói válogatott védője, Samy Mmaee akár Szaúd-Arábiában is kiköthet, és szaúdi, klub közeli forrásból úgy értesültünk, Marquinhos iránt is van érdeklődés az arab országból. Méghozzá az egyszeres bajnok, a helyi élvonalban jelenleg 7. helyen álló, a horvát Slaven Bilic irányította Al Fateh részéről.

Konkrét lépések még nem történtek, a mexikói és a szaúdi érdeklődő is a következő hetekben tehet hivatalos ajánlatot a Ferencvárosnak. Az persze kérdés, hogy a klub vezetői elfogadják-e majd valamelyik ajánlatot, de az alapján, amit Kubatov Gábor elnök nyilatkozott az M4 Sportnak, miután a csapat biztosította a 35. bajnoki címét, arra lehet számítani, hogy lesz olyan játékos, akit a nyáron értékesíteni tud az FTC.


„Jó lenne végre megtartani egy csapatot, de nem lehet. A mi csapatunk olyan, hogy jönnek játékosok, aztán ha jól megy a játék nekik, akkor tovább tudnak igazolni. Ez mindig nehéz, az idén is nehéz lesz, de most már ebben is rutint szereztünk”– nyilatkozta Kubatov. Ezek után nem lenne meglepő, ha a tavaly a német Bundesligába eladott Aissa Laidouni (Union Berlin), Lisztes Krisztián (Eintracht Frankfurt) vagy az angol másodosztályba értékesített Ryan Mmaee (Stoke City) után idén is lenne olyan labdarúgó, akiért jelentős átigazolási díjat kapna a Ferencváros. Marquinhos mellett a 26 éves, izraeli válogatott Mohammed Abu Fani (vele kapcsolatban a tavasszal amerikai érdeklődésről lehetett olvasni) és a magyar válogatottal az Eb-re készülő, az idényben a zöld-fehéreknél már 28 gólt szerző Varga Barnabás tűnik jelenleg a leginkább piacképes játékosnak az FTC-ből. 

Marquinhos a Ferencvároshoz 2022 februárjában érkezett a bolgár Botev Plovdivtól, amelynél a brazil Atlético Mineiro kölcsönjátékosaként szerepelt. A Transfermarkt szerint 1.65 millió eurót fizetett érte az FTC, de a becsült értéke most 3 millió euró, és az sem lenne meglepő, ha még ennél is magasabb összegért kelne el a nyáron, vagyis jelentős haszonnal értékesítheti őt a klub, ha valóban érkezik érte ajánlat. Marquinhos eddig 93 tétmeccsen szerepelt a Ferencvárosban, 12 gólt szerzett, 25 gólpasszt adott. Ugyanakkor a pótlása most nem tűnik megoldhatatlan feladatnak a szakmai stáb számára, hiszen a tavasszal felépült a sérüléséből az ugyancsak szélsőként bevethető Adama Traoré és érkezett a télen az örmény válogatott Edgar Szevikjan is.

A Ferencvárost kerestük Marquinhos ügyében, de a klub átigazolási sajtóhíreket nem kommentál.

A FERENCVÁROSNÁL JELENLEG VÁRHATÓ NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁSOK
Kölcsönből visszatér: Gruber Zsombor (Zalaegerszegi TE FC)
Kiszemeltek: Chico Banza (angolai, Anorthoszisz – Ciprus), Horváth Krisztofer (Kecskeméti TE – kölcsönben az olasz Torinótól)
Távozik: Lisztes Krisztián (Eintracht Frankfurt – Németország), Samy Mmaee (marokkói, lejár a szerződése)
Távozhatnak: Muhamed Besic (bosnyák, lejár a szerződése), Anderson Esiti (nigériai, kikerült az első keretből), Amer Gojak (bosnyák, kikerült az első keretből), Owusu Kwabena (ghánai, kikerült az első keretből), Marquinhos (brazil, érdeklődnek iránta: Pumas – Mexikó, Al Fateh – Szaúd-Arábia), Alekszandar Pesics (szerb, kikerült az első keretből), Henry Wingo (amerikai, lejár a szerződése, érdeklődik iránta – Austin FC)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik