Tokmac Nguen távozik az FTC-től – hivatalos

BALOGH ANDRÁSBALOGH ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2024.03.25. 20:45
(Fotó: fradi.hu)
Mint beszámoltunk róla, a labdarúgó NB I-ben szereplő Ferencváros norvég válogatott támadója, Tokmac Nguen távozik a csapattól. Az FTC a honlapján is megerősítette a hírt, továbbá egy videóban is búcsúzik a zöld-fehéreknél 215 mérkőzésen pályára lépő támadótól.

Délelőtt beszámoltunk róla, hogy Tokmac Nguen a stockholmi Djurgardens IF együttessel tárgyal. Hétfő este az FTC hivatalos oldalán búcsúzott el a játékostól, továbbá a svéd csapat is bemutatta. Tokmac kétéves szerződést írt alá új csapatában

„Nagyon jó érzés idejönni egy ilyen nagy és ambiciózus klubhoz. Itt volt az ideje, öt év után ki akartam próbálni valami újat. Itt volt az ideje, hogy új lépést tegyek, és néhány hete hallottam az érdeklődésről. Nagyon gyorsan komolyra fordult a dolog, amikor jeleztem, hogy érdekesen hangzik, és rájöttünk, hogy van egy olyan lehetőség, aminek minden fél örülhet”nyilatkozta Tokmac új csapata honlapján.

Tokmac hozzátette, hogy két norvég honfitársa, Tobias Gulliksen és Gustav Wikheim is csapattársa lesz Svédországban, ami pluszt jelentett az átigazolás kapcsán. „Együtt nőttünk fel, és egyszerre kerültünk az első csapatba a Strömsgodsetben.”

„Nagyon jó időszak volt a Ferencvárosban. 2019-ben érkeztem oda, és a DIF-hez hasonlóan ez is egy ambiciózus klub. A megérzésem alapján döntöttem, jól alakult és klubtörténelmet írtunk. Szóval nagyszerű időszak volt a Ferencvárosnál” – mesélte a norvég támadó, aki 2020-ban két gólt is szerzett az FTC színeiben a Djurgarden elleni BL-selejtező 1. fordulójában. A Djurgarden a 2023-as idényben a negyedik helyen végzett a 16 csapatos svéd bajnokságban.

Tokmac Nguen a svéd Djurgarden játékosa (Fotó: Facebook/Djurgardens)

 Tokmac 2019-ben érkezett Norvégiából Magyarországra. A Ferencváros színeiben 215 mérkőzésen (ebből 193 tétmérkőzés) pályára lépő támadó öt magyar bajnoki címet, egy Magyar Kupa-aranyérmet nyert az FTC-vel. A norvég játékos összesen 53 gólt szerzett Ferencváros-játékosként.

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A FERENCVÁROSNÁL
Érkezők: Gruber Zsombor (Puskás Akadémia, de egyből kölcsönadták a ZTE FC-nek), Kenan Kodro (bosnyák-spanyol, Fehérvár FC), Habib Maiga (elefántcsontparti, Metz – Franciaország), Edgar Szevikjan (örmény, Nyizsnyij Novgorod – Oroszország), 
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők: Stjepan Loncar (bosnyák, Asztana – Kazahsztán) 
Kiszemeltek:
Távozók: Giorgi Haraisvili (grúz, Dinamo Tbiliszi-kölcsön után Kocaelispor – Törökország), Tokmac Nguen (norvég, Djurgarden – Svédország),  Sigér Dávid (Fehérvár FC, szabadon igazolhatóként), Szánthó Regő (Vasas FC), Vogyicska Balázs (soroksári kölcsön után ZTE FC)
Kölcsönbe távozók: Baráth Péter (Raków Czestochowa – Lengyelország), Gruber Zsombor (Zalaegerszegi TE FC)
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz:
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Anderson Esiti (nigériai), Owusu Kwabena (ghánai)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik