NB I: a Várda ellen 700. bajnokiján ült a kispadon a paksi vezető

DOMONKOS BÁLINTDOMONKOS BÁLINT
Vágólapra másolva!
2024.03.03. 12:21
null
A múlt heti, Kisvárda elleni mérkőzésen nem mindennapi számhoz érkezett a labdarúgó NB I-et vezető Paksi FC technikai vezetője, Karszt Józsefnek ugyanis ez volt a 700. mérkőzése a tolnaiak kispadján – hívta fel rá a figyelmet a klub honlapja.

Karszt József, vagy ahogy a csapatnál mindenki ismeri, Jozsó bá’ a Kisvárda elleni bajnokin ült 700. alkalommal a Paks kispadján. A technikai vezető 56 NB III-as, 89 NB II-es és 555 élvonalbeli mérkőzésen volt a csapat technikai vezetője (és ebbe nem tartoznak bele a Magyar Kupa-, Ligakupa-, illetve nemzetközi mérkőzések).

A szakember tisztán emlékszik első meccsére is.

„2001. augusztus 11-én Bóly–PAKSI SE mérkőzést rendeztek, melyen négy egyre kikaptunk, pedig nálunk volt az előny, vezetőedzőnk Klement István volt, gólszerzőnk Prantner Attila” – idézte fel első paksi meccsét Karszt József, aki a magyar labdarúgás legrégebb óta regnáló technikai vezetője.

„Hobbinak indult, komoly foglalkozás lett belőle, hiszen egészen a kezdetektől rendre olyan csapatunk van, amelyhez az ember nap mint nap szeretettel megy be az öltözőbe. Úgy érzem, a srácok és az edzők is elfogadnak, legyen szó a jelenről, vagy akár az első évekről. Mindenkivel a lehető legjobb viszony kialakítására törekedtem és törekszem. Rengeteg sportbarátot szereztem, és nagyszerű labdarúgókat, kiváló embereket, kollégákat ismerhettem meg az immáron több mint két évtized alatt, továbbá kellemes élményként élem meg a városi és megyei elismeréseket is, amelyekben részesülhettem” – fogalmazott a technikai vezető, akit 2016-ban Paks Város Sportjáért díjjal tüntettek ki.

A klub honlapja próbálta néhány nehéznek tűnő feladat elé állítani Karszt Józsefet – sikertelenül.

„Az első csapatunkban eddig kétszáztizennyolc labdarúgónk lépett pályára, és tizenegy edzővel dolgoztam együtt, mióta technikai vezető vagyok” – vágra rá habozás nélkül a technikai vezető, aki a közel 23 év alatt mindössze két mérkőzést hagyott ki, 2020 szeptemberében az FTC ellenit és 2003 októberében a Paks–Budafok találkozót, utóbbit édesanyja halála miatt.

„Jozsó bá’-nak már régóta mondom, addig nem mehet nyugdíjba, míg én is futballozom, így egészen biztos, fog még párat gyűjtögetni ehhez a számhoz. Hihetetlen gyorsan elrepült ez a több mint húsz év, és a mai napig minden egyes mérkőzésünket megbeszéljük, sőt nemcsak a mérkőzéseinket… Szinte apa-fia kapcsolat a miénk, ez a megfogalmazás pedig mindent elmond. További sok-sok egészséget kívánok számára!” – mondta a klub honlapjának Böde Dániel.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik