Márton Gábor: Nekem az egy pont is kevés lett volna a látottak alapján

Vágólapra másolva!
2024.03.02. 18:34
Márton Gábor szerint a ZTE-nek három pontot kellett volna elhoznia Kisvárdáról (Fotó: Koncz Márton)
Idén először vesztett el bajnokit a ZTE FC, Márton Gábor azonban az egy pontot is kevésnek tartotta volna. Feczkó Tamás úgy véli, a Kisvárda minden játékosa átérezte a mérkőzés jelentőségét, ezért tudtak nyerni 1–0-ra.

Feczkó Tamás, a Kisvárda Master Good vezetőedzője

– Mi kellett a győzelemhez?
Elsősorban az, hogy minden játékos érezte a mérkőzés jelentőségét. Türelmesek voltunk a labdabirtoklásban, az első félidőben is kerestük a réseket az ellenfél védelmén. A Zete ugyanakkor nagyon jól védekezett, ezért volt fontos, hogy átlövésből tudtunk betalálni. Fel kellett készülnünk a veszélyes kontrákra is, és most a kapufa végre velünk volt. A második félidőben a vendégeknek volt esélyük az egyenlítésre, nekünk pedig arra, hogy lezárjuk a meccset, de az utolsó passzok nem sikerültek, nem koncentráltunk megfelelően.

– Eszébe jutott a meccs hajrájában, hogy a ZTE egészen mélyről is visszakapaszkodott már az idényben?
Nem, mert jól zártunk, és távol tartottuk az ellenfelet a kaputól. Arra kellett figyelnünk, hogy a felpasszolt labdát követően a támadóik ne tudjanak helyzetbe kerülni, mert abban nagyon erősek. Végre egy-nullára is meg tudtunk nyerni egy meccset, méghozzá olyan rivális ellen, amely kifejezetten veszélyes és eredményes.

– Lucas négy év után szerzett ismét gólt az NB I-ben. Mit jelent ez a csapatnak?
Nagyon büszke vagyok rá, mert ő szíve-lelke a csapatnak és a klubnak is. Mentalitásának mindenkire át kell ragadnia, s ha így lesz, elérjük célunkat.

Márton Gábor, a ZTE FC vezetőedzője

– Hogyan élte meg a mérkőzést?
Nehéz meccsre számítottunk, az is volt, de a mi akaratunk érvényesült. Egy gól döntött, amelyre sajnos nem tudtunk válaszolni. Nem tudom azt mondani, hogy nem érdemeltünk győzelmet, nekem az egy pont is kevés lett volna a látottak alapján.

– Úgy érzi, a szerencse most elpártolt csapatától?
Az életben mindenhez kell szerencse, de amikor négy gólt szerzünk, nem lehet azt mondani, hogy csak azért nyertünk, mert szerencsések lettünk volna. A Kisvárda egy kaput eltaláló lövéssel megnyerte a meccset, nekünk most a kapufáról kifelé pattant a labda.

– Szendrei Norbert a századik NB I-es meccsét játszotta, Vogyicska Balázs személyében pedig újoncot avatott. Az edzőnek is felemelő az ilyen pillanat?
Nálam sohasem volt kérdés, hogy a fiatalok megkapják-e az esélyt, nyilván nem érdemtelenül. Egyébként is ez a klub alapelve. Persze akkor örülnék igazán, ha győztes meccsen élhették volna át ezeket a pillanatokat, de bízunk benne, hogy sok sikerélményben lesz még részük. Vogyicska Balázs az én szememben nem újonc, mert Kozármislenyben is a játékosom volt, ismerem a képességeit, de fel kell még vennie az élvonal ritmusát. Tehetséges fiatal, akárcsak a többi ifjú futballistánk.

LABDARÚGÓ NB I
23. FORDULÓ
Kisvárda Master Good–Zalaegerszegi TE FC 1–0
Kisvárda, Várkerti Stadion. 1585 néző. Vezette: Erdős
Gólszerző: Lucas (41.)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik