Kenan Kodro a rangadóról: Nem szabad, hogy elragadjanak az érzelmeim a Vidi ellen

BORBOLA BENCEBORBOLA BENCE
Vágólapra másolva!
2024.03.10. 10:45
Kenan Kodro akár előző csapata ellen szerezhetné meg első ferencvárosi gólját (Fotó: Szabó Miklós)
Az NB I-ben harmadik Fehérvár a második helyezett Ferencvárost fogadja vasárnap, az FTC-ben tétmeccsen gólt még nem szerző Kenan Kodro igyekszik higgadt maradni az előző csapata elleni összecsapáson.

– Fél éve gondolta volna, hogy a Fradi játékosaként lép pályára Fehérváron?
– Eszembe sem jutott – válaszolta lapunknak Kenan Kodro, a harmincéves bosnyák csatár, akit Fehérvárról a télen igazolt a Ferencváros. – Decemberben élénkült meg a Fradi érdeklődése, onnantól minden gyorsan történt.

– Más lesz ez a meccs önnek?
– Bizonyos szempontból igen. De nem most kezdtem el a futballozni, rutinos vagyok, egész héten szándékosan próbáltam nem gondolni a vasárnapi összecsapásra. Szép két és fél évet töltöttem Fehérváron, akadtak sikereink, fontos gólokat szereztem, de az ilyen helyzetekben fontos, hogy mentálisan higgadt maradjon az ember. Nem szabad, hogy elragadjanak az érzelmeim.

– Van, akivel tartja a kapcsolatot a fehérváriak közül?
Akadnak, akikkel időnként felhívjuk egymást, néhányan Budapesten laknak, ha úgy adódik, összefutunk egy kávéra. Ilyenkor nemcsak a labdarúgásról beszélgetünk, hanem a családról, barátokról, élményekről is. Az utóbbi napokban azonban nem kerestem őket, ők sem hívtak engem, alighanem szándékosan. Vasárnap mégiscsak kemény csatát vívunk egymás ellen.

– Sigér Dáviddal szinkronban váltották egymást, ön Fehérvárról került a Ferencvárosba, míg ő a Fradiból a fehérváriakhoz.
– Sigi nagyszerű játékos, a Fehérvár egyértelműen jól járt vele. Többet szeretett volna játszani, új csapatának fontos láncszeme lehet.

– Dibusz Dénessel nem esett szó a korábbi Fradi–Fehérvár meccsekről? Előfordult, hogy két gólt is lőtt a kapujába.
– Igen, csakhogy akkor a Ferencváros győzött… Emlékezetes mérkőzés volt, mi három gólt szereztünk, a Fradi ötöt. Jól emlékszem, az első gólomat szögletet követően szereztem, a második pedig kifejezetten fineszes találat volt, ész is kellett hozzá. Dénessel nemigen beszéltünk a héten ezekről a szituációkról, főként, hogy immár egy csónakban evezünk.

– Nem akarom zrikálni, de nem lenne már itt az ideje megszerezni első ferencvárosi gólját tétmérkőzésen?
– Nekem mondja?! Nagyon várom már, hogy betaláljak. Nyilván zavar, hogy FTC-mezben még nem voltam eredményes, de azt is tudom, ha erre rágörcsölnék, éjjel-nappal kattognék rajta, még nehezebben jön az első. Szóval, aludni azért tudok éjszakánként…

– Mi lehet az oka, hogy még nincs gólja?
– Látni kell, hogy a Fradi teljesen más hadrendben, stílusban futballozik, mint a Fehérvár, arról nem is beszélve, hogy egyelőre nekem is más a szerepem a zöld-fehéreknél. De nem adom fel, hiszek a csapatban és magamban. Előbb vagy utóbb úgyis jön az első gól, arra pedig mindennél jobban vágyom, hogy megszerezzem első bajnoki aranyamat a Ferencvárossal.

– A családja kimegy a vasárnapi meccsre?
– A kislányunk négy hónapos, de mivel délután lesz a meccs, alighanem ott lesznek a Sóstói Stadionban.

HA NYER A FEHÉRVÁR, ki tudja, talán még a bajnoki címet is célba veheti, csakhogy a Ferencvárosnak immár csak a hazai porond maradt. Izgalmas, sokgólos csatát várok, 2−2-es végeredménnyel.
NS-TIPP – BORBOLA Bence
A legutóbbi egymás elleni meccsen nyertünk a Fradi otthonában, most azonban két bajnoki vereség után várjuk a csatát, jó lenne újra győzni. A Ferencváros kerete erős, jó támadófutballt játszik. A héten keményen edzettünk, a szakmai stáb mindent megtett, hogy helytálljunk a találkozón. Vissza kell térnünk a stabilabb védekezéshez, megfelelő összpontosítással száz százalékot kell nyújtanunk, akkor jó eredményt érhetünk el. Parádés hangulatra számítok hazai pályán, fontos, hogy szurkolóink mögöttünk álljanak.
NS-VÉLEMÉNY: SPANDLER Csaba, a Fehérvár FC hátvédje a klubhonlapnak


NB I
24. FORDULÓ
15.30: Fehérvár FC–Ferencvárosi TC (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik