Dejan Sztankovics reagált a Magyar Kupában való eltiltására

PUSZTAI VIOLAPUSZTAI VIOLA
Vágólapra másolva!
2024.03.03. 20:47
Dejan Sztankovics szerint sok energiát kivett a Ferencvárosból a DVSC elleni kupameccs (Fotó: Árvai Károly)
A Ferencváros 2–0-ra nyert a Kecskemét ellen a labdarúgó NB I 23. fordulójában. A mérkőzés után a két vezetőedző értékelt.

Dejan Sztankovics, a Ferencváros vezetőedzője a következőket mondta.

„A Magyar Kupában százhúsz percet játszottunk, ebből nyolcvanat emberhátrányban, ez nagyon sok energiát kivett belőlünk. Tudtuk, hogy a Kecskemét milyen stílust képvisel, rendezett a védekezésük, agresszív fellépésre számítottunk tőlük, ezért főleg azt kértem a játékosaimtól, hogy legyenek türelmesek, koncentráljunk. A legjobb pillanatban jött a gól az első félidő végén, és amikor a másodikban a VAR-vizsgálatot követően visszavonták az ellenfél találatát, akkor még inkább tudtuk konrollálni a játékot.” 

Az NSO Tv kérdésére azt is elmondta, mit szólt, hogy a Diósgyőrt kapták a Magyar Kupa negyeddöntőjében, s hogy a DVSC elleni piros lapja után két mérkőzésről eltiltották a kispadtól. 

„Ha valaki meg szeretné nyerni a Magyar Kupát, akkor előbb-utóbb mindenkit meg kell vernie. Szeretem a kemény összecsapásokat, amilyen a Puskás Akadémia és a Debrecen elleni volt, és pont ilyenre számítok jóbarátom, Vladimir Radenkovics csapata ellen is – amit a lelátóról nézek majd. De remélem, hogy így is jól teljesítünk.”

Már a mérkőzés első félidejében mindkét csapat cserélt, Sztankovics azért hozta le a 39. percben a sárga lapos Ben Romhhanét, hogy ki ne állítsák, és ugyanebből az okból hozta le a 19. percben Helmich Pált Szabó István.

„Nem akartuk veszélyeztetni a fiatal tehetségünk pályafutását azzal, hogy kiállítsák, és ez mély nyomot hagyjon benne. Nagyon intelligens fiatalember, azóta már beszéltünk vele, s megértette, hogy le kellett cserélnünk, nem kockáztathattuk, hogy emberhátrányba kerüljünk” – mondta a KTE vezetőedzője, aki így értékelt a 2–0-s vereség után.

„Igaz, hogy a 49. percben kaptuk a gólt, de azért a tizedik szöglet után várható volt, hogy lesz egy lepattanó, egy lecsúszott labda. Az sajnos megfogott minket, hogy les miatt nem adták meg a találatunkat, esett a koncentrációnk, és emiatt nem tudtuk kivédekezni a Ferencváros támadását. A tervünk az volt, hogy stabil védekezésből kontratámadásokat vezetünk, de ellenfelünk van annyira jó csapat, hogy ezeket a próbálkozásainkat jól levédekezte.”

LABDARÚGÓ NB I
23. FORDULÓ
Ferencvárosi TC–Kecskeméti TE 2–0 (Maiga 45+4., Zachariassen 68.)
Budapest, Groupama Aréna, 11 112 néző. Vezette: Andó-Szabó

ONLINE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik