NB I: a Fehérvárnál folytatja Kovács Zoltán fia – hivatalos

R. P.R. P.
Vágólapra másolva!
2024.01.05. 11:11
null
Fotó: fehervarfc.hu
A labdarúgó NB I-ben szereplő Fehérvár a hivatalos honlapján bejelentette, hogy szerződtette a Vasastól a 16 éves Kovács Patrikot, a korábbi sportigazgató Kovács Zoltán fiát.


A közleményében a Fehérvár felidézi, hogy „…az U12-től U17-ig minden évben csapata házi góllövőlistájának élén végzett, 2018-ban, 2019-ben és 2023-ban is gólkirályi címet szerzett, mindhárom alkalommal eggyel idősebb korosztályban játszva – csapataival pedig az országos kiemelt bajnokságban nyert arany- és ezüstérmet is. Az U16-os válogatottban mutatkozott be a nemzeti csapatban, tavaly nyáron a hazai rendezésű Telki-kupa társgólkirálya lett az U17-es válogatottban.”

„Amikor először hallottam a Vidi megkereséséről, nagyon izgatott lettem és az első pillanattól tudtam, hogy ez lesz a jó döntés, ez az előrelépés kell a karrieremben ahhoz, hogy később majd topligában tudjak futballozni, így nem volt kérdés, hogy igent mondok – mondta Kovács Patrik. – Nagyon sokat köszönhetek a Vasasnak, főleg László Andrásnak, Nagy Gábornak, Horváth Gábornak, Komódi Lászlónak és Havrán Józsefnek, akik edzőként, Nagy Miklós pedig sportigazgatóként nagyon sokat segített eddigi pályafutásom alatt. Korábban, amikor apa (Kovács Zoltán, a klub korábbi sportigazgatója – a szerk.) itt dolgozott, nagyon szerettem Fehérvárra járni, jártam az öltözőben és a pályán is, és arra vágyom, hogy azt az érzést játékosként is megtapasztalhassam. A Vidi az ország egyik legnagyobb klubja, így nagyon jó érzés, hogy csatlakozhatok hozzá. Célom, hogy már a tavasz folyamán minél többet tudjak játszani és megszerezzem az első góljaimat az NB I-ben.”

A Vasas eközben bejelentette a Haladástól érkező Doktorics Áron szerződtetését.

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A FEHÉRVÁR FC-NÉL
Érkezők: Simut Mario Lucas (szabadon igazolható, legutóbb Haladás), Kovács Patrik (Vasas)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők:
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek:
Kiszemeltek: Alen Ozbolt (szlovén, Hapoel Tel-Aviv – Izrael)
Távozók: Kovács Dániel (Volosz – Görögország, szabadon igazolhatóként)
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatér klubjához:
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk
:

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik