Felkészülés: a DVSC és a Kisvárda győzött, a Puskás Akadémia kikapott

Vágólapra másolva!
2024.01.25. 17:38
Debreceni gólöröm a Buducsnoszt ellen (Fotó: dvsc.hu)
A Ferencvároson kívül további három NB I-es labdarúgócsapat játszott nemzetközi felkészülési mérkőzést csütörtök délután: a Debrecen 2–0-ra verte montenegrói ellenfelét, a duplázó Kisvárda 2–1-re koszovói, 3–2-re kazah riválisát, míg a Puskás Akadémia 2–0-ra kikapott a cseh bajnokság első helyezettjétől, a Sparta Prahától.

 

KÉT DZSUDZSÁK-BEADÁS, KÉT LOKI-FEJES GÓL

A DVSC a montenegrói bajnokság listavezetője, a Buducsnoszt Podgorica ellen zárta a törökországi felkészülési mérkőzések sorát, és azok kaptak főszerepet, akik a Novi Pazar elleni szerdai meccsen nem vagy csak keveset játszottak – derült ki a debreceni klubhonlap beszámolójából.

A Loki két fejes góllal nyerte meg a mérkőzést: a 10. percben Dzsudzsák Balázs szabadrúgása után Ferenczi János fejelt 10 méterről a kapuba, majd a 62. percben megint Dzsudzsák volt az előkészítő, és Bárány Donát bólintott a hálóba.

DEBRECENI VSC–BUDUCSNOSZT (montenegrói) 2–0 (1–0)
Belek
DVSC: Megyeri – Kusnyír, Lagator, Pellumbi (Mojzis), Ferenczi J. – Loncsar, Manrique – Vajda B. (Szécsi M.), Dzsudzsák (Bódi), Domingues (Kiziridisz) – Bárány (Cibla)
G.: Ferenczi (10.), Bárány (63.)

A KISVÁRDA KÉT MECCSET IS JÁTSZOTT

A kisvárdaiak előbb a koszovói másodosztályú FK Suharekával játszottak, ezen a mérkőzésen bemutatkozott az új igazolás, Andrija Filipovic is, aki Czékus Ádámhoz hasonlóan mindkét összecsapáson csereként lépett pályára. 

A koszovói együttest Vida Kristopher és Mario Ilievszki góljával győzték le a kisvárdaiak, míg a kazah élvonalbeli Kajszar elleni fordulatos, táborzáró meccsen a már említett Czékus lőtte a győztes gólt – derült ki a hivatalos honlap beszámolójából.

KISVÁRDA–FK SUHAREKA (koszovói, II.) 2–1 (1–0)
Lara
KISVÁRDA: Kovács M. (B. Ponomarenko) – R. Stefan, Lippai, Jovicic, Alic – Melnik – Navrátil, Vida K., Balogh N. (Filipovic), Szpaszics (Czékus) – Ilievszki
G.: Vida K., Ilievszki

KISVÁRDA–KAJSZAR KIZILORDA (kazah) 3–2 (0–0)
Lara
KISVÁRDA: Petkovics – Cipetic, Matic, Széles, Körmendi – Lucas, Nikolov – Makowski, Ötvös, Camaj (Filipovic) – Mesanovic (Czékus Á.)
G.: Makowski (51.), Ötvös (69.), Czékus (86.), ill. Zulfikarov (61.), Borogyin (64. – 11-esből)

CSAK KAPUFÁIG JUTOTTAK A FELCSÚTIAK

A felcsúti klub elnöke, Mészáros Lőrinc a helyszínen látta, hogy a Sparta kezd jobban, ám Komáromi György lövésénél a Puskás Akadémia járt közelebb a gólszerzéshez, a labda a lécet találta telibe. A folytatásban a prágai csapat is eltalálta a kapufát, majd Matej Rynes góljával megszerezte a vezetést. Jöhetett volna a válasz, de Komáromi György lövésénél a kapufa ismét az ellenféllel volt. Fordulás után a Sparta hamar megduplázta előnyét, és nem volt esély arra, hogy a felcsúti együttes közelebb kerüljön riválisához.

PUSKÁS AKADÉMIA–SPARTA PRAHA (cseh) 0–2 (0–1)
Sotogrande
PUSKÁS AKADÉMIA: Markek – Maceiras, Golla (Szolnoki), Stronati (Pál B.), Ormonde-Ottewill (Markgráf)) – Favorov (Batik), Plsek (Ominger) – Komáromi (Corbu), Vékony B. (Nissilä), Nagy Zs. (Mondovics) – Puljic (Gruber)
G.: Rynes (35., 49.)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik