Nyolcból hét NB I-es csapat továbbjutott, a legutóbb döntős Budafok kiesett – ez történt a Magyar Kupában

P. Gy.P. Gy.
Vágólapra másolva!
2023.11.01. 11:50
null
Négyszer ünnepelhetett gólt Pesterzsébeten az MTK (Fotó: Árvai Károly)
A tavasszal kupadöntőt játszó Budafok kiesése jelentette a legnagyobb meglepetést a labdarúgó Magyar Kupa 4. fordulójának szerdai játéknapján. A fővárosiak az NB III-as Veszprémmel szemben maradtak alul Pápán, ezen kívül a vármegyei I. osztályban szereplő Mezőörs tizenegyespárharcban kiharcolt 16 közé jutása számít váratlan eredménynek az NB III-as Kaposvár ellen. Nyolc NB I-es csapat lépett pályára, közülük mind a hat sikerrel vette az akadályt alacsonyabb osztályú ellenfelével szemben. A Kisvárda hat-, az MTK négy-, az Újpest és a DVTK két-, a címvédő ZTE és a KTE egygólos győzelmet aratott.  A meccsek sorát a hét gólt hozó és több mint 130 percig tartó Ferencváros–Puskás Akadémia rangadó zárta, amely drámai csata után a zöld-fehérek sikerével zárult.

Kora délután könnyedén győzött a budapesti első osztályban több korábbi NB I-es játékost is foglalkoztató Unione ellen az élvonalbeli Kisvárda. Mátyus János együttese Boban Nikolov révén már a 13. percben előnybe került, majd Vida Kristopher a 30., a 45. és az 53. percben is bevette a fővárosiak kapuját. A vendégek a folytatásban sem álltak le, előbb Bohdan Melnik, majd Driton Camaj is betalált, a Kisvárda pedig kiütéses sikerrel jutott a legjobb 16 közé.

A másodosztályban remeklő Nyíregyháza Spartacus a harmadosztályban újonc Dunaföldvár vendégeként a csereként beálló, s első labdaérintéséből betaláló Géresi Krisztián góljával úgy jutott tovább, hogy néhány perccel a lefújás előtt Novák Csanád kihagyott egy tizenegyest. Az MTK Nemanja Antonov, Stieber Zoltán, Zsóri Dániel és Kovács Patrik góljaival könnyedén nyert az NB III-as ESMTK otthonában, míg az előző idényben kupadöntőig menetelő Budafok fordulatos mérkőzésen szenvedett 3–2-es vereséget a harmadosztályú Veszprémtől. Két harmadosztályú csapat találkozóján a házigazda Szentlőrinc a teljes második félidőt emberelőnyben játszva múlta felül 3–0-ra a Kelen SC-t.

A Mezőörs és a Kaposvár összecsapásán 1–1-es döntetlen után a tizenegyesek döntöttek, végül a negyedosztályú hazaiak jutottak tovább. A mezőörsiek utolsó büntetőjét a korábban 236 NB I-es mérkőzésen szerepelt, 46 éves Vayer Gábor értékesítette.

A két másodosztályú csapat összecsapásán Tóth Zoltán révén a 27. percben szerezte meg a vezetést a házigazda Kozármisleny. A barcikaiak az utolsó húsz percbe lépve Pekár tizenegyesével egyenlítettek, erre Horváth Péter duplájával válaszoltak a hazaiak. Kártik még képes volt szépíteni, de a hajrában Turi T. gólja lezárta a meccset, így a Aczél Zoltán csapata jutott be a nyolcaddöntőbe.

A 2021-es győztes Újpest hamar hátrányba kerülhetett volna az NB III-as Tatabánya otthonában, ám Djordje Nikolics kapus bravúrjának köszönhetően elhárult a gólveszély. A fordulás után jobban felpörgött az Újpest, és a bal oldalon vezetett támadások révén kétszer is betalált: előbb Oliver Jürgens, majd Simon Krisztián volt eredményes. Ezután Kocsis Gergő szépíthetett volna, ám Nikolics ismét hárított, így a lila-fehér gárda csatlakozott a nyolcaddöntő mezőnyéhez.

Még az első negyedóra sem telt el Siófokon, Vladiszlav Klimovics fejesével máris előnyhöz jutott a Diósgyőr, majd közvetlenül a szünet előttBright Edomwonyi félfordulatból lőtt újabb gólt. A második játékrész elején Schildkraut Krisztián révén visszajöttek a meccsbe a másodosztályban kiesésre álló balatoniak, egyenlíteniük azonban nem sikerült, sőt pár perccel a lefújás előtt Bényei Ágoston állította vissza kétgólos különbséget és a 3–1-es végeredményt.

Szombathelyen közel hétezren voltak kíváncsiak a régóta várt Haladás–ZTE nyugat-dunántúli rangadóra. A kupavédő zalaiak két gyors kontrából Meshack Ubochioma és Yohan Croizet révén már az első játékrész közepére kétgólos előnybe kerültek, de Horváth Rajmund szép lövésével öt percre rá egygólosra faragta hátrányát a hazai csapat. A hajrára felforrósodtak az indulatok, előbb a vendégektől Ubochioma, majd a hazaiaktól Horváth jutott a kiállítás sorsára.

Két másodosztályú együttes csapott össze az új Illovszky-stadionban, ahol a Vasas az utolsó öt percben szerzett két góllal harcolta ki a továbbjutást a Gyirmóttal szemben (3–1).

Szegeden a Kecskeméti TE hátvédje, Iyinbor Patrick közvetlenül a szünet előtt esett góljával győzte le másodosztályú házigazdáját.

A kupaforduló kiemelkedő összecsapásán a Ferencváros fordulatokkal és VAR-ítéletekkel tarkított mérkőzésen, hosszabbítás után 4–3-ra verte a Puskás Akadémiát, amely így a szerdai játéknap egyetlen élvonalbeli búcsúzó együttese lett.

LABDARÚGÓ MOL MAGYAR KUPA
4.FORDULÓ (A 16KÖZÉ JUTÁSÉRT)

FERENCVÁROSI TC–PUSKÁS AKADÉMIA FC 4–3(2–1, 2–2, 2–2) hosszabbítás után ÖSSZEFOGLALÓ ITT!
Budapest, Groupama Aréna, 7057 néző. Vezette: Berke Balázs (Aradi József, Berényi Ákos)
FERENCVÁROS:
Varga Á. – Pászka, Aaneba, Wingo, Civic (C. Ramírez, 72.) – Esiti (Abu Fani, 72.), Gojak (Makreckis, 72.) – Nguen (Owusu, 61.), Ben Romdan, Marquinhos – Lisztes (Adama Traoré, 79.). Vezetőedző: Dejan Sztankovics
PUSKÁS AKADÉMIA:
Markek – Maceiras (Szolnoki 85.; Ominger, 90+1.), Golla, Stronati, Ormonde-Ottewill – Corbu, Favorov, Levi (Soisalo, 72.) – Gruber (Colley, 72.), Puljic (Plsek, a szünetben), Komáromi (Slagveer, 71.). Vezetőedző: Hornyák Zsolt
Gólszerző: Gruber (0–1) a 9., Civic (1–1) a 34., Aaneba (2–1) 45+5., Gruber (2–2) az 57., A. Traoré (3–2) a 114., Favorov (3–3) a 117., Abu Fani (11-esből, 4–3) a 120+12. percben
Kiállítás:
Favorov (120+3.)

OPUS TIGÁZTATABÁNYA (NB III)–ÚJPEST FC 0–2 (0–0)
Tatabánya, Grosics Gyula Stadion, 2200 néző. Vezette: Kovács Imre (Kovács Gábor, Baghy Csaba) TATABÁNYA: Balla O. – Molnár T., Krupánszki, Székely, Katona K. (Forró, 90.) – Hajas (Hadobás, 60.), Soltész, Szegleti, Szalánszki (Kocsis G., 60.) – Letenyei Z. (Kovács I., 70.) – Árvai D. (Márton, 90.) Vezetőedző: Gyürki Gergely ÚJPEST: Nikolics – Pauljevics, Koszanovics (Hall, 67.), Fehér Cs., L. M. Kastrati – Simon K., Jevtoszki, Mack (Tajti, 67.), Ganea (Csoboth, 76.) – Sasere (Ambrose, 67.), Jürgens (Onovo, 76.) Vezetőedző: Nebojsa Vignjevics
Gólszerző:
Jürgens (0–1) az 54., Simon K. (0–2) a 62. percben
MESTERMÉRLEG
Gyürki Gergely:
– Ünnep volt ez a tatabányai futball életében, büszke vagyok csapatomra. Sajnos több meghatározó játékosunk hiányzott, velük jobban frissíthettem volna és akkor esetleg jobban bírtuk volna a kritikus perceket. Örülök, hogy volt néhány nagy lehetőségünk, és ha csak egy is bement volna, még jobb lehetett volna a hangulat.
Nebojsa Vignjevics: – Jó volt a tatabányai csapat, megnehezítette a feladatunkat, az első félidőben nem is tudtunk megfelelően teljesíteni. Szünet után jobban folytattuk, s készülhetünk a következő körre.

A Diósgyőrnek nem okozott gondot az NB II-ben kiesésre álló Siófok legyőzése (Fotó: Németh András)
A Diósgyőrnek nem okozott gondot az NB II-ben kiesésre álló Siófok legyőzése (Fotó: Németh András)


BFC SIÓFOK (II.)DIÓSGYŐRI VTK 1–3 (0–2)
Siófok, 600
néző. Vezette: Derdák Marcell (Huszár Balázs, Ország Péter)
SIÓFOK:   Winter – Major G., Polényi, Csató, Varjas, Varga B. – Szedlár (Girsik Á., 68.), Nemes (László, 68.), Kitl (Horváth P., 91.), Schildkraut (Szaka, 91.) – Dénes (György, 80.) Vezetőedző: Dragan Vukmir DIÓSGYŐRI VTK: Sentic – Farkas D., Csorbadzsijszki, Szatmári Cs., Bokros – Holdampf (Pozeg Vancas, 65.), Vallejo, Klimovics (Bényei, 78.) – Lukács D. (Pernambuco, 65.), Edomwonyi (Kambecisz, 65.), Acolatse (Obounet, 72.) Vezetőedző: Kuznyecov Szergej
Gólszerző: Klimovics (0–1) a 11., Edomwonyi (0–2) a 45+1., Schildkraut (1–2) az 51., Bényei (1–3) a 88. percben
MESTERMÉRLEG
Dragan Vukmir:
– Küzdelmes meccsen megérdemelten nyert a jó erőkből álló DVTK. Az első félidőben döcögött a játékunk, de a szünetben megbeszéltük, hogyan korrigáljuk, és a második negyvenöt percért dicséret illeti játékosaimat.
Kuznyecov Szergej: – Nekünk minden tétmérkőzés fontos, a továbbjutás volt a célunk, valamint az, hogy minél többen játéklehetőséget kapjanak, a kulcsjátékosainkat pihentettük a szombati bajnokira. Már az első félidőben le kellett volna zárnunk a mérkőzést.

SZEGED-CSANÁD GA (II.)KECSKEMÉTI TE 0–1 (0–1)
Szeged, Szent Gellért Fórum, 3183 néző. Vezette: Hanyecz Bence (Szilágyi Norbert, Vrbovszki Pál)
SZEGED: Takács J. – Könczey, Szilágyi Z., Nagy Zs., Kővári (Gera N., 78.) – Palincsár (Doncsecz, 63.), Haris (Radics, 66.), Márkvárt, Nyári (Gajdos, 87.) – Papp Á. (Prosser, 66.), Borvető. Vezetőedző: Alekszandar Sztevanovics
KECSKEMÉT: Varga B. – Iyinbor, Belényesi, Szalai G. (Szabó A., a szünetben) – Szűcs K., Szuhodovszki, Vágó, Meszhi (Zsótér, a szünetben), Zeke (Májer, 87.) – Tóth B. (Pálinkás, 65.), Horváth K. (Leoni, 79.) Vezetőedző: Szabó István
Gólszerző: Iyinbor (0–1) a 45+1. percben
MESTERMÉRLEG
Alekszandar Sztevanovics:
– A második félidőben a legszebb arcunkat mutattuk, sajnálom, hogy a helyzeteinket nem tudtuk értékesíteni. Több volt ebben a mérkőzésben.
Szabó István: – Az első félidőben maradéktalanul érvényre juttattuk akaratunkat, mi irányítottunk. Szünet után, különösen a hajrában gondot okozott nekünk a jól játszó Szeged-Csanád. A győzelem mellett annak is örülök, hogy kapott gól nélkül harcoltuk ki a továbbjutást.

VASAS FC (II.)GYIRMÓT FC GYŐR (II.) 3–1 (0–0)
Budapest,
Illovszky Rudolf Stadion, 1090 néző. Vezette: Káprály Mihály (Tóth II Vencel, Vígh-Tarsonyi Gergő)
VASAS: Jova L. – Szivacski, Otigba (Baráth B., 68.), Pávkovics, Deutsch L. – Vida (Berecz, 68.), Urblík J. – Szilágyi Sz. (Radó, 46.) – Hinora, Holender (Novothny, 72.), Zimonyi (Hidi M S., 60.) Vezetőedző: Desits Silárd
GYIRMÓT: Hársfalvi – Lányi (Hudák, 80.), Szegi, Csörgő V., Helembai – Kovács M. (Szőke, 70.), Kovács D. – Takács R. (Soltész, 60.), Madarász, Kicsun (Medgyes, 60.) – Pethő B. (Adamcsek, 70.) Szakmai igazgató: Tamási Zsolt
Gólszerző: Zimonyi (1–0) az 51., Pethő B. (11-esből, 1–1) az 59., Berecz (2–1) a 86., Novothny (11-esből, 3–1) a 88. percben
MESTERMÉRLEG
Desits Szilárd:
– Az első félidőben eldönthettük volna a meccset. A szünet után jobban felpörögtünk, majd a cserékkel még erősebbé váltunk. Megérdemelten jutottunk tovább.
Tamási Zsolt:
– Az első félidőben nem játszottunk jól, kapkodtunk, több technikai hibát is elkövettünk. Szünet után igazi kupacsata kerekedett az összecsapásból.

SZOMBATHELYI HALADÁS (II.)–ZTE FC 1–2 (1–2)
Szombathely, 6786 néző. Vezette: Bogár Gergő (Szert Balázs, Georgiou Theodoros)
SZOMBATHELYI HALADÁS: Pálfi – Nyíri (Ene, 63.), Jagodics M., Csonka B., Bosnjak (Beronja, 72.) – Horváth R., Csernik (Mohos, 87.), Zvekanov, Rácz B. (Katona I., 87.), Doktorics – Pintér A. (Simut, 63.) Vezetőedző: Alekszandar Jovics
ZTE: Dombó – Huszti A. (Todoroszki, 73.), Evangelu, Csóka Dániel, Bedi – Szankovics (Sajbán Máté, 61.), Ubochioma, Szalay Sz. (Soltész I., 61.), Szendrei N. – Mance (Németh D., 88.), Croizet Vezetőedző: Boér Gábor
Gólszerző: Ubochioma (0–1) a 16., Croizet (0–2) a 21., Horváth R. (1–2) a 26. percben
Kiállítva: Horváth R. (Haladás, második sárga lappal) a 83., Ubochioma (ZTE FC, durva szabálytalanságért) a 84. percben
MESTERMÉRLEG
Alekszandar Jovics:
– Régen voltak itt ennyien meccsen, úgyhogy hatványozottan csalódott vagyok a végeredmény miatt. A második félidőben egyenrangú ellenfelei voltunk a ZTE-nek.
Boér Gábor: – Küzdelmes meccs volt, nem játszottunk jól, de kiharcoltuk a továbbjutást.

TISZAKÉCSKEI LC (II.)–FC AJKA (II.) 1–0 (1–0)
Tiszakécske, 300
néző. Vezette: Lovas László (Csatári Tibor, Belicza Bence Péter)
TISZAKÉCSKE:
Prokop – Viczián, Máté Zs. (Kocsis D., 87.), Grünvald – Balázs B., Szekér, Bencze (Fodor, 64.), Krivocjuk (Szőr, a szünetben), Gyurján B. (Torvund 64.) – Zamostny, Cipf (Erdei, 77.) Vezetőedző: Vas László
AJKA:
Horváth D. – Jagodics, Rabatin, Vogyicska (Szarka, 61.), Berzsenyi (Borsos, a szünetben) – Görgényi (Tar, 68.), Gaál B. (Zsolnai, 61.), Sejben, Présinger – Horváth P. (Antal, 68.), Szűcs K. Vezetőedző: Schindler Szabolcs
Gólszerző: Zamostny (1–0) az 5. percben
Kiállítva:
Balázs B. a 36., Nagy Zsolt (tiszakécskei kapusedző) a 42., Antal G. a 84. percben
MESTERMÉRLEG
Vas László: – Győztünk, továbbjutottunk - így kell folytatnunk!
Schindler Szabolcs:
– Nem játszott jól a csapat, nem volt meg benne a kellő agresszivitás.

ESMTK–MTK BUDAPEST 0–4 (0–2)
Pesterzsébet,
Ady Endre utca, 1000 néző. Vezette: Rúsz Márton (Garai Péter, Bornemissza Norbert)
ESMTK: Jeszenszky – Rédei, Molnár R., Tagai, Márton D. – Kovács B., Slezák – Molnár J., Soós B. (Szűcs L., 75.), Wirth – Lucz (Helmich, 81.). Vezetőedző: Turi Zoltán
MTK: Rácz G. – Varju, Kádár T. (Miknyóczki, 81.), Vadnai – Kosznovszky (Kovács Mátyás, a szünetben), Thiam, Végh B. (Biben, 75.), Antonov (Kovács P., 69.) – Stieber Z., Spalek – Zsóri (Zuigeber, 69.). Vezetőedző: Horváth Dávid
Gólszerző: Antonov (0–1) a 32., Stieber Z. (0–2) a 35., Zsóri (0–3) a 65., Kovács P. (0–4) a 90+3. percben
Turi Zoltán: – Az MTK megérdemelten nyert, s jutott tovább, de jóval többet vártam magunktól. Elfogytunk fizikailag, az egyik leggyengébb meccsünk volt ez az idényben. A Fehérvár elleni kupasikert azonban már nem veszi el tőlünk senki!
Horváth Dávid: – Tudtuk, hogy az ESMTK kupaspecialista csapat, tavaly a Kisvárdát szorongatták meg, idén pedig a Fehérvárt ki is verték. Nehéz volt ellenük játszani, de végül nagyarányú sikert arattunk. Fontos volt, hogy az elmúlt időszak sikertelensége után kijöjjünk a hullámvölgyből – ezt így, apró lépésekkel kell megtenni.

UNOIONE FC (BLASZ I.)–KISVÁRDA MASTER GODD 0–6 (0–3)
Hévízi út, 200 néző. Vezette:Sipos Tamás (Márkus Tamás, Nagy Viktor)
UNIONE:Tavasi – Paár, Koplányi, Horváth B. (Keresztesi, szünetben), Téglás – Nagy T., Aribi (Visegrádi, 70.), Vass Sz., Kaszai G. (Kulcsár T., 60.) – Gazdik (Radovits, 78.), Czvitkovics (Melczer V., 60.) Vezetőedző: Szabó András
KISVÁRDA:Petkovics – R. Stefan, Lippai (Melnik, 65.), Rubus (Jovicsics, 65.), Alic (Camaj, 65.) – Nikolov (Ötvös B., 65.) , Körmendi – Czékus, Makowski (Cipetic, 65.), Vida K.– Ilievszki. Vezetőedző:Mátyus János
Gólszerzők:Nikolov (0–1) a 13., Vida K. (0–2) a 29., Vida K. (0–3) a 45., Vida K. (0–4) az 53., Melnik (0–5) a 80., Camaj (0–6) a 90. percben
MESTERMÉRLEG
Szabó András:– Az eredményt kissé túlzónak tartom a játék képe alapján, abból a szempontból nem volt szerencsénk, hogy a Kisvárda éppen abban a periódusában van, amikor vissza akarja szerezni önbizalmát. Akkor lett volna sanszunk, ha Kisvárda lekezel minket, mint ahogy jó néhány kupameccsen szokás lenézni a kisebb csapatot. Most nem ez történt.
Mátyus János:– A legfontosabb célunkat elértük, most már teljes erőnkkel a bajnokságra tudunk koncentrálni. Roppant sportszerű ellenféllel találkoztunk, nagyszerű vendéglátásban volt részünk. Fontos volt, hogy már az elején gólt lőjünk, és hogy a szünetben már hárommal vezessünk. Megérdemelten jutottunk tovább.

KOZÁRMISLENY (II.)KAZINCBARCIKA (II.) 4–2 (1–0)
Kozármisleny, 700 néző. Vezette: Bana Gergely (Kiss Balázs, Rózsa Dávid)
KOZÁRMISLENY: Megyeri G. – Beke P., Gajág, Füredi, Turi T. – Schuszter (Nagy M., 63.), Vajda R., Kozics (Major S., a szünetben), Hegedűs M. (Bor, 72.) – Tóth Z. (Kispál, 91.), Horváth P. Vezetőedző: Aczél Zoltán
KAZINCBARCIKA: Bencze – Székely (Ternován, 76.), Szemere (Papp M., 67.), Szekszárdi T., Szekszárdi M. – Csilus T. (Kártik, 55.), Süttő – Ádám (Pinte, 67.), Pekár L., Kotula – Csilus Á. (Kurdics, 76.) Vezetőedző: Csábi József
Gólszerző: Tóth Z. (1–0) a 27., Pekár L. (11-esből, 1–1) a 72., Horváth P. (2–1) a 74., Horváth P. (3–1) a 76., Kártik (3–2) a 79., Turi T. (4–2) a 82. percben
Kiállítva: Végi Jenő (masszőr, Kozármisleny), a kispadról, a 94. percben
MESTERMÉRLEG
Aczél Zoltán:
– A végére parázs lett a hangulat, pedig jól futballoztunk. Már az első gól után elvarrhattuk volna a szálakat.
Csábi József: – Tipikus kupamérkőzés volt, sok góllal és sok helyzettel. A kelleténél talán jobban kinyíltunk.

VSC 2015 VESZPRÉM (II.)–BUDAFOKI MTE (II.) 3–2 (0–1)
Pápa, 400 néző. Vezette: Móri Tamás (Becséri Gergely, Bertalan Dávid)
VESZPRÉM: Kemenes – Zachán, Schönig (Volter, a szünetben), Dobsa, Dömötör (Krebsz, 51.) – Somogyi R. – Kun (Szűcs Á., 72.), Baldauf, Kófás, Major N. (Petres, 94.) – Bartusz Vezetőedző: Pető Tamás
BUDAFOK: Horváth A. – Csonka A. (Elek B., 83.), Lorentz, Fótyik, Kalmár O. (Horváth O., a szünetben) – Oláh B., Nándori (Merényi, 71.) – Kocsis B., Németh Márió (Vasvári, 71.), Szerető – Kovács Dávid Vezetőedző: Erős Gábor
Gólszerző: Dobsa (öngól, 0–1) a 37., Major N. (1–1) az 59., Bartusz (2–1) a 62., Oláh B. (2–2) a 72., Bartusz (3–2) a 82. percben
MESTERMÉRLEG
Pető Tamás:
– Megígértük a masszőrünknek, hogy továbbjutunk, és elhozzuk ide a Ferencvárost. Mi teljesítettük fogadalmunkat, most Fortunában bízunk.
Erős Gábor: – Ezek után nekem is el kell gondolkodnom a folytatáson...

Mezőörs KSE (vármegyei I.)–Kaposvári Rákóczi FC (NB III) 1–1,
tizenegyesekkel 5–3 (Venczel 73. ill. Szederkényi 10.)
Szentlőrinc (NB III)–Kelen SC (NB III) 3–0 (Novák Zs. 55., Múcska V. 83., Keresztes 90.) – (Kiállítva: Czerula 43., Kelen SC)
FC Dunaföldvár (NB III)–Nyíregyháza Spartacus FC (NB II)0–1 (Géresi 61.) (Kihagyott 11-es: Novák Cs. 85., Nyíregyháza)

Csütörtökön rendezik:
19.30: Budapest Honvéd (NB II)–Paksi FC (Tv: M4 Sport)

Kedden játszották:
ETO FC Győr (NB II)–Debreceni VSC 0–1

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik