FTC: Myenty Abena erős csapatnak tartja a Puskás Akadémiát

BORSOS LÁSZLÓBORSOS LÁSZLÓ
Vágólapra másolva!
2023.11.24. 10:30
null
Abena (balra) a Puskás Akadémia elleni rangadón igazolhatja, ott a helye a Ferencváros kezdőcsapatában (Fotó: Török Attila)
A Ferencvárost erősítő Myenty Abena szerint nem könnyű feladat legyőzni a Puskás Akadémiát, és biztos benne, hogy ellenfelük vissza akar vágni a kupakiesésért.

Visszatért mindenki, szerda óta teljes kerettel készül a Ferencváros a hazai és a nemzetközi erőpróbáira. Az FTC-re az évben még hét tétmérkőzés vár, öt az NB I-ben, kettő az Európa-konferencialigában. Az együttesnél igyekeztek kihasználni az elmúlt két hétben, hogy nem kellett meccsre készülni, a Népligetben tréningezett a legutóbbi három fellépésén nyeretlen csapat – az éllovas a harmadik helyezett Puskás Akadémia otthonában játssza következő, vasárnapi bajnokiját.

„A sűrű menetrend miatt alig van időnk gyakorolni, egy-két edzés jut felkészülni a meccsekre. Jól jött a válogatott szünet, hogy az erőnlétünkön dolgozzunk, s különböző játékszituációkat elsajátítsunk, ám ezúttal is foghíjas volt a keret, sokan válogatottbeli kötelezettségeiknek tettek eleget – mondta lapunknak Myenty Abena, az FTC 28 éves suriname-i belső védője. – Az utóbbi három mérkőzésünkön nyeretlenek maradtunk, ami nem elfogadható egy olyan klub életében, mint a Ferencváros, úgyhogy mindenkiben dolgozik a vágy, hogy a sorozatot megszakítsuk. Ahhoz, hogy sikeresek legyünk, több lehetőséget kell kialakítanunk, mint az előző három mérkőzésünkön. Mohammed Abu Fani visszatérése lendíthet a csapaton. Ő az egyik kulcsjátékosunk, aki a passzaival, cseleivel, kreatív húzásaival borsot tör az ellenfelek orra alá, és a helyzetteremtésben is jeleskedik. Bízom benne, hogy ezúttal sikerül ráerőltetnünk az akaratunkat az ellenfélre, ha meg tudjuk valósítani a taktikai elképzeléseinket, besöpörhetjük a három pontot. Ez persze nem lesz egyszerű feladat, mert erős csapattal ütközünk meg. Az idény egyik legőrültebb meccse volt a Puskás Akadémia elleni kupacsata, elképesztő volt a százharminckettedik percben megszerezni a győztes gólt. Ellenfelünk energikusan játszott, s biztos vagyok benne, ezúttal is hatalmas elánnal lép pályára, vissza akar vágni. Szeretek olyan csapatok ellen játszani, amelyek játsszák a futballt, élvezetes csatát várok vasárnap.”

A Slovantól januárban szerződtetett középhátvéd az évadban 14 mérkőzésen szerepelt, átlagban 58 percet tölt a pályán. Az utóbbi időben egyre meggyőzőbben teljesít, ám nem könnyű bejátszania magát a kezdőcsapatba, Samy Mmaee, Cissé, Aaneba mellett Wingo és Botka is játszhat a posztján.

„Jó formában érzem magam, örülök, hogy az Újpest ellen megszereztem az első gólomat a Fradiban. Szükségem van a játékpercekre, úgy érzem, folyamatos játéklehetőséghez jutva tudnám megmutatni a legjobbamat. Próbálok minden alkalmat megragadni, hogy bizonyítsak, profi labdarúgóként odateszem magam az edzéseken, hogy beverekedjem magam a csapatba. Pályafutásom során többször előfordult, hogy hasonló helyzetben találtam magam: a Slovanban az egyik évben keveset játszottam, míg a másikban alapemberként számoltak velem. Nagy a konkurencia a posztomon, sok jó képességű labdarúgóval küzdök a helyért, ami szintén jó teljesítményre és kemény munkára sarkall.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik