Ismét nyert odahaza a Diósgyőr, ismét kikapott idegenben a KTE

Vágólapra másolva!
2023.10.01. 17:20
null
Újabb győzelmet aratott a DVTK (Fotó: Kovács Péter) – a képre kattintva galéria nyílik
A labdarúgó NB I  8. fordulójának záró mérkőzésén a Diósgyőri VTK 3–1-re megverte odahaza a Kecskemétet.


NB I
8. FORDULÓ
Diósgyőri VTK–Kecskeméti TE 3–1 (Pozeg Vancas 9. – 11-esből, Gera D. 27., Jurina 70., ill. Horváth K. 86. – 11-esből)
Miskolc, DVTK Aréna, 7292 néző. V: Káprály

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

ÖSSZEFOGLALÓ

Cristiano Ronaldo legújabb, sárga-kék Al-Naszr-mezében, apja kezét fogva utazott a zötykölődő egyes villamospótló buszon egy tizenéves forma kissrác Miskolc belvárosában. Kilógott a sorból: ő volt az egyedüli, aki olyan focidresszben feszített a járművön, amely nem a helyi klub, a DVTK színeit viselte. Már órákkal a meccs előtt leszűrhető volt, délután mérkőzést rendeznek a városban, a kocsmák teraszain, a tömegközlekedési eszközökön, valamint az utcákban ugyanis megannyi piros-fehér mezes férfit és nőt lehetett látni, számuk pedig a DVTK Stadionhoz közeledve ugrásszerűen nőtt.

A létesítmény közvetlen szomszédságában található kocsmákat ellepték a szurkolók, s zömük az alkoholfogyasztás mértékével arányban várta egyre bizakodóbban a Diósgyőr soros, Kecskemét elleni bajnokiját. Érvekből nem volt hiány, miért Kuznyecov Szergej együttese az esélyesebb: jött az egyik megjegyezés, hogy egyfelől jobb formában van, mint Szabó István csapata, másrészt a KTE szerdán a bajnok Ferencvárossal csapott össze, emiatt pedig fáradtabbak lehetnek a kecskeméti lábak, mint a hazaiaké. Egy huszonévesekből álló, Mezőkövesdről rendre meccsre járó társaság minden tagja váltig állította, ez a DVTK a Fradit is legyőzné a jelenlegi állapotában, nemhogy vasárnapi riválisát – úgy vélik, noha kedvenceik feljutóként vitézkednek az NB I-ben, játékerejüket tekintve a dobogón végezhetnek, ez a José Luque által fémjelzett csapat óta ugyanis a legerősebb Diósgyőr.

Nem csak a sörök, az ajándéktárgyak is jól fogytak, a szurkolói boltban nem győzték kiszolgálni a buzgó vásárlókat. Mint azt a személyzettől a nagy roham előtt megtudtuk, az ülőpárnák és a sálak a legkelendőbb portékák, de a hűvös idő beköszöntével a kabátokra is nagy az igény, amint a mezekre. Megérte korán érkezni az arénához, különösképpen a családosoknak, a szervezők ugyanis megannyi programmal várták a fiatalokat. Töretlen népszerűségnek örvendett a célba lövés, olykor harminc-negyvenméteres sorok kígyóztak, az óvodás- és kisiskoláskorúak lelkesen próbálták kilőni a ficakot. Nem sokkal arrébb a térkövön két kiskapura játszottak a gyerekek, a futballtól elrugaszkodottak az ugrálóvárban élhették ki magukat, míg a legbátrabbak a boulderezést próbálhatták ki. Nagyszerű volt a légkör, felemelő volt látni a sok vidám arcot – jár a piros pont az egyesületnek, amiért törekszik arra, hogy a gyerekekben kialakuljon a meccsre járás igénye és a kötődés, ez vezethet ugyanis ahhoz, hogy később szurkolói legyenek a klubnak. Akikből amúgy sincs hiány. A 6. fordulóban a DVTK hazai bajnokiján voltak a legtöbben, 9518-an láttak a gárda Debrecen felett aratott 3–1-es sikerét a helyszínen, s ezen a játékhéten is a miskolciak drukkerei látogattak ki a legnagyobb létszámban.

Már a mérkőzés elejének eseménysora megadta az alaphangot: a 6. percben Vágó Levente adta el felelőtlenül a labdát, Holdampf Gergő betört a tizenhatoson belülre, ám Zeke Márió szabálytalanul választotta el a labdától – mintegy két perc VAR-ozást követően Káprály Mihály játékvezető tizenegyest ítélt. Először végezhetett el büntetőt a Diósgyőr az idényben, s ha már ekkora lehetőséghez jutott, nem is tékozolta el, Rudi Pozeg Vancas magabiztosan passzolta a labdát a kapuba, hogy aztán DVTK-sáltengerben ússzon a lelátó. A 18. percben ismét a magasban lobogtak a nyakbavalók, a Diósgyőr ugyanis megduplázta előnyét – dicséret illeti Pernambucót a szenzációs beadásáért, valamint Gera Dánielt, aki jobbhátvéd létére, a Kisvárda elleni hazai találkozóhoz hasonlóan, középcsatárokat megszégyenítő mozdulattal csúsztatta a labdát Varga Bence kapujába. Nem volt érdemtelen a hazaiak kétgólos vezetése, sőt! A Kuznyecov Szergej edzette csapat kezdeményezőbben lépett fel, kulturáltan, a földön járatta a labdát, kiválóan használta ki a helyzeteit mélyen védekező, visszahúzódó vetélytársával szemben. Beigazolódni látszott a mérkőzés előtt megszólaltatott miskolci drukker várakozása: a vendégek közel sem pörögtek akkora fordulatszámon, mint a Groupama Arénában.

A tompán futballozó KTE-nek változtatnia kellett a játékán, a pontszerzés reményében több kockáztatásra, s bátrabb letámadásra lett volna szükség, ám a valamelyest feljebb húzódó lila-fehérekből továbbra is hiányzott a dinamika, a vállalkozókedv és az átütőerő, nem jelentettek veszélyt a DVTK-ban első tétmeccsén védő Artem Odincov kapujára (az első számú Karlo Sentic betegség miatt nem állt rendelkezésre és Branko Danilovics sem volt bevethető). A harmadik gólhoz is a házigazda járt közelebb, a játékrész végén Álex Vallejo három méterről fejelte a labdát a kapu fölé, a hosszabbítás perceiben pedig Pernambuco ballábas tekerése után hárított bravúrral Varga Bence.

Ötven másodperc sem telt a második félidőből, máris veszélyesebb támadást vezettek a vendégek, mint az elsőben bármikor – szögletre futotta a próbálkozásból. Az 52. percben ismét a hazaiak zárhatták volna le a bajnokit, Szatmári Csaba azonban olyannyira meglepődött a százszázalékos gólhelyzettől, hogy négy méterről tízzel a kapu mellé belsőzte a labdát. Az 58. percben olyan történt, ami korábban nem: a kecskemétiek eltalálták a kaput, majd az 59.-ben ismét javították statisztikájukat, ám Odincov mindkétszer résen volt, csakúgy, mint Zsótér Donát lecsúszott beadásánál, amikor a léc alól tolta ki a labdát. Bár a Kecskemét a második játékrészre feljavult, ötletesebben játszott, csak a hajrában tudta feltörni vetélytársa védelmét, ám addigra már a piros-fehérek a harmadik góljukat is megszerezték tankönyvbe illő akciójuk végén. A diósgyőriek tehát kihasználták, hogy ellenfelük voltaképpen átaludta az első félidőt, s nem túlzás állítani, nagyobb különbségű győzelmet is arathattak volna az előző idény meglepetéscsapata ellen, ha jobban koncentrálnak – azt már mi tesszük hozzá, hogy ha így folytatják, ennek az évadnak ők lehetnek a várakozáson leginkább túlteljesítő együttese.

MARCO ROSSI ÉS GERA ZOLTÁN IS OTT VOLT A LELÁTÓN
A találkozót a helyszínen tekintette meg Marco Rossi szövetségi kapitány, valamint az U21-es korosztályos csapatot szövetségi edzőként irányító Gera Zoltán is. Nem láthatunk bele az olasz szakember fejébe, de a legutóbbi kerethirdetéskor meghívott Szalai Gábortól, Szuhodovszki Somától és Horváth Krisztofertől alighanem jobb teljesítményre számított – szerencséjük, hogy nem egy meccs alapján dönti el a mester, kire számít, s kire nem. Az U21-eseknél számításba vett Iyinbor Patricknak sem ez volt élete meccse, mindenesetre az ő meghívója szinte biztosan nincs veszélyben, ahogyan Bényei Ágostoné sem.
NB I, 2023–2024, 8. FORDULÓ
HELYSZÍNJÁTÉKVEZETŐNÉZŐSZÁM
Szeptember 29., péntek
ZTE–Puskás Akadémia 1–1Zalaegerszeg, ZTE ArénaAndó-Szabó Sándor2873
Szeptember 30., szombat
Paks–Mezőkövesd 2–1Paks, Paksi FC StadionDerdák Marcell
1834
MTK–Ferencváros 1–6Budapest,Új Hidegkuti Nándor StadionBerke Balázs
5322
DVSC–Újpest 1–2Debrecen, Nagyerdei Stadion Bogár Gergő
6645
Október 1., vasárnap
Fehérvár–Kisvárda 3–1
Székesfehérvár,Sóstói StadionErdős József2801
DVTK–Kecskemét 3–1Miskolc,DVTK ArénaKáprály Mihály
7292
Az állás
1. Ferencvárosi TC 7 6 1 26–9 +17 18
2. Paksi FC 8 5 2 1 14–9 +5 17
3. Diósgyőri VTK 8 5 1 2 17–9 +8 16
4. MTK Budapest 8 4 2 2 11–11 0 14
5. Újpest FC 8 4 2 2 13–14 –1 14
6. Debreceni VSC 8 4 4 13–12 +1 12
7. Puskás Akadémia 8 3 3 2 13–14 –1 12
8. Kecskeméti TE 8 3 5 9–11 –2 9
9. Fehérvár FC 8 2 2 4 14–16 –2 8
10. Zalaegerszegi TE 8 1 2 5 10–19 –9 5
11. Mezőkövesd 7 1 1 5 8–15 –7 4
12. Kisvárda 8 1 1 6 7–16 –9 4

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik