NB I: Kikaphat a csapat, a lényeg, hogy utána javítson – Bognár György

Vágólapra másolva!
2023.09.03. 09:43
null
Horváth Dávid (Fotó: Török Attila)
Az MTK Budapest 2–1-re megnyerte az újoncok mérkőzését a labdarúgó NB I 6. fordulójában, míg a Paks az FTC elleni 6–1-es vereség után a Fehérvár ellen nyerni tudott. A tolnaiak vezetőedzője, Bognár György mérkőzés utáni értékelésében kiemelte: a profi játékos nem omlik össze a nagy vereség után sem.

LABDARÚGÓ NB I
6. FORDULÓ
MTK Budapest–Diósgyőri VTK 2–1
(1–0)
Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion, 3679 néző. Vezette: Antal P.
Gólszerző: Kata (5.), Bognár I. (57.), ill. Alex Vallejo (60.)

Horváth Dávid, az MTK Budapest vezetőedzője

– Ha nem is könnyen, de megnyerték a meccset.
– Nagy erőbedobásra késztetett minket a Diósgyőr, de végül három pontot gyűjtöttük. Az első félidőben kontrolláltuk a mérkőzést, a fordulás után azonban akadtak gondjaink, át is kellett alakítani a védekezésünket, az előnyünk birtokában ezt meg is tehettük. Azért pedig nem kérünk elnézést, mert védekeztünk, így sikerült nyernünk, és ez a lényeg.

– Kata Mihály újra jó teljesítményt nyújtott. Mi a véleménye róla?
– Érett, jó gondolkodású srác, nem szállt el magától amikor felkerült a felnőttkeretbe, majd a lehetőséget is megkapta. Akkor sem éreztem rajta semmilyen változást, amikor a nyáron csapatkapitánnyá választottuk, s most sem, amikor kiderült, Marco Rossi szövetségi kapitány behívta a válogatott keretbe.

– Három bajnoki után két ponttal állt csapata, viszont a legutóbbi három mérkőzést megnyerte – a sikertelenebb időszak után gondolta volna, hogy szép hetek következnek?
– Bíztam benne. Ugyanazok vagyunk, mint amikor nem jöttek a győzelmek, de tudtuk, hogy a munkának meglesz a gyümölcse. Szerencsére igazunk lett. Ettől függetlenül nem lehet hátradőlni, biztosan kerülünk még hullámvölgybe, de az ilyen egymás utáni győzelmek szükségesek ahhoz, hogy stabilizáljuk a helyünket az élvonalban.

Kuznyecov Szergej (Fotó: Török Attila)
Kuznyecov Szergej (Fotó: Török Attila)



Kuznyecov Szergej, a Diósgyőri VTK vezetőedzője

– Láthatóan nagyon csalódott.
– Nehéz mérkőzésre számítottunk, az is lett belőle. Az MTK az első helyzetét kihasználta, utána mélyen beállt védekezni és próbált kontrázni. Sajnos újra beigazolódott, hogy a középpályán nem lehet labdát veszíteni, mert akkor bajba kerülünk, így kaptuk a második gólt. Több nagy helyzetet is kidolgoztunk, annyit, hogy fordíthattunk volna. A védekező futball nyert a támadó felfogású ellen.

– Edzői szemmel bosszantja, hogy Kata Mihály senkitől sem zavartatva fejelhetett a kapuba, ráadásul szöglet után?
– Ha mi szerzünk gólt szöglet- vagy szabadrúgásból, akkor rendkívül boldog vagyok, ilyenkor viszont bosszús. Bright Edomwonyinak kellett volna kilépnie a rövid oldalra, de nem tette. Ilyen szituációban az ellenfelet kell dicsérni.

– Milyen munka várható a válogatott szünetben?
– Kell még idő a játékunk fejlesztésére, s hogy erőnlétileg egy szintre hozzuk a futballistáinkat. Nem állunk meg, megyünk tovább az úton, sőt még keményebben dolgozunk.

Paksi FC–Fehérvár FC 2–0 (0–0)
Paks, 2411 néző. Vezette: Vad II
Gólszerző: Windecker (55.), Mezei Sz. (74.)

Bognár György: Kikaphat a csapat, a lényeg, hogy utána javítson (Fotó: Árvai Károly)
Bognár György: Kikaphat a csapat, a lényeg, hogy utána javítson (Fotó: Árvai Károly)



Bognár György, a Paksi FC vezetőedzője

„Megérdemelt győzelmet arattunk, mi kezdeményeztünk többet. Már az első félidőben is voltak lehetőségeink, a szünet után viszont a jobb és a bal oldalról is több beadás jött a kapu elé. Gratulálok a srácoknak, jól reagáltak az előző heti súlyos vereségre, tiszta fejjel játszottunk. Tudtuk, mit rontottunk el, és aki a profi futballban benne van, az tudja, kikaphat a csapat, a lényeg, hogy utána javítson. Nyáron nagy volt a jövés-menés, nem tartunk még ott, ahol szeretnénk, de bízunk mindenkiben, előbb-utóbb valamennyi játékos megkapja a lehetőséget. Kicsit lassabban épül fel a futballunk, van hová fejlődni, de megvannak a céljaink, a középmezőny elejére jók lehetünk.”

Bartosz Grzelak (Fotó: Árvai Károly)
Bartosz Grzelak (Fotó: Árvai Károly)


Bartosz Grzelak, a Fehérvár vezetőedzője

– Jól kezdte csapata a mérkőzést, ez azonban nem volt elég a pontszerzéshez…
– Mindenekelőtt gratulálok a Paksnak, hiszen jobban teljesített nálunk. Jól kezdtünk, tisztában voltunk azzal, hogy az ellenfelünk a hosszú passzokban erős. Sajnos sok labdát adtunk el a középpályán, pedig beszéltünk arról, mennyire fontos a támadásoknál a türelem. Két-három gólt is szerezhettünk volna, nem sikerült, csalódott vagyok.

– Mi döntött: a rossz támadásbefejezések vagy a védekezésben elkövetett hibák?
– Több lövésünk nem találta el a kaput, rúgtunk kapufát, volt egy kezezés is, amiért nem járt büntető, és az ellenfél kapusa is jól védett. Elemezni kell, miért nem vagyunk elég acélosak védekezésben. A futball matematikája egyszerű: a helyzeteket be kell lőni, hátul pedig nem szabad gólt kapni.

– Nehezen éli meg, hogy nem jönnek az eredmények? A fehérvári klub keresi önmagát, a csapat hat bajnokijából négyet elveszített.
– Szeretek versengeni, ezért is vagyok edző, a győzelem ad energiát. A futballnak az is a része, hogy az edzéseken jól néz ki a csapat, aztán a meccseken nem azt látom, mint a gyakorlások során. Tisztában vagyok a klub történetével, a múlt dicső, de a jelenben élünk, és időre van szükség, hogy felépítsünk valamit. Ha erősek vagyunk mentálisan, abból jöhet ki valami jó.

NB I, 2023–2024, 6. FORDULÓ
HELYSZÍNJÁTÉKVEZETŐNÉZŐSZÁM
Szeptember 1., péntek
Újpest–Kisvárda 3–2Budapest,Szusza Ferenc StadionAndó-Szabó Sándor3980
Szeptember 2., szombat
MTK–Diósgyőr 2–1Budapest,Új Hidegkuti Nándor StadionAntal Péter
3679
Paks–Fehérvár 2–0
Paks, Paksi FC StadionVad II István
2411
Szeptember 3., vasárnap
14.15:Mezőkövesd–Puskás Akadémia (Tv:M4 Sport+)Mezőkövesd,Városi Stadion
17.15:Zalaegerszeg–Ferencváros (Tv:M4 Sport)Zalaegerszeg, ZTE Aréna
19.30:Debreceni VSC–Kecskeméti TE (Tv:M4 Sport)Debrecen,Nagyerdei Stadion
AZ ÁLLÁS
1. MTK Budapest 6 3 2 1 8– 5 +3 11
2. Újpest FC 6 3 2 1 11–11 0 11
3. Diósgyőri VTK 6 3 1 2 11– 7 +4 10
4. Kecskeméti TE 4 3 1 8– 3 +5 9
5. Debreceni VSC 4 3 1 9– 5 +4 9
6. Paksi FC 5 2 2 1 8– 8 0 8
7. Puskás Akadémia 5 2 2 1 9–10 –1 8
8. Ferencvárosi TC 3 2 1 12– 6 +6 6
9. Fehérvár FC 6 1 1 4 8–12 –4 4
10. Kisvárda 6 1 1 4 6–12 –6 4
11. Zalaegerszegi TE 5 1 4 4– 9 –5 3
12. Mezőkövesd 4 1 3 4–10 –6 1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik