A Ferencváros egy góllal nyert a Kecskemét ellen, és vezeti a bajnokságot

Vágólapra másolva!
2023.09.27. 19:46
null
Sigér fejes gólja döntött (Fotó: Török Attila) – a képre kattintva galéria nyílik<br />
A labdarúgó NB I 1. fordulójából elhalasztott mérkőzésen a Ferencváros a Kecskeméti TE-t fogadta, és bár nagy fölényben játszott, csak 1–0-ra nyert, igaz, ezzel a tabella élére is ugrott.

LABDARÚGÓ NB I
AZ 1. FORDULÓBÓL ELHALASZTOTT MÉRKŐZÉS

Ferencvárosi TC–Kecskeméti TE 1–0 (0–0)
Budapest,Groupama Aréna, 7299néző.Vezette:Karakó
Gólszerző: Sigér D. (72.)

A TALÁLKOZÓ ONLINE KÖZVETÍTÉSÉT IDE KATTINTVA LEHET NYOMON KÖVETNI.

Az előző bajnokság aranyérmese fogadta a második helyezettet – a világon mindenhol kiemelt figyelmet érdemlő rangadó az ilyesmi. Nálunk elmaradt meccset pótoltak be szerdán, és nem volt meglepő, hogy a vendég kecskemétiek kezdőcsapata négy helyen is megváltozott ahhoz képest, ahogy múlt pénteken a Mezőkövesdet fogadták – hiszen akkor 2–0-ra kikaptak a lila-fehérek. Májer Milán, Pálinkás Gergő, Szabó I Alex és Zsótér Donát maradt ki, a másik oldalon Dejan Sztankovics a Kisvárda ellen 1–0-s győzelmet elérő csapatából Mohammed Abu Fanit és Varga Barnabást hagyta csak ki – nyilvánvalóan nem azért, mert elégedetlen lett volna a teljesítményükkel. Az FTC szerb szakembere átnézte a naptárt, és pontosan tudja, hogy a hét végén az MTK ellen játszik örökrangadót a zöld-fehér együttes, jövő csütörtökön pedig Firenzében lép pályára Konferencialiga-csoportmeccsen. Patrick Iyinbor tűnt a legveszélyesebbnek a mérkőzés elején, pedig a Ferencváros által kölcsönadott védő ritkán gólveszélyes az ellenfelek kapuja előtt, ám most egy fejessel riogatta Dibusz Dénest, a második lehetősége azonban már ráijesztett a fradistákra – Cristian Ramírez a kapu torkában a gólvonal elől vágta ki a labdát a kecskeméti játékos kísérlete után.

Ez a két jelenet is jelezte, hogy a Kecskemét egyáltalán nincs megilletődve, de azt is lehetett látni, hogy Szabó István alaposan megszervezte csapata játékát. Három belső és két szélső védő előtt három középpályás mozgott, elöl pedig két csatár próbálta megbontani a hazai védelmet, míg Dejan Sztankovics a megszokott felállásban küldte pályára az FTC-t: négy védő, két szűrő középpályás, három támadó középpályás és egy előretolt ék kapott szerepet a hazaiaknál.

Noha a hadrend a megszokott volt, tizenöt perc elteltével Sigér Dávid – kihasználva, hogy egy szabadrúgás miatt fél percig állt a játék – a kispadhoz sprintelt, hogy rövid megbeszélést folytasson a szakmai stábbal, Sztankovics pedig gyors eligazítást tartott. Talán ennek is köszönhető, hogy a következő helyzetet már a Ferencváros dolgozta ki, Kristoffer Zachariassen fejesét Varga Bence bravúrosan védte. Ezt követően állandósult a ferencvárosi mezőnyfölény, de a tíz kecskeméti mezőnyjátékos megszállta saját kapuja előterét, lezárta a tizenhatoson belülre vezető utakat. Ha pedig labdát szereztek a vendégek, a jobb oldalon Szűcs Kornél, a balon Zeke Márió sprintelt előre, védekezésre kényszerítve a Ferencváros támadóit.

A félidő végén ismét Zachariassen villant meg, két védő közé befutva gólhelyzetbe tudott kerülni, de mert közelről a kapu fölé lőtt, nem tudott előnybe kerülni a hazai együttes.

(Fotó: Török Attila)
(Fotó: Török Attila)

 

A szünetben Zsótér Donátot pályára küldte Szabó István, vélhetően az volt a szándéka, hogy a korábbi újpesti és kispesti játékossal többet támadjon a vendégegyüttes, a cserejátékos mégis hátul jeleskedett, veszélyes ferencvárosi kontratámadást megakadályozva egy nagyszerű közbeavatkozással. Egy órája tartott már a mérkőzés, és Sztankovics frissített csapatán, pályára lépett többek között Varga Barnabás is – gólt kellett szerezni. Dominált a Ferencváros, birtokolta a labdát, de sokáig mégsem tudta az akaratát rákényszeríteni az ellenfélre.

Majd jött Sigér Dávid!

Akiről sokszor megírtuk, lehet, hogy nem ő az FTC legügyesebb labdarúgója, de mentalitása, akaratereje példaértékű. Sztanyiszlav Csercseszov mellőzte, Máté Csaba visszatette a csapatba, amely vele valósággal szárnyalni kezdett, és bár nem a kapu veszélyeztetése a legfontosabb feladata, most akkor fejelt kulcsfontosságú gólt, amikor már kezdett türelmetlenkedni a közönség. Nagy megkönnyebbülés volt ez a fejes gól a hazaiak számára, és a KTE ezzel lépéskényszerbe került. Egészen addig szinte kifogástalanul működött a szervezett védekezés, de innentől kezdve az egyenlítés lett a legfontosabb célja a vendégegyüttesnek. Ennek jegyében Pálinkás Gergő is szerepet kapott, míg az FTC védelmébe Botka Endre érkezett friss emberként.

A Kecskeméti TE az előző két mérkőzésen a Debrecen (0–2) és a Mezőkövesd (0–2) ellen sem szerzett gól, sorozatban a harmadik találkozóján nem talált be az ellenfelek kapujába.

Dejan Sztankoviccsal a kispadon az FTC a Kisvárda után a Kecskemétet is 1–0-ra győzte le, vagyis szűk, de fontos győzelmekkel lépeget előre – és immár a tabella első helyéről várhatja a szombati örökrangadót. 1–0

A TALÁLKOZÓ ONLINE KÖZVETÍTÉSÉT IDE KATTINTVA LEHET NYOMON KÖVETNI!

NB I, 2023–2024, 1. FORDULÓ
HELYSZÍNJÁTÉKVEZETŐNÉZŐSZÁM
Július 28., péntek
MTK–Paks 1–1Budapest,Új Hidegkuti Nándor StadionFarkas Ádám
2223
Július 29., szombat
DVTK–Puskás Akadémia 0–1
Miskolc,DVTK Aréna
Berke Balázs7579
Újpest–Fehérvár 2–1Budapest,Szusza Ferenc Stadion
Karakó Ferenc6085
Július 30., vasárnap
ZTE–Kisvárda 0–2
Zalaegerszeg,ZTE Aréna
Andó-Szabó Sándor2314
Július 31., hétfő
DVSC–Mezőkövesd 3–1
Debrecen,Nagyerdei Stadion
Káprály Mihály
4844
Szeptember 27., szerda
Ferencváros–Kecskemét 1–0Budapest,Groupama Aréna
Karakó Ferenc
7299
AZ ÁLLÁS
1. Ferencvárosi TC65120– 8+1215
2. MTK Budapest742110– 5 +514
3. Paksi FC742112– 8 +414
4. Diósgyőri VTK741214– 8 +613
5. Debreceni VSC74312–10 +212
6. Puskás Akadémia732212–13 –111
7. Újpest FC732211–13 –211
8. Kecskeméti TE734 8– 8 0 9
9. Fehérvár FC712411–15 –4 5
10. Mezőkövesd6114 7–13 –6 4
11. Kisvárda7115 6–13 –7 4
12. Zalaegerszegi TE7115 9–18 –9 4

A 4. fordulóból elhalasztott Mezőkövesd–Ferencváros találkozót december 6-án játsszák le.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik