ZTE: Németh Dániel és Klausz Milán is játszhat az NB II-ben

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2023.08.23. 14:17
null
Németh Dániel (elöl) a tavasszal gólt szerzett a Budafok elleni kupadöntőben, az új idényben az NB II-ben is szerepelhet (Fotó: Török Attila, archív)
A labdarúgó NB I-ben szereplő ZTE U21-es válogatott csatára, Németh Dániel a hétvégén az NB II-es Mosonmagyaróvárban lépett pályára – a Nemzeti Sport megtudta, Németh a két klub közötti kooperációs megállapodás keretében játszhat az élvonal mellett a másodosztályban is, akárcsak Csóka Dominik, Klausz Milán és Tullner Péter.

 

 

Arról már korábban beszámolt a ZTE labdarúgócsapata, hogy a 2023–2024-es idényre kooperációs megállapodást kötött az NB II-es Mosonmagyaróvárral. Ez azt jelenti, hogy a megállapodás keretében megnevezett, 21 év alatti játékosok az idény során folyamatosan mindkét klubban pályára léphetnek bajnoki mérkőzésen.

Ebben az idényben a Mosonmagyaróvárban Csóka Dominik három, az eddig a ZTE NB III-as csapatában szerepelt Tullner Péter két NB II-es meccsen kapott lehetőséget az óváriaknál, akik múlt szombaton, a Gyirmót elleni 2–2-es meccsen az U21-es válogatott Németh Dánielt is bevetették (kezdőként 78 percet játszott).

A ZTE-től kapott tájékoztatás alapján a három labdarúgó a kooperatív kölcsön keretében szerepelhet a másodosztályú csapatban és ugyanez érvényes a 18 éves, az új idényben három NB I-es meccsen egy gólpasszig jutó Klausz Milánra is, aki azonban egyelőre még nem játszott a Mosonmagyaróvárban, de erre a folytatásban neki is meglehet a lehetősége – elsősorban azon a hétvégén, amikor a ZTE-ben nem számítanak majd rá.

Korábban Török Kevin került még be ebbe a körbe, de úgy tudjuk, ő még a nyáron végleg távozhat a ZTE-től. A 22 éves Papp László is a ZTE-től került kölcsönbe Mosonmagyaróvárra, de rá a kooperációs együttműködés az életkora miatt nem érvényesíthető, ezért ő csak az NB II-es csapatban szerepelhet az ősszel.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A ZALAEGERSZEGI TE FC-NÉL
Érkezők: Sajbán Máté (Paksi FC), Senkó Zsombor (Diósgyőri VTK), Soltész István (Budafoki MTE)
Kölcsönbe érkezők: Mim Gergely (Puskás Akadémia – ismét kölcsönbe)
Kölcsönből visszatért: Daniel Milovanovikj (északmacedón, GFK Tikves 1930 – Észak-Macedónia)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek:
Kiszemeltek: –
Távozók: Demjén Patrik (MTK Budapest), Eros Grezda (albán, FK Partizani – Albánia, szabadon igazolhatóként), Kálnoki-Kis Dávid (Bp. Honvéd, szabadon igazolhatóként)
Kölcsönbe távozók: Boros Zsombor (Kazincbarcika, legutóbb kölcsönben NK Nafta – Szlovénia), Gergely Botond (román-magyar, Csíkszereda – Románia, legutóbb kölcsönben NK Nafta – Szlovénia) Kiss Ágoston (Tiszakécske, legutóbb kölcsönben NK Nafta – Szlovénia), Papp Csongor (Vasas FC), Papp László (Mosonmagyaróvár, legutóbb kölcsönben NK Nafta – Szlovénia)
Kooperációs kölcsönben Mosonmagyaróváron is játszhatnak: Csóka Dominik, Klausz Milán, Németh Dániel (és az NB III-as keretből Tullner Péter)
Kölcsönből visszatérhetnek klubjukhoz: –
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Tajti Mátyás
(Újpest), Török Kevin (legutóbb kölcsönben Szentlőrinc)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik