NB I: Vida Kristopher bebizonyítaná, hogy helye van a kezdőcsapatban

Vágólapra másolva!
2023.07.30. 12:26
null
Vida Kristopher (balra) új poszton szerepel, és jó formában érzi magát (Fotó: Kovács Péter)
A 28 éves szélső az előző idényben egy kivétellel rendre csereként jutott szóhoz bajnoki meccsen – egyedül a vasárnapi ellenfél, a Zalaegerszeg ellen lehetett a kezdő tizenegy tagja.

 

NAGYOBB MÉRETÉRT KATTINTSON A KÉPRE!
NAGYOBB MÉRETÉRT KATTINTSON A KÉPRE!

Tavaly akkor igazolt Kisvárdára Vida Kristopher, amikor új csapata még versenyben volt az Európa-konferencialiga selejtezőjében, de segíteni már nem tudott – a norvég Molde elleni hazai visszavágót (2–1-es győzelem ellenére kiesés) csak a lelátóról figyelhette. Az azóta eltelt csaknem egy évben nem futotta be azt a karriert, amit remélhetett, a bajnokságban 19 mérkőzésen 389 percnyi lehetőséghez jutott, de csak egyszer lehetett a kezdőcsapat tagja…

„…épp a Zalaegerszeg ellen, hazai pályán – fejezte be a mondatot lapunknak nyilatkozva Vida Kristopher.Hogyne emlékeznék arra a novemberi mérkőzésre, bár igyekszem elfelejteni, mert három-nullás vereséget szenvedtünk, s engem már a szünetben lecseréltek. Hétközi bajnoki volt, több poszton változtatott a szakmai stáb, sajnos nem jött be a húzás. Sehogyan sem tudtunk kibontakozni, most valami hasonlóra készülünk, csak fordítva, mi szeretnénk a vasárnap esti mérkőzésen dominálni.”

A Kisvárda tíz napja érkezett haza az ausztriai edzőtáborból, most pedig hasonlóan hosszú túra várt a csapatra. Mivel a két fél elcserélte egymással a pályaválasztói jogot (a zalaiak kérését sportszerűen teljesítette az előző év fair play díjas csapata, szem előtt tartva a magyar futball érdekeit, még úgy is, hogy így három idegenbeli mérkőzéssel kezd), ebben a bajnokságban már az első forduló előtt, igaz, csak egyszer kell megtennie a Kisvárdának a rá váró leghosszabb távolságot. És úgy tűnik, Vida Kristopher azon is merenghetett az 530 kilométeres út során, miként teljesít – a kezdő tizenegy tagjaként.

„A felkészülési mérkőzéseken történtek alapján valóban úgy tűnik, hogy végre helyem lehet a csapatban  – sóhajtott a 28 éves futballista, akinek a Hollandiában, Szlovákiában és Lengyelországban töltött évei után első és egyetlen magyar NB I-es klubja a Kisvárda. – Az előző idényben nagyon kevés játékpercet kaptam, de a felkészülés során összeszorítottam a fogam, bizonyítani akartam, hogy lehet rám számítani. Jó formában érzem magam, tetszik az új poszt, amelyikben szerepelek, és bár támadó típusú játékosnak érzem magam, a bal szélen a védekezésbe is be kell majd segítenem. Ezzel együtt úgy érzem, az együttes a bal oldalon erősen támadó felfogású lehet a mostani bajnokságban.

Most a kupagyőztes ZTE van abban a helyzetben, mint a Kisvárda egy évvel ezelőtt – az Ekl-selejtező mérkőzései között úgy „mellesleg” elkezdődik számára a bajnokság is.

„A televízió a második félidejét mutatta ellenfelünk eszéki mérkőzésének, abból megállapíthattam, hogy küzdelmes meccset játszott a Zete, s az utolsó pillanatig igyekezett tartani a döntetlent. Az erős Eszékkel szemben biztos sokat kivett a Zalaegerszegből a mérkőzés, és bár most mi utaztunk sokat, azért bízom benne, hogy a frissesség mellettünk szól” – reménykedett a 20. magyar NB I-es mérkőzése előtt álló Vida Kristopher.

NB I, 2023–2024, 1. FORDULÓ
HELYSZÍNJÁTÉKVEZETŐNÉZŐSZÁM
Július 28., péntek
MTK–Paks 1–1Budapest,Új Hidegkuti Nándor StadionFarkas Ádám
2223
Július 29., szombat
DVTK–Puskás Akadémia 0–1
Miskolc,DVTK Aréna
Berke Balázs7579
Újpest–Fehérvár 2–1Budapest,Szusza Ferenc Stadion
Karakó Ferenc5086
Július 30., vasárnap
20.00:ZTE–Kisvárda (Tv:M4 Sport)Zalaegerszeg,ZTE Aréna
Július 31., hétfő
20.00:DVSC–Mezőkövesd (Tv:M4 Sport)
Debrecen,Nagyerdei Stadion
Szeptember 27., szerda
19.00:Ferencváros–Kecskemét (Tv:M4 Sport)Budapest,Groupama Aréna
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik