NB I: Elérkezett az áttörés ideje – Lőrinczy Attila

Vágólapra másolva!
2023.07.13. 11:40
null
Lőrinczy Attila (balra) is kivette a részét a cseh Ceské Budejovice szerdai legyőzéséből, a középpályás szerint hosszú távon stabil élvonalbeli klubbá válhat a DVTK (Fotó: DVTK)
Rengeteget dolgoznak a diós­­győriek az előszezonban, Lőrinczy Attila, a csapat középpályása szerint stabil élvonalbeli klub lehet a DVTK.

 

Hátrányból nyert szerdán a Ceské Budejovice elleni felkészülési mérkőzésen a DVTK: a cseh élvonalbeli együttes 1–0-ra vezetett, de a 20 éves gaboni Jeremie Obounet duplájával a Diósgyőr kicsikarta a győzelmet.

„Kifejezetten jó csapat ellen játszottunk, nagyszerű erőfelmérőnek bizonyult a csehek elleni találkozó – mondta lapunknak közvetlenül a lefújás után Lőrinczy Attila, az NB I-ben az idén visszajutó Diósgyőr 29 éves középpályása, aki gólpasszt adott a második félidőben. – Az iram is megfelelő volt, s mivel majdnem mindenki kilencvenperces terhelést kapott, kellőképpen elfáradtunk. Időnként szépen futballoztunk, az ellenfél védelme mögé kerülve számos lehetőséget kidolgoztunk. Fontos volt, hogy még az első félidőben, egy egyes állásnál kapusunk, Braniszlav Danilovics tizenegyest védett. Az edzőtábor véget ért, csütörtökön indulunk haza: nyugodtan mondhatom, roppant kemény időszakot zártunk, napi két vagy három edzés szerepelt a programban, plusz az edzőmeccsek. Biztos vagyok benne, hogy a kellő alapokat megszereztük, jó erőben vagyunk.”

A tavasszal az NB II-ben öt gólt szerző futballista bízik benne, hogy szép időszak elé néznek, reménykedve várja az NB I-es rajtot.

Főpróba a kassaiak ellen
A DVTK legközelebb jövő héten szombaton játszik felkészülési mérkőzést, mégpedig a szlovák első ligás FC Kosice ellen. A kassaiak elleni főpróbát a diósgyőri stadionban rendezik. Kuznyecov Szergej vezetőedző együttese az első bajnoki találkozón július 29-én szombaton a Puskás Akadémiát fogadja 18 órától.

„Ahogyan Kuznyecov Szergej vezetőedzőnk rendre kiemeli, ne tekintsünk túlzottan előre, csak a következő fel­adatra figyeljünk: le akarjuk győzni a felcsútiakat odahaza, nagyon fontos a jó rajt. Építkeznünk kell, s akkor hosszú távon stabil élvonalbeli klub válhat a DVTK-ból. Ami engem illet, minden téren készen állok rá, hogy minél többet játsszak és alapemberré váljak. Valami azt súgja, a karrieremben elérkezett az áttörés ideje.”

Bár már tíz éve bemutatkozott az NB I-ben a Honvéd színeiben, nem vetette meg a lábát az élvonalban, összesen 26 élvonalbeli összecsapás szerepel a neve mellett. A legtöbbet a 2020–2021-es idényben játszotta az NB I-ben, akkor 19 bajnokin lépett pályára a Budafoki MTE színeiben.

A csehek elleni összecsapáshoz kapcsolódó hír, hogy Elton Acelotse próbajátékon szerepel a DVTK-ban: a 27 éves holland szélső legutóbb az izraeli FC Asdodban futballozott. A csehek ellen pályára lépett Mikolaj Krawczyk-Demczuk is, a 19 éves lengyel futballista az NB III-as csapat tagja lehet a jövőben. A szélső Gera Dániel sérülés miatt hétfőn elhagyta az edzőtábort, míg a csatár Jurek Gábor elővigyázatosságból külön edzett.

DIÓSGYŐRI VTK–CESKÉ BUDEJOVICE (cseh) 2–1 (1–1)
Bad Hall
DVTK:
Danilovics (Odincov) – Csirmaz, Csorbadzsijszki, Célestine, Medgyes S. – Holdampf, Lőrinczy A., Csatári (Kövesi) – Obounet, Papp M. (Acolatse), Lescsinszkij (Krawczyk-Demczuk)
G:
Obounet 2, ill Hora (11-esből)

A DIÓSGYŐRI VTK NYÁRI FELKÉSZÜLÉSI PROGRAMJA
Edzőtábor:
június 30.–július 13., Waidhofen an der Ybbs (Ausztria)
FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK
Június 28.: DVTK–Putnok (NB III) 3–1
(Jurina, Bényei, Lőrinczy)
Július 5., FK Zeleziarne Podbrezová (szlovák I.)–DVTK 1–2 (Klimovics, Papp)
Július 9.: 1. FC Nürnberg (német II.)–DVTK 3–1 (Jurina)
Július 12.: Ceské Budejovice (cseh I.)–DVTK 1–2 (Obounet 2)
Július 12.:18.00: FC Blau-Weiss Linz (osztrák I.)–DVTK 2–0 – a 47. percben félbeszakadt.
Július 22.:DVTK–FC Kosice (szlovák I.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik