NB I: Bognár István győzni szeretne édesapja csapata ellen

S. Zs.S. Zs.
Vágólapra másolva!
2023.07.24. 09:22
null
„Csak” a szokásos: Bognár István távolról kilőtte a jobb felsőt sarkot… (Fotó: Koncz Márton)
Furcsa helyzetben van Bognár István: pénteken korábbi klubja, a Paks ellen léphet pályára, ráadásul az ellenfél kispadján édesapja, Bognár György ül.

 

Furcsa helyzetben van Bognár István: pénteken korábbi klubja, a Paks ellen léphet pályára, ráadásul az ellenfél kispadján édesapja, Bognár György ül.

Nagyszerű főpróba – az MTK Budapest szombat délután 4–0-ra legyőzte az NB II-ben szereplő Kolorcity Kazincbarcika együttesét. A meccs egyik főszereplője Bognár István volt, aki látványos lövéssel szerezte meg a kék-fehérek harmadik gólját, huszonkét méterről, jobbal kilőtte a jobb felső sarkot.

„Labdaszerzés után lefordultunk, rendezetlen volt az ellenfél védelme, és mert nem volt körülöttem senki, akinek passzolhattam volna, elvállaltam a lövést” – idézte fel a találatot a 32 esztendős támadó középpályás, akinek több jó passza is volt, ezúttal rendhagyó módon a mérkőzést követően is. A felkészülési mérkőzésen ugyanis ott volt Níla, a futballista kislánya, aki önfeledten szaladgált a felé passzolt labda után.

„Nagyon jó dolog édesapának lenni – mosolygott Bognár István. – Fárasztó néha, de szuper, nagyon élvezem, és látom, mennyivel nehezebb dolguk van az édesanyáknak. Boldogok vagyunk, ráadásul bővül a család, decemberben újabb kislány érkezik hozzánk.”

A játékos kérdésünkre elmondta, édesapja, a korábbi ötvenszeres válogatott játékos, Bognár György, a Paks vezetőedzője kitűnő nagyapa: amikor ideje engedi, meglátogatja az unokáját, és hatalmas szeretettel játszik vele. De milyen mérkőzést játszik az MTK és a Paks az OTP Bank Liga 2023–2024-es idényének nyitó mérkőzésén péntek este?

„Sokat dolgoztunk a felkészülés során, a másodosztályban összeállt a játékunk – mondta Bognár István. – A kapuba érkezett Demjén Patrik, a védelembe Hej Viktor és Kádár Tamás, ahogy lenni szokott, jöttek újak, voltak távozók, gyakoroltuk sokat azt a játékot, amellyel már pénteken is nyerni szeretnénk, de senkit nem megbántva: ami jól ment a Kazincbarcika ellen, az nem biztos, hogy simán megy a Pakssal szemben, azért más minőségű ellenfél érkezik hozzánk. De azt hiszem, lehet okunk bizakodva várni a bajnoki rajtot.”

Bognár István a kislányával
Bognár István a kislányával

Kikerülhetetlen téma: a futballista korábbi klubja ellen léphet pályára, ráadásul az édesapja ül az ellenfél kispadján. Különleges, ritka helyzet ez.

„A legutóbbi beszélgetést apu azzal zárta: na jó, a meccsig már nem hívlak – mondta az MTK Budapest játékosa. – De azzal feleltem, hogy nyugodtan hívjon, keresem én is, legfeljebb kerüljük a futballtémákat, ezzel egyetértett, ebben maradtunk. Voltunk már ellenfelek, amikor a Budaörs edzője volt, és az NB II-ben játszottunk bajnokit, de ez azért az élvonal. Neki előny lehet, hogy jól ismer engem, tudja, mire számíthat tőlem, de nekem is, hogy ismerem a Paksot, szerintem nagyjából tudom is, mit játszanak majd. Egy éve apu az edzőm volt, nyilván furcsa, kényelmetlen dolog volt, amikor távoznia kellett, de profi labdarúgóként ezen túl kellett tennem magam, dolgoztam tovább, hogy visszajussunk az élvonalba. Ez sikerült, és azt gondolom, jó mérkőzést vívunk majd édesapám csapatával.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik