Mezőkövesd: A lábakban benne van a meló! – Cseri Tamás

ZOMBORI ANDRÁSZOMBORI ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2023.07.18. 11:49
null
Cseri Tamás önkritikus: még nincs csúcsformában (Fotó:
Hetedik idényének fut neki a Mezőkövesd Zsóry játékosaként Cseri Tamás, aki már ősszel jubilálhat, ám ennél sokkal fontosabb neki, hogy a csapat jövőre is NB I-es legyen.

 

Négy nap alatt három mérkőzés: nem panaszkodhatnak a játékpercekre a péntek óta Bükfürdőn készülő Mezőkövesd Zsóry labdarúgói. Az előző idényt az NB I-es tabella hetedik helyen záró együttes szombaton a cseh Sigma Olomouc ellen 2–1-es vereséget szenvedett (a gólt Sztefan Drazsics szerezte), vasárnap pedig Ugrai Roland találatával 1–1-es döntetlent játszott az emírségekbeli Sardzsa FC ellen. Aki legyintene az ázsiai csapatra, ne tegye, keretében olyan minőségi futballisták találhatók, mint a 42-szeres görög válogatott Kosztasz Manolasz, a bosnyák válogatottban 110-szer pályára lépő Miralem Pjanic (igaz, ők kihagyták a meccset…) vagy a 29 esztendős, 19-szeres spanyol válogatott Paco Alcácer, szóval a rivális azért minőséget képviselt.

Cseri Tamás (Fotó: Szabó Miklós)
Cseri Tamás (Fotó: Szabó Miklós)

„Hihetetlenül nagy melegben játszottunk, olyan érzésem volt, mint ha negyven–negyvenöt fok lenne… –mondta a találkozó másnapján a kövesdiek csapatkapitánya, Cseri Tamás. – Természetesen tudtuk, ellenfelünk keretében nagyon jelentős múltra visszatekintő játékosok vannak, és bár közülük nem mindenki játszott, egyértelműen jó csapattal meccseltünk. Mindkét kapu előtt több lehetőség is adódott, hátrányból egyenlítettünk, úgy érzem, összességében igazságos eredmény született. Kedden a török sztárklub, a Besiktas elleni találkozó következik, szóval kapjuk a terhelést, de hát a felkészülésnek ebben a szakaszában ez így van rendjén – ahogy mondani szokás: a lábakban benne van a meló. Egyre közelebb vagyunk a bajnoki rajthoz, az újonnan érkezettek mind jobban beilleszkednek, ugyanakkor a játékunknak még alakulnia kell, van még min finomítani. Hogy a sérülésem után milyen állapotban érzem magam? A felkészülést nem tudtam a csapattal elkezdeni, egy ideig külön edzettem, nagyjából két és fél hete viszont már a többiekkel gyakorolok. Nem vagyok még csúcsformában, érződik a kihagyás. Abban biztos vagyok, a csapat jó állapotban lesz a bajnoki rajtra, hogy én milyenben, majd meglátjuk, de mindent megteszek, hogy a lehető leghamarabb utolérjem magam. Nem szerencsés túlzottan előre tekinteni, ugyanakkor a bajnokság eleje meghatározhatja, miért küzdesz a továbbiakban. Amikor negyedikek lettünk, jól rajtoltunk, szeretnénk ezt megismételni.”

A négyszeres válogatott Cseri Tamás május 7-én, a 30. fordulóban lejátszott székesfehérvári bajnokin szenvedett súlyos sérülést: miután a találkozó elején két nagyobb rúgást is kapott, a 34. percben le kellett cserélni, majd az MR-vizsgálat során kiderült, két bokaszalagja teljesen, egy pedig részlegesen elszakadt. A harmincöt esztendős középpályás akkor arról is beszélt, reméli, sorozatban a hetedik NB I-es idényét is a Mezőkövesd Zsóry játékosaként kezdi el, és az együttes jövő nyártól is az első osztályban szerepel. S hogy az élet mekkora rendező? Ha tökéletes állapotban lesz a bajnoki rajtra, a 187. NB I-es bajnokiját éppúgy Debrecenben játszhatja, mint 2017. július 15-én az elsőt...

„Még szép, hogy emlékszem az első NB I-es meccsemre, leginkább arra, hogy Gohér Gergő akkora gólt rúgott szabadrúgásból, amekkorát nagyon ritkán látni, és persze arra is, hogy amikor már úgy tűnt, döntetlen lesz, a hosszabbításban egy szöglet utáni fejessel megszereztük a győzelmet. A napokban már hat éve volt ennek, rohan az idő, ráadásul újra a DVSC otthonában rajtolunk. Motivációt jelent, hogy meglegyen a kétszázadik élvonalbeli mérkőzésem, nem vagyok már messze tőle, de sokkal fontosabb, hogy Mezőkövesden jövő nyártól is élvonalbeli csapat legyen, hogy jól szerepeljünk. Hiszek benne, hogy így lesz, és akkor nekem is meglehet a kétszáz találkozó.”

Kedden BL-meccs a kövesdi stadionban
Az Európai Labdarúgó-szövetség döntése értelmében Fehéroroszországban nem lehet nemzetközi meccseket játszani (az UEFA az ukrajnai háború miatt hozta a szankciót), ennek köszönhető, hogy három fehérorosz csapat is Magyarországon rendezi meg a „hazai” találkozóját. A Bajnokok Ligája selejtezőjében érdekelt BATE Boriszov kedden 20 órakor Mezőkövesden fogadja az albán Partizani együttesét – a párharc első mérkőzése Tiranában 1–1-es döntetlent hozott. Ami a másik két magyarországi összecsapást illeti, az Európa-konferencialigában szereplőTorpedo Zsogyino a Gyurcsó Ádámot a soraiban tudó ciprusi AEK Larnaca ellen ugyancsak Mezőkövesden lesz majd otthon (a 2. selejtezőkörben), a Nyeman Grodno a liechtensteini FC Vaduzzal pedig Gyirmóton játszik csütörtökön – egy hete Vaduzban 2–1-es győzelmet aratott.

A MEZŐKÖVESD-ZSÓRY NYÁRI FELKÉSZÜLÉSI PROGRAMJA
FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK
Június 23.: Mezőkövesd–Karcag (NB III) 5–0 (Prudnyikov 2, Gíber, Rédling – 11-esből, Kojnok)
Június 30.: Tatran Presov (szlovák II.)–Mezőkövesd1–2(Brtan, Drazsics)
Július 7.: Mezőkövesd–Nyíregyháza Spartacus 2–2
(Drazsics, Nagy G.)
Július 12.:
Mezőkövesd–Putnok (NB III) 5–2 (Drazsics 2, Da. Babunszki 2, Molnár G.)
Július 12.:
Mezőkövesd–Tiszaújváros (NB III) 4–1 (Ugrai 3, Prudnyikov)
Július 15.: Mezőkövesd–Sigma Olomouc (cseh) 1–2 (Drazsics)
Július 16.:
Mezőkövesd–Sardzsa FC (arab emírségekbeli I.) 1–1 (Ugrai)
Július 18.:
Besiktas (török I.)–Mezőkövesd

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A MEZŐKÖVESDNÉL
Érkezők: Hudák Martin
(Soroksár SC), Illés Bálint (Diósgyőri VTK), Kojnok Zsolt (Fehérvár FC, szabadon igazolhatóként), Lehoczky Roland (MTK Budapest, kölcsön után végleg), Ugrai Roland (szabadon igazolható, legutóbb Pendikspor – Törökország)
Kölcsönbe érkezők: Artem Nahirnij (ukrán-magyar, Puskás Akadémia, legutóbb kölcsönben: Gyirmót FC Győr)
Kölcsönből visszatérők: Cseke Benjámin (Diósgyőri VTK), Kotula Máté (Dorogi FC), Rédling Kevin (Szeged-Csanád GA)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek: Bodnár Attila

Kiszemeltek:
Távozók: Dino Besirovic (bosnyák-portugál, AIK – Svédország), Bobál Dávid (MTK Budapest, kölcsön után végleg), Torvund Alexander (magyar-norvég, csákvári kölcsön után Tiszakécske)
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatérhetnek klubjukhoz: Baranyai Nimród (Debreceni VSC), Bobál Gergely (Vasas FC)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: –

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik