FTC: nemzetközi kupaszereplők vinnének két játékost; alakul a Ramírez-alku

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2023.07.11. 10:28
null
Stjepan Loncar a Ferencvárossal kezdte el a felkészülést, de Kazahsztánba kerülhet kölcsönbe és a mellette álló Roko Baturina (balról a negyedik), valamint Xavier Mercier (a jobb szélen) távozása sem lenne meglepetés (Fotó: <a href="https://www.fradi.hu/" target="_blank">fradi.hu</a>)
Miközben a Ferencváros ma este (20.45 óra) Feröeren megkezdi szereplését a Bajnokok Ligája selejtezőjében a Klaksvík ellen, a nemzetközi sajtóban Oroszországtól Kazahsztánig, Argentínától Chiléig sorjáznak a magyar bajnokkal kapcsolatos átigazolási hírek...

 

A 26 éves Stjepan Loncart a tavaszi szezonra Belgiumba adta kölcsön a Ferencváros, és bár a középpályás a nyári felkészülésre visszatért a magyar bajnokhoz, a sports.kz szerint a kazah bajnok Asztana veheti kölcsön, és az ulloi129.hu szurkolói blog szerint is van esély arra, hogy a 2021-ben szerződtetett bosnyák játékos Kazahsztánba kerül. Loncart az FTC nem is nevezte a Klaksvík elleni BL-selejtezőre, ugyanakkor így is lehet esélye pályára lépni a sorozatban, ha valóban a kazah bajnokhoz kerül és új csapata túljut a kvalifikáció első körén. Az Asztana a grúz Dinamo Tbiliszi ellen játszik a selejtező első fordulójában.

Szintén nemzetközi kupainduló csapatok érdeklődnek a 32 éves argentin támadó, Carlos Auzqui iránt, akit ugyancsak nem nevezett a Ferencváros a BL-selejtezőre, a hétvégén az FTC II edzőmeccsén lépett pályára, melyet 3–2-re megnyertek a zöld-fehérek a III. Kerületi TVE ellen. Egyik kérője a legrangosabb dél-amerikai kupasorozatban, a Libertadores-kupában szereplő chilei Colo Colo. Erről már több cikk is megjelent a helyi sajtóban, hétfőn pedig az elfutbolero.cl írt arról, hogy a második számú dél-amerikai kupasorozatban, a Copa Sudamericanában induló klub edzője, Gustavo Quinteros a sikertelen európai légióskodás ellenére szeretné az együttesében látni Auzquit. Ugyanakkor ugyanezen oldal argentin kiadása arról számolt be, hogy a szintén Copa Sudamericana-szereplő argentin San Lorenzo is érdeklődik a futballista iránt, akit még egy évig, jövő nyárig köt szerződés az FTC-hez.

Hajnal Tamás sportigazgató már a keddi, feröeri BL-selejtező helyszínén adott interjút a Nemzeti Sportnak, amiben ő is elmondta, jelenleg túl bő a csapat kerete, ezen szeretnének még szűkíteni a nyáron, így jó eséllyel többen is távozhatnak. Ez ugyanakkor nem zárja ki azt, hogy közben erősítsen is a Ferencváros.

Az orosz sajtó ugyanis továbbgörgette a Krasznodarban légióskodóCristian Ramírez átigazolási ügyét. Hétfőn már megírtuk, hogy egyes források szerint az FTC már megegyezett a balhátvéd visszatéréséről a klubjával és kétmillió euró lehet az ára. Ugyanakkor azt is hozzátettük, hogy bár valóban van esély az ecuadori labdarúgó visszatérésére, a két klub még nem írta alá az erről szóló szerződést és a végleges vételára jóval kétmillió euró alatt alakulhat. Az orosz Szport-Ekszpressz szerint a Ferencváros 1.2 millió euróra alkudhatja le Ramírez vételárát.

BAJNOKOK LIGÁJA, SELEJTEZŐ
1. FORDULÓ, 1. MÉRKŐZÉS

20.45: KÍ (feröeri)–Ferencváros (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!

A mérkőzés helyszínéről a Nemzeti Sportot Borbola Bence tudósítja.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A FERENCVÁROSNÁL
Érkezők: Mohammed Abu Fani (izraeli, Maccabi Haifa – Izrael), Baráth Péter (Debreceni VSC, kölcsön után végleg), Mohamed Ali Ben Romdan (tunéziai, Espérance – Tunézia), Ibrahim Cissé (francia-szenegáli, SM Caen – Franciaország, szabadon igazolhatóként), Halmai Ádám (Soroksár SC), Tosin Kehinde (nigériai, Randers FC – Dánia, szabadon igazolhatóként), Cebrail Makreckis (lett-marokkói, Pirin Blagoevgrad – Bulgária, szabadon igazolhatóként), Alekszandar Pesics (szerb, Crvena zvezda – Szerbia), Varga Barnabás (Paksi FC)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők: Roko Baturina (horvát, Racing Santander – Spanyolország), Katona Bálint (Kecskeméti TE), Stjepan Loncar (bosnyák, KV Kortrijk – Belgium), Varga Ádám (Kecskeméti TE)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek: Berényi Erik, Gágyor Domán Szilárd, Horváth Bence, Madarász Ádám, Molnár Márton, Szabó Szilárd, Takács Ádám
Kiszemeltek: Cristian Ramírez (ecuadori, FK Krasznodar – Oroszország)
Távozók: Bogdán Ádám (szabadon igazolható), Zseljko Gavrics (szerb, DAC 1904 – Szlovákia, kölcsön után végleg), Katona Máté (kecskeméti kölcsön után Soroksár SC), Adnan Kovacevic (bosnyák, Raków Czestochowa – Lengyelország, szabadon igazolhatóként), Vécsei Bálint (szabadon igazolható)
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Mehdi Boudjemaa (francia-algériai, Hatayspor – Törökország), Ángelo Sagal (chilei, Gaziantep FK – Törökország)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk (sajtóhírek alapján): Carlos Auzqui (argentin, Colo-Colo – Chile, San Lorenzo – Argentína), Iyinbor Patrick (Vasas-kölcsönjáték után Kecskeméti TE),Stjepan Loncar (bosnyák, Asztana – Kazahsztán), Ryan Mmaee (marokkói-belga, Luton Town – Anglia, Trabzonspor – Törökország), Samy Mmaee (marokkói-belga, AEK Athén – Görögország, Trabzonspor – Törökország), Nagy Olivér (soroksári kölcsön után Kecskeméti TE). Kölcsön után végleg távozhatnak: Giorgi Haraisvili (grúz, Dinamo Tbiliszi – Grúzia), Szánthó Regő (DAC 1904 – Szlovákia)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik