FTC: az orosz sajtó szerint megvan az egyezség Ramírezről, 2 millió euró az ára

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2023.07.10. 14:51
null
Több orosz oldalhoz hasonlóan a championat.com is arról ír, hogy Ramírez ügyében megegyezett az FTC és az FK Krasznodar, a védő ára 2 millió euró (Forrás: <a href="https://www.championat.com/football/news-5166789-istochnik-kristian-ramires-perejdyot-iz-krasnodara-v-ferencvarosh-za-eur-2-mln.html">championat.com</a>)
A championat.com (csempionat) orosz oldal híre szerint a Ferencváros labdarúgócsapata megegyezett az orosz élvonalbeli FK Krasznodarral az ecuadori válogatott Cristian Ramírez szerződtetéséről. Az orosz sajtó szerint a balhátvédért 2 millió eurót fizethet az FTC, amelynél 2015 és 2017 között futballozott már. A Nemzeti Sport ellenben úgy értesült, nincs még végleges megállapodás és az orosz sajtóban megjelentekhez képest a magyar klub jóval alacsonyabb összegért szerződtetné a játékost.

 

Több orosz oldal, köztük a championat.com is arról számolt be hétfőn, a jól értesültnek számító helyi újságíró, Ivan Karpov információira hivatkozva, hogy a Ferencváros labdarúgócsapata megegyezett az orosz FK Krasznodarral az ecuadori válogatott Cristian Ramírez szerződtetéséről. Az oroszországi hírek szerint a 28 éves balhátvédért 2 millió eurót fizethet az FTC és a megegyezésben szerepet játszik a magyar klub orosz vezetőedzője, Sztanyiszlav Csercseszov is.

Ramírezzel kapcsolatban kiemelik, hogy 2015 januárjától 2017 januárjáig már volt az FTC labdarúgója, a magyar klubtól szerződött hat és fél évvel ezelőtt Oroszországba. Az FK Krasznodarban 187 tétmeccsen játszott, három gólt szerzett és 15 gólpasszt adott, trófeát nem tudott nyeri a klubbal.

Ramírez már áprilisban arról beszélt a Nemzeti Sportnak adott interjúban, hogy szívesen visszatérne a Ferencvároshoz, hiszen a felesége magyar és nagyon szeretik Budapestet.Azóta beszámoltunk vele kapcsolatbana horvát Dinamo Zagreb és a görög Olympiakosz Pireusz érdeklődéséről is, múlt héten pedig a Ferencváros ajánlatáról,amit az orosz források szerint az FK Krasznodar el is fogadott.

A Ferencváros átigazolási sajtóhíreket nem kommentál. A Nemzeti Sport ugyanakkor úgy értesült, Ramírez ügyében végleges, aláírt megállapodás még nem született. A feröeri KÍ elleni keddi BL-selejtezőre készülő magyar együttes valóban szerződtetné korábbi játékosát, ám 2 millió eurónál jóval alacsonyabb összegért.

 

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A FERENCVÁROSNÁL
Érkezők:Mohammed Abu Fani(izraeli, Maccabi Haifa – Izrael),Baráth Péter(Debreceni VSC, kölcsön után végleg),Mohamed Ali Ben Romdan(tunéziai, Espérance – Tunézia),Ibrahim Cissé(francia-szenegáli, SM Caen – Franciaország, szabadon igazolhatóként),Halmai Ádám(Soroksár SC),Tosin Kehinde(nigériai, Randers FC – Dánia, szabadon igazolhatóként),Cebrail Makreckis(lett-marokkói, Pirin Blagoevgrad – Bulgária, szabadon igazolhatóként),Alekszandar Pesics(szerb, Crvena zvezda – Szerbia),Varga Barnabás(Paksi FC)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők:Roko Baturina(horvát, Racing Santander – Spanyolország),Katona Bálint(Kecskeméti TE),Stjepan Loncar(bosnyák, KV Kortrijk – Belgium),Varga Ádám(Kecskeméti TE)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek:Berényi Erik, Gágyor Domán Szilárd,Horváth Bence,Madarász Ádám,Molnár Márton, Szabó Szilárd, Takács Ádám
Kiszemeltek:Cristian Ramírez(ecuadori, FK Krasznodar – Oroszország)
Távozók:Bogdán Ádám(szabadon igazolható),Zseljko Gavrics(szerb, DAC 1904 – Szlovákia, kölcsön után végleg),Katona Máté(kecskeméti kölcsön után Soroksár SC),Adnan Kovacevic(bosnyák, Raków Czestochowa – Lengyelország, szabadon igazolhatóként),Vécsei Bálint(szabadon igazolható)
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatér(het)nek klubjukhoz:Mehdi Boudjemaa(francia-algériai, Hatayspor – Törökország),Ángelo Sagal(chilei, Gaziantep FK – Törökország)?
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk (sajtóhírek alapján):Carlos Auzqui(argentin, Colo-Colo – Chile),Iyinbor Patrick(Vasas-kölcsönjáték után Kecskeméti TE),Ryan Mmaee(marokkói-belga, Luton Town – Anglia, Trabzonspor – Törökország),Samy Mmaee(marokkói-belga, AEK Athén – Görögország, Trabzonspor – Törökország),Nagy Olivér(soroksári kölcsön után Kecskeméti TE).Kölcsön után végleg távozhatnak:Giorgi Haraisvili(grúz, Dinamo Tbiliszi – Grúzia),Szánthó Regő(DAC 1904 – Szlovákia)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik