DVTK: Szeretnénk, ha telt házas meccseink lennének – Magyar Mátyás

Vágólapra másolva!
2023.07.27. 19:15
null
Magyar Mátyás optimistán várja a labdarúgó NB I soron következő idényét (Fotó: DVTK)
Évadindító interjút adott a labdarúgó NB I-ben szereplő Diósgyőri VTK hivatalos honlapjának a klub tulajdonosa, Magyar Mátyás. A miskolci együttes mecénása beszélt a klub céljairól, a légiósokkal kapcsolatos dilemmákról, de szót ejtett az általa remélt nézőszámokról is.

„Minden csapat számára, amelyik felkerül egy osztállyal feljebb, az elsődleges cél mindig az, hogy bent is maradjon abban az osztályban. Minden klub ezt szokta kommunikálni. Ez teljesen érthető, én azonban pusztán azzal, hogy bentmaradtunk, nem lennék maradéktalanul elégedett, minél előrébb szeretném látni a csapatot a tabellán. Ezt fel is vállalom. Csak pozitívan lehet hozzáállni, ezért úgy készülünk, hogy a lehetőségeinkhez képest a legjobb pozícióban végezzünk, nem úgy, hogy ne végezzünk hátul. Tudom, hogy az NB I.-ben semmire nincs garancia, de sportemberként nem lehet másképp elkezdeni egy bajnokságot” – mondta a DVTK céljairól Magyar Mátyás. A miskolci klub tulajdonosa azzal kapcsolatban is megszólalt, hogy a száz százalékban magyar csapattal kiharcolt feljutás után kizárólag légiósok érkeztek erősítésként.

„Nagyon-nagyon szerettünk volna magyar játékost is igazolni, és nincs is kizárva, hogy ez még idén sikerülni fog. A realitás azonban most az, és a piaci viszonyok is ezt diktálják, hogyegy hasonló minőségű szerződéssel rendelkező magyar játékos éves szinten minimum a háromszorosába kerül, mint egy szabadon igazolható külföldi. – mondta Magyar Mátyás. – (...) Az is igaz, hogy egy magyar labdarúgót könnyebb leinformálni, és kisebb a hibázási lehetőség, de akiket igazoltunk, azokat sem egy-egy hirtelen ötlettől vezérelve hoztuk, hanem alaposan feltérképeztük őket, és csak ezt követően döntöttünk.”

Az érkező légiósok számának dacára a DVTK keretének a 60 százaléka még mindig magyar, és a klubtulajdonos szerint a csapat a továbbiakban is a magyar labdarúgókra fog építeni.

„Felelős tulajdonosként tisztában kell lenni a gazdasági helyzettel és a gazdasági lehetőségekkel is, a szövetség által elérhetővé tett, a magyar labdarúgók szerepeltetéséért járó pluszforrásokat mi sem fogjuk elutasítani, így Diósgyőrben továbbra is építünk a magyar labdarúgókra. De ismét szeretném hangsúlyozni, hogy az igazolásainknál azért döntöttünk a külföldi játékosok mellett, mert mindent összevetve, szakmai és gazdasági alapon ez volt a jobb döntés” – magyarázta el Magyar Mátyás klubja átigazolási koncepcióját.

Végül, de nem utolsósorban arról is szó esett, hogy a DVTK tulajdonosa a feljutás nyomán nagyszámú nézőre számít csapata hazai meccsein.

„Ez egy koncepcionális kérdés, az idei esztendőtől nem csak az első csapatra szeretnénk fókuszálni, hanem magára a DVTK-családra, mint közösségre is, és egy közösségépítő, közösségfejlesztő programot is elindítunk ebben a szezonban. Van egy fantasztikusan gyönyörű, modern stadionunk, ami jelenleg messze nincs kihasználva úgy, ahogy lehetne. A stadion a szurkolóknak épült. Az egyik feladatunkat már teljesítettük azzal, hogy a csapat feljutott az első osztályba, most szeretnénk, ha a labdarúgók jó játékának és a kedvező áraknak is köszönhetően teltházas meccseink lennének az NB I.-ben” – fogalmazott Magyar Mátyás.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik