DVSC: távozott a magyar válogatott szélső – külföldre menne

Pór KárolyPór Károly
Vágólapra másolva!
2023.07.10. 12:54
null
Varga Kevin távozott a DVSC-től (Fotó: Derencsényi István/dvsc.hu, archív)
Varga Kevin februárban, a törökországi földrengés következtében kialakult rendkívüli helyzetben távozott a Hataysportól és a Debreceni VSC-hez igazolt, amelyhez azonban csak nyárig írt alá, így jelenleg szabadon igazolható – a 14-szeres válogatott futballista helyzetéről Filipovics Vladan beszélt a Nemzeti Sportnak.

 

 

Varga Kevin ügyében februárban úgy állapodtunk meg a Debrecennel, hogy nyárig tér vissza a klubhoz – nyilatkozta a Nemzeti Sportnak a 27 éves válogatott játékos menedzsere, Filipovics Vladan. –A szerződése tehát lejárt, így most szabadon igazolható. A klub szeretett volna hosszabbítani, de külföldi folytatásban gondolkodunk Kevinnel, ezért nem született megegyezés. A DVSC nagyon korrekt volt, ennek köszönhetően a szélső a múlt héten még a csapattal edzhetett, de értelemszerűen az ausztriai edzőtáborba már nem utazott el a Lokival.”

A Debrecenben is nevelkedett Varga 2020-ban a DVSC-től szerződött először külföldre, a török Kasimpasához, majd játszott a svájci Young Boysban. Tavaly augusztusban a török Hatayspor szerződtette, amely azonban februárban, a törökországi földrengés miatt nem fejezte be a tavaszi szezont, a támadó pedig hazatért Debrecenbe. A tavasszal az NB I-ben 12 meccsen két gólt szerzett és két gólpasszt adott.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A DEBRECENI VSC-NÉL
Érkezők:
Joao Oliveira (Joao Pedro Abreu de Oliveira, svájci-portugál, Leixoes SC – Portugália, szabadon igazolható), Hamzat Ojediran (nigériai, KF Egnatia Rrogozhinë – Albánia, kölcsön után végleg), Vajda Botond (szlovák-magyar, Diósgyőri VTK, legutóbb kölcsönben: Tiszakécskei LC)
Kölcsönbe érkezők: Alexander Mojzis (szlovák, MFK Ruzomberok – Szlovákia)
Kölcsönből visszatérők: Raul Balbarau (román, FC Noah – Örményország), Baranyai Nimród (Mezőkövesd), Kundrák Norbert (Szeged-Csanád GA), Rácz Balázs (Szeged-Csanád GA), Saná Gomes (bissau-guineai, PFK Beroe Sztara Zagora – Bulgária)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek: Engedi Márk

Kiszemeltek: Pernambuco (José Vitor Rodrigues da Silva dos Santos, brazil, Kizilzsar – Kazahsztán)
Távozók: Okan Aydin (német-török, szabadon igazolható), Baráth Péter (Ferencváros, kölcsön után végleg), Sylvain Deslandes (kameruni-francia, szabadon igazolható), Kovács Péter, Sós Bence (Topolyai SC – Szerbia), Varga Kevin (szabadon igazolható)
Kölcsönbe távozók: Peter Olawale (nigériai, Balzan FC – Málta, a tavasszal kölcsönben FC Noah – Örményország)
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz:
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Major Sámuel (kölcsön után szabadon igazolható, legutóbb Pécsi MFC – kölcsönben)

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik