NB I: Beke Péter szereti a kihívásokat, berobbanna az élvonalba

BORSOS LÁSZLÓBORSOS LÁSZLÓ
Vágólapra másolva!
2023.06.24. 11:54
null
Beke Péter szereti a kihívásokat, berobbanna az élvonalba Pakson (Fotó: paksifc.hu)
A Budafoktól szerződtetett 22 éves Beke Péter ambiciózus tervekkel érkezett a Paksi FC-hez: csapatával a dobogón végezne, szeretne minél több gólt szerezve bizonyítani az élvonalban és a válogatottság is ott lebeg a szeme előtt.

 

– Az OTP Bank Liga 2023–2024-es idényének gólkirályával beszélünk?
– Értem a célzást – nyilatkozta a Nemzeti Sportnak Budafoki MTE-től a Paksi FC-hez szerződő Beke Péter, aki az előző évadban 36 tétmérkőzésen 21 gólt szerzett és hat gólpasszt adott. – Mivel az előző három idényben rendre paksi játékos volt a bajnokság legeredményesebbje, nem lepődtem meg azon, hogy mindenféle platformon az jelent meg, hogy én lehetek az NB I következő idényének gólkirálya. Emiatt érzek némi nyomást magamon, mivel még nem játszottam az élvonalban, de szeretem az ilyen helyzeteket, kihívásokat. A kommentek, megjegyzések, várakozások nem terelik el a figyelmemet, azon vagyok, hogy a lehető legjobb állapotba kerüljek az idény kezdetére, s minél hamarabb felvegyem a ritmust. A nyáron végeztem különedzéseket, komolyan veszem az alapozást.

– Úgy tudjuk, Pakson már régebb óta kacérkodtak a szerződtetése gondolatával.
– Februárban került először szóba, ám akkor még nem volt realitása a klubváltásnak, a Budafok nem szeretett volna elengedni, ezért én sem foglalkoztam különösebben a megkeresésekkel, kizárólag a feladataimra akartam össz­pontosítani. Ismerve a tavasz történéseit, a legjobb pillanatban döntöttünk az átigazolásról. Miután Varga Barnabást eladta a Paks, felgyorsultak az események.

– Minden a Paks mellett szólt?
– Úgy érzem, nem kerülhettem volna jobb helyre. Volt külföldi megkeresésem is, de a menedzseremmel megbeszéltük, az szolgálná a fejlődésemet, ha az NB I-ben bizonyítanék és felépíteném magam. Szimpatikus, hogy itt kizárólag magyarokból alakítanak ki támadó szellemű csapatot, és az is imponált, hogy fontosnak tartják az értékteremtést magyar labdarúgók felépítésével. A tárgyalások során úgy éreztem, ennél az egyesületnél szeretnék a legjobban, hogy náluk folytassam a pályafutásomat. A Paksnál alkalmazott három−négy−hármas vagy három−öt−kettes felállás és a játékrendszer testhezálló, hiszen Budafokon is ezt alkalmaztuk, úgyhogy remélem, csak be kell illeszteni a csapatba. A klub vezetői elmondták, tetszett nekik, amit az elmúlt évben láttak tőlem, de pontosan tudom, az NB I más kávéház, bele kell állnom a munkába, ha szeretnék érvényesülni. Már az első edzéseken éreztem, a színvonal, a játék gyorsasága, az erőnléti követelmények eltérnek a másodosztályban tapasztaltaktól, de a következő hetekben keményen dolgozva felveszem a fonalat.

– Szükség is lesz rá, mert nagy a konkurencia a posztján.
– Az edzéseken tapasztalom, óriási a harc a csapatba kerülésért, de ez így normális. Jelentős esemény az életemben, hogy többek között Böde Dániellel kell megküzdenem a helyemért, mert ő a gyerekkori példaképem – a Fradiban nevelkedve nem lehetett kérdés, kortársaimhoz hasonlóan olyan szerettem volna lenni, mint ő. Nagyszerű karakternek ismertem meg ebben a néhány napban, roppant segítőkész. Annak is örülök, hogy jó barátommal, Skribek Alennel ismét együtt futballozhatok. A beilleszkedésem jól halad, ami a remek közösségnek is köszönhető. Családias a hangulat a klubnál, tetszik az öltöző légköre.

– Nehéz szívvel vett búcsút a Budafoktól?
– Igen, mert rengeteget köszönhetek a klubnak, sokat fejlődtem, jó kezekben voltam. Igyekeztem meghálálni a belém vetett bizalmat, remélem, sikerült nyomot hagynom a góljaimmal. Mindig jó érzésekkel gondolok majd a csapatra, a társakra, a csodálatos Magyar Kupa-menetelésre – szép emlékekből nincs hiány.

– A következő három évben Pakson szerezhet újabbakat. Milyen céljai vannak?
– Ambiciózus tervekkel érkeztem. Bízom benne, hogy ebben az idényben az első háromban végzünk a bajnokságban – amilyen az NB I, lehet esélyünk rá. Ami engem illet, szeretnék minél több gólt szerezve berobbanni az élvonalba, no meg a válogatottság is ott lebeg a szemem előtt.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS PAKSON
Érkezők:
Beke Péter (Budafoki MTE), Hegedűs János (Vasas FC), Kovács Krisztián (ETO FC Győr, szabadon igazolható), Mezei Szabolcs (MTK Budapest), Silye Erik (Vasas FC)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatér:
Szabó Bálint (Antalyaspor – Törökország)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek:
Kiszemeltek: Bogdán Ádám (Ferencváros, szabadon igazolható), Dombó Dávid (Vasas FC, szabadon igazolható), Gróf Dávid (Levadiakosz – Görögország), Szappanos Péter (Bp. Honvéd)
Távozók: Kádár Tamás (MTK Budapest), Kovács Nikolasz (Budapest Honvéd),Lorentz Márton(Budafoki MTE), Nagy Gergely(PASZ Lamia 1964 – Görögország), Rácz Gergő (MTK Budapest, kölcsön után végleg), Sajbán Máté (Zalaegerszegi TE FC), Varga Barnabás (Ferencváros)
Kölcsönbe távozók:Tamás Olivér(Birkirkara FC – Málta)
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Balázs József (MTK Budapest)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Kinyik Ákos (Bp. Honvéd)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik