FTC: Ez volt az oka, hogy nem tudtam segíteni – Nguen

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2023.06.17. 14:42
null
Tokmac Nguen a Ferencváros ausztriai edzőtáborában is azért dolgozik, hogy mielőbb visszatérhessen, de még nem tudja, mikor léphet újra pályára (Fotó:<a href="https://www.fradi.hu/labdarugas/elso-csapat/hirek/tizesunk-gozerovel-keszul-a-visszateresre?fbclid=IwAR32sgEBYPBpXtxoV-SHGDPYSyG6-3a-nOoQKGDiNXTiUWY8NnDdsmqkpoU" target="_blank"> fradi.hu</a>)
A Ferencváros labdarúgócsapatának egyszeres norvég válogatott támadója, Tokmac Nguen a tavaszi szezon nagy részét kihagyta sérülés miatt. Amikor visszatért, öt meccs után ismét harcképtelenné vált – a 29 éves játékos az elmúlt fél év megpróbáltatásairól a fradi.hu-nak beszélt. 

 

„Eléggé bonyolult volt a sérülésem, nem csak egy probléma volt, egy ennél jóval összetettebb dologról beszélünk. A has azon tájékáról van szó, ahonnan az egyensúlyát nyeri az ember – nyilatkozta a fradi.hu-nak Tokmac Nguen. – Az előző szezon elején sokat szenvedtem miatta, a fájdalom egyre csak nőtt és nőtt ugyanazon a helyen. A fájdalom ellenére mindent megtettem a csapatért, ott voltam, küzdöttem és harcoltam, amíg bírtam. Tudtam, hogy idővel ez csak rosszabb lesz, végül pedig meg kellett műteni.”

Tokmac Nguen a 2022–2023-as idényben februárig játszott, aztán az Újpest ellen 3–1-re megnyert derbi után operációra volt szüksége. Két hónapot kellett kihagynia, ez alatt hat bajnokiról és a Leverkusen elleni Európa-liga-nyolcaddöntőről is lemaradt. Áprilisban, a Fehérvár elleni 2–2-es döntetlennel záruló találkozón játszhatott újra, de öt meccs után újabb kihagyás következett, az idény utolsó négy fordulójában már nem lépett pályára (minden tétmeccset nézve így is 34 találkozón szerepelt az évadban, három gólt szerzett és öt gólpasszt adott).

Nguen a fradi.hu-nak elmondta, egyre jobban van, de rengeteg munka vár még rá, amíg eléri régi formáját, azt egyelőre nem tudta megmondani, mikor térhet vissza a pályára.

„Amióta megműtöttek, és elkezdődött a rehabilitáció, természetesen egyre jobban vagyok, de kell még idő, mire teljesen rendben leszek. Visszatérve az előző szezonra, ez volt az oka, hogy az idény végén nem tudtam segítségére lenni a csapatnak. Itt vagyunk most, reméljük, egyre erősebb és jobb leszek, ezért dolgozunk most Bad Radkersburgban is. A legfontosabb, hogy kontrollálni tudjuk azt a területet, ahol megműtöttek, hogy megfelelő módon kapja a terhelést. Tudom, hogy a drukkerek várják már a visszatérésemet, de egyelőre nem tudok pontos időpontot mondani, óvatosnak kell lennünk, nehogy kiújuljon a sérülés. Nagyon nehéz volt a múlt idény, de azt elárulhatom, hogy gőzerővel készülök, mindent beleadok, hogy újra a pályán legyek, és gólokkal segítsem a Ferencvárost.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik