Felkészülés: az MTK tizenegy gólt lőtt az Iváncsának

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2023.06.28. 13:06
null
Stieber Zoltán három góllal vette ki a részét az MTK kiütéses sikeréből az Iváncsa ellen (Fotó: Török Attila)
Kiütéses, 11–0-s győzelmet aratott második nyári felkészülési mérkőzésén az élvonalba feljutó MTK Budapest, amely a harmadosztályú Iváncsát verte nagy magabiztossággal. Az NB II-be kieső Vasas viszont nem bírt a Révkomárommal hazai környezetben. A szlovák első osztályú labdarúgó-bajnokságban szereplő DAC 1–1-es döntetlent játszott a román Rapid Bucuresti-tel.

 

Az MTK a Kaposvár elleni győzelemmel kezdte meg nyári felkészülési meccseinek sorát, majd néhány nappal később zárt kapuk mögött fogadta a szintén harmadosztályú Iváncsát a Sándor Károly Labdarúgó Akadémián.

A fővárosi zöld-fehérek nem bízták a véletlenre a Fejér vármegyeiek elleni mérkőzést, hiszen Zsóri Dániel már a második percben betalált, majd Bognár István két gólja után még a szünet előtt a Puskás-díjas támadó is duplázott.

A második félidőben sem változott a játék képe, sorrendben Végh Bence, majd egymás után háromszor Stieber Zoltán, utána pedig Németh Krisztián, Bobál Dávid és Zuigeber Ákos is betalált, így az MTK kiütéses, 11–0-s győzelmet aratott második edzőmeccsén.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
MTK Budapest–Iváncsa KSE (NB III) 11–0
(Zsóri 2., 40., Bognár I. 15., 29., Végh B. 49., Stieber Z. 59., 67., 72., Németh K. 78., Bobál D. 84., Zuigeber 88.)
MTK: Rácz – Varju (Hej, a szünetben), Kádár T. (Várkonyi B., a szünetben), Kocsis G. (Bobál D., 40.), Kovács M. (Vadnai, a szünetben) – Kosznovszky (Stieber Z., a szünetben), Kata (Horváth A., a szünetben), Bognár I. (Végh B., a szünetben), Antonov (Kovács P., a szünetben) – Molnár R. (Futács 31.; Németh K. 60.), Zsóri (Zuigeber, a szünetben)

AZ MTK NYÁRI FELKÉSZÜLÉSI PROGRAMJA
Június 24., szombat
MTK Budapest–Kaposvári Rákóczi (NB III) 4–1
Június 28., szerda
MTK Budapest–Iváncsa KSE (NB III) 11–0
Július 1., szombat
11.00, Sándor Károly Labdarúgó Akadémia, zárt kapu:
MTK Budapest–Soroksár SC (NB II)
Július 5., szerda
Ljubljana:
Hajduk Split (horvát)–MTK Budapest
Július 7., péntek
Kranjska Gora:
NK Bravo (szlovén)–MTK Budapest
Július 8., szombat
Kranjska Gora:
Csukaricski (szerb)–MTK Budapest
Július 12., szerda
Celje:
NK Celje (szlovén)–MTK Budapest
Július 22., szombat
Sándor Károly Labdarúgó Akadémia:
MTK Budapest–FK Zeleziarne Podbrezová (szlovák)

Az NB II-be kieső Vasas a szlovákiai Révkomárommal játszotta első felkészülési mérkőzését a Fáy utcában, de Desits Szilárdék a 20. percben hátrányba kerültek, amikora nigériai Stephen Adayilo vette be Jova Levente kapuját, az angyalföldiek pedig csak a 65. percben tudtak egyenlíteni, amikor Girsik indítása után Ihrig-Farkas Sebestyén beadását Kapornai Ákos váltotta gólra. A fővárosi piros-kékek azonban fordítani már nem tudtak, így 1–1-es döntetlennel kezdték a felkészülést.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Vasas–KFC Komarno (szlovákiai) 1–1 (Kapornai 65., ill. Adayilo 20.)

A szlovák élvonalban szereplő Dunaszerdahelyi AC pedig harmadik nyári edzőmeccsét vívta, s ezúttal hazai pályán a román Rapid Bucuresti ellen játszott Adrian Gula csapata. A csallóköziek az egyszeres görög válogatott Szpiros Riszvanisz 38. percben góljával szereztek vezetést, de az Adrian Mutuirányította román ellenfél a második félidőben, a 90. percben a Nagybányáról távozó Alexandru Iacob révén döntetlenre mentette a mérkőzést.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Dunaszerdahelyi AC (szlovákiai)–Rapid Bucuresti (román) 1–1 (Riszvanisz 38., ill. Iacob 90.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik