Sportrádió: A kislányom a meccs előtt lerajzolt a kupával – Kálnoki-Kis Dávid

Vágólapra másolva!
2023.05.04. 11:30
null
Kálnoki-Kis Dávid a trófeával (Fotó: Török Attila)
Bár Kálnoki-Kis Dávid immár háromszoros Magyar Kupa-győztesnek vallhatja magát, a legtöbbet a ZTE-vel nyert aranyérem jelenti neki, pláne, hogy csapatkapitányként emelhette magasba a serleget. A Sportrádió reggeli műsorában, a Sportreggelben Somogyi Zsolttal és Risztov Évával beszélgetett a szerda este elért sikerről.

 

Kálnoki-Kis Dávid mindenekelőtt arról adott tájékoztatást, hogy a trófeát már vissza is vitték Zalaegerszegre. Kifejtette, mivel nagyon későn ért véget a mérkőzés, már nem utaztak vissza, Budapesten maradtak ünnepelni. Túlzásba mindazonáltal nem eshetnek, mivel vasárnap fontos bajnoki mérkőzést játszanak a Puskás Akadémia ellen.

Nem titkolja, különleges érzéseket váltott ki belőle, hogy a Puskás Arénában léptek pályára: „Ebben a stadionban válogatottként léphetsz pályára vagy akkor, ha kupadöntőben játszol. Nem adatik meg mindenkinek, éreztük a súlyát. Meglepett, hogy ennyire sok szurkoló volt, remek hangulatot teremtettek, kékbe borult az egész stadion, verhetetlen élményt éltünk át.”

„Éreztük, hogy teljesen más ez a mérkőzés, mint a többi – folytatta Kálnoki-Kis. – Az idén legtöbbször mi voltunk az a csapat, amelyiknek meglepetést kellett okoznia, ez most másképp nézett ki. A meccs előtt úgy éreztük, hogy nem okoz akadályt az a teher, hogy másodosztályú együttes ellen szerepelünk, de a játék képe alapján elmondhatjuk, ez nem így történt. Nem úgy teljesítettünk, ahogyan azt szerettük volna, sok esetben az edző kérését sem tartottuk be. De többségében mindegy, hogyan játszunk, ha a végén győzünk, ez most fokozottan igaz.”

A csapatkapitány arról is beszélt, hogy a családja miatt amolyan édes teher is nehezedett a vállára: „Nem csak magamért játszottam, a családomért is. A nagyobbik lányom folyamatosan elmondta, hogy apa, te fogod felemelni a kupát, te vagy a csapatkapitány. Rajzolt nekem egy képet az óvodában, ahogy fogja a kezemet, és tartom a kupát – ezt tettem ki az öltözőben. Aki sportol, tudja, mennyi gyönyörű pillanat van bármelyik karrierben, de ettől függetlenül nagyon sok szenvedéssel és pofonnal jár, amiből fel kell állni. De a pillanat, amikor kimentem hozzájuk, mindent megért.”

MOL MAGYAR KUPA
DÖNTŐ
BUDAFOKI MTE–ZALAEGERSZEGI TE FC 0–2 (0–0, 0–0, 0–0) – hosszabbítás után
Budapest, Puskás Aréna, 24 152 néző. Vezette: Vad II
BUDAFOK:
Gundel-Takács – Nándori (Vaszicsku, a hosszabbítás szünetében), Jagodics M., Fótyik – Bíró M. (Fekete M., 89.), Csonka A., Oláh B., Kalmár O. (Margitics, a hosszabbítás szünetében) – Beke II (Bakti, 100.), Kovács D. (Németh Márió, 65.), Horváth O. (Vasvári, 78.). Vezetőedző: Mátyus János
ZTE:
Demjén – Mocsi A., Kálnoki-Kis, Csóka D. – Mim (Huszti A., a szünetben), Szankovics (Kovács Barnabás, 111.), Szendrei N., Gergényi (Bedi, 98.) – Ubochioma (Szalay Sz., 77.), Ikoba (Németh D., a szünetben), Tajti (Lesjak, 120.). Vezetőedző: Boér Gábor
Gólszerző: Németh D. (117.), Szalay Sz. (120+2.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik