Női NB I: Győrben is legyőzte az ETO-t az FTC

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2023.04.22. 15:39
null
Vágó Fanny együttese idegenben is simán verte az ETO-t (Fotó: Földi Imre)
Az őszi négygólos hazai siker után idegenben is simán legyőzte a női labdarúgó NB I-ben a nagy rivális ETO FC Győrt a címvédő Ferencvárosi TC, amely a 18. fordulóban Alesia Garcia duplájával és Csigi Eszter büntetőből szerzett góljával nyert 3–0-ra.

Vágó Fanny csapata az első perctől kezdve irányította a mérkőzést, a vezetést pedig a 21. percben Alesia Garcia szerezte meg, aki a második félidő elején egymaga és csapata góljai számát is megduplázta a játékos-edző mesteri, sarokkal adott passza után. A 3–0-s vendégsikert pedig a 76. percben Csigi Eszter alakította ki az értékesített tizenegyesével.

A fővárosi zöld-fehérek a három pont megszerzésével öt pontra növelték előnyüket a náluk egy meccsel többet játszó győriek előtt.



Az MTK Bokor Blanka és Vachter Fanni góljával győzött 2–0-ra Szekszárdon, s sorozatban hetedik győzelmével pontszámban beérte a tabellán az ETO-t, míg a tolnaiak egymás után ötödik vereségüket könyvelték el.

Az ötödik helyen álló DVTK könnyedén nyert 5–0-ra a tabella utolsó helyén álló Újpest vendégeként, míg a negyedik helyezett Puskás Akadémia Ramor Korinna 14. percben szerzett öngóljával győzött az egymás után hetedik vereségét elszenvedő Kelen SC otthonában.

NŐI NB I
18. FORDULÓ
Mol Fehérvár–Astra-Activtek HFC-Üllő 0–1
(Erdész 9.)
Győr–Ferencváros 0–3
(A. Garcia 21., 53., Csigi 76. – 11-esből)
Szekszárd–MTK 0–2 (Bokor 33., Vachter 84.)
Újpest FC–DVTK 0–5 (Kriszanti 2., Sain 37., Nagy L. 43., Oláh A. 52. – 11-esből, Mikó E. 55. – 11-esből)
Kelen SC–Puskás Akadémia 0–1 (Ramor 14. – öngól)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik