NB I: Bódi Ádám a ZTE ellen játszotta 300. meccsét a DVSC-ben

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2023.04.27. 14:41
null
Bódi Ádám a ZTE ellen játszotta 300. meccsét a DVSC-ben (Fotó: Kovács Péter)
A labdarúgó NB I 28. fordulójában a ZTE elleni idegenbeli 2–0-s siker alkalmával játszotta 300. mérkőzését a DVSC színeiben a háromszoros magyar bajnok és kupagyőztes, kétszeres Szuperkupa-győztes, egyszeres Ligakupa-győztes középpályás, Bódi Ádám, aki a klub honlapjának többek között arról beszélt, hogy bár az örökranglistát vezető Dombi Tibort nem valószínű, hogy beéri, de szeretne a második helyre odakerülni.

 

Az NB I-ben 264 mérkőzésen pályára lépő, de a kupával és az NB II-vel együtt a hajdúságiaknál már 300 meccset játszó egyszeres magyar válogatott középpályás számára megtisztelő, hogy ilyen sokszor futballozhatott a csapatban.

„Amikor gyerekként elkezdtem focizni, meg sem fordult a fejemben, hogy egyszer bekerülök a Loki NB I-es szereplési örökrangsorába, az pedig nem kis dolog, hogy ezen a listán a ZTE elleni meccs után megelőztem Mészáros Norbertet is. Az elmúlt időben kezdtem el jobban követni ezt a statisztikát, ami nagyon büszkévé tesz. A klubbal ez egy hosszú, közös út, melyben szép sikereket értünk el. Meglátjuk, mit hoz a jövő, de bízom benne, hogy sok összecsapással tudom még gyarapítani ezt a számot” – mondta a 2010 májusában, egy Vasas elleni bajnokin debütáló Bódi, aki Herczeg András irányítása alatt mutatkozott be, de Kolozsi Sándornak és Sándor Csabának is rengeteget köszönhet.

„A mérkőzés hetében Bandi bácsi óvatosan már jelezte felém, hogy valószínűleg kezdőként számít rám. Hiába mondta, hogy ne izguljak, volt bennem némi félsz. Annak örültem, hogy végigjátszottam a találkozót, de az én mércém szerint nem nyújtottam olyan jó teljesítményt. Hatalmas élmény volt az Oláh Gábor utcai stadionban pályára lépni, ráadásul többségében ezt telt ház előtt tehettük meg. Néha visszasírom még azt a frenetikus hangulatot” – tette hozzá a középpályás, aki Mészáros Norbertet előzte meg a klub örökranglistáján.

„Tényleg komoly dolog megelőzni Mészit, akivel rengeteg közös sikerben volt részünk. Dombi Tibit nem fogom beérni ebben a rangsorban, akkor 38–40 éves koromig kellene itt focizni, de a második helyre jó lenne odakerülni. Ez egy olyan cél, ami jól nézne ki a karrierem végén. Büszke vagyok, hogy debreceniként ennyi meccset tudtam eddig játszani a Lokiban” – jegyezte meg Bódi, aki a külföldi csapattársai közül Adamo Coulibalyval és Selim Bouadlával játszott együtt legszívesebben, míg a magyarok közül Varga Józseffel, Szakály Péterrel, Mészáros Norberttel, Korhut Mihállyal, Kulcsár Tamással és Ferenczi Jánossal, sőt utóbbival még gyermekként a lakótelepi házak között is együtt fociztak.

Bódi a DVSC NB I-es örökös góllövőlistáján is előkelő helyen szerepel, hiszen 45 találatával jelenleg a kilencedik pozíciót foglalja el.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik