Labdarúgás: Hiányzik Budapest és a Ferencváros – Cristian Ramírez

Vágólapra másolva!
2023.04.19. 06:47
null
Ramírez feleségével és három kislányával a krasznodari stadionban – vajon hamarosan újra Budapesten lesz a Ramírez család?
Cristian Ramírez, az orosz élvonalbeli FK Krasznodar ecuadori védője magyar feleségével és három kislányával szívesen visszaköltözne Budapestre, kíváncsian várja, hogyan alakul a jövője.

 

Hét év Krasznodarban sok idő. Jószerével gyerek volt még, amikor a Ferencvárostól 21 évesen Oroszországba igazolt, fel sem vetődött benne, hogy karrierje legjobb éveit ott töltheti. A Fekete-tenger közeli Krasznodar idővel magával ragadta, családjával megszokta, megkedvelte az ottani életet, a klubnál pedig minden adva volt a jó játékhoz. Az FK Krasznodar tulajdonosa kis túlzással a tenyerén hordozza a labdarúgókat, nincs olyan kérésük, amelyet ne teljesítene .
Cristian Ramíreznek mégis honvágya van.

Névjegy
Név:Cristian Ramírez
Nemzetisége:ecuadori
Kora:28 éves
Posztja:bal oldali védő
Válogatottságai/góljai száma:21/1
Becsült piaci értéke:5 millió euró

Az ecuadori futballista azonban nem Dél-Amerikába, hanem Magyarországra vágyik.

„Nekem már Budapest jelenti az igazi otthont –  mondta lapunknak a 28 éves labdarúgó. – Magyar a feleségem, és bár évek óta Krasznodarban futballozom és itt élünk, ha tehetjük, megyünk haza a magyar fővárosba. Karrierem befejezése után ott képzeljük el a jövőnket. Az elmúlt egy-két évben a megszokottnál is több időt töltöttünk odahaza, hiszen a háború kitörését követően az orosz klubok számára volt egy előírás, amely szerint ha nem kötnek kölcsönös megállapodást külföldi alkalmazottaikkal, joguk van az idény végéig felfüggeszteni a szerződést, és a játékosok, az edzők a nyár végéig elhagyhatják az országot. Bizonytalan volt a helyzet, a feleségemmel és két kislányunkkal jobbnak láttuk, ha mi is elmegyünk. Biztosabbnak éreztük, ha Budapesten vagyunk.”

Az ecuadori futballista azóta visszatért Oroszországba, sőt, egymás után játssza a mérkőzéseket. Ebben az idényben 21 meccsen hússzor kezdőként lépett pályára, és bár védőként nem feladata a gólszerzés, kétszer betalált. A hétköznapok csendben, rendben, nyugalomban zajlanak, szerinte Krasznodar kellemes hely, közel a Fekete-tengerhez, modern, európai város, valami mégis hiányzik neki.

„Nem tagadom, hiányzik Magyarország. Hét éve vagyok Oroszországban, ez nagyon sok idő... Minden Budapesthez köt. A közelmúltban megszületett a harmadik kislányunk, a szüleim jöttek hozzánk, hogy segíteni tudjanak.”

A villámgyors szélső védőt sokáig a brazil Roberto Carloshoz hasonlították, 16 éves korában a német Borussia Dortmund és az angol Tottenham is megpróbálta átigazolni, csakhogy az akkor érvényben lévő, 18 év alatti játékosok szerződtetésére vonatkozó UEFA-szabály miatt meghiúsult a megállapodás. Az ecuadori futballista később – 2013-ban – a német Fortuna Düsseldorfhoz került, amelynél kevés játéklehetőséget kapott, és előbb kölcsönben, majd végleg a Ferencváros labdarúgója lett.

Az FTC nem mindennapi üzletet csinált a szerződtetésével: 180 ezer euróért vette meg a játékjogát, majd 1.5 millió euróért adta tovább az FK Krasznodarnak. A Ferencvárossal bajnoki címet és Magyar Kupát nyert.

„Nagyon jól éreztem magam a Ferencvárosnál –      folytatta a dél-amerikai játékos. –      Ha otthon vagyunk Budapesten, gyakran kint vagyok a Groupama Arénában, legutóbb az Újpest elleni meccsen voltam a stadionban. Sohasem tagadtam, szívesen visszatérnék a Fradiba. De a szerződésem még több mint két évig Krasznodarhoz köt, meglátjuk, miként alakul a jövőm. Rajtam nem múlik, hiányzik Budapest és a Ferencváros.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik