FTC: a földrengés miatt érkezhet válogatott szélső – sajtóhír

Vágólapra másolva!
2023.03.03. 09:25
null
Török sajtóhírek szerint Sagal a Ferencváros kiszemeltje (Forrás: gazianteppusula.com)
Bár a hazai átigazolási időszak már lejárt, a török élvonaltól a földrengés miatt visszalépő klubok játékosaira speciális szabályok vonatkoznak – törökországi sajtóhírek szerint ezt kihasználva szerződtetne chilei válogatott támadót a Ferencváros.

 


A gazianteppusula.com és a fotomac.com török oldal is arról ír, hogy a Ferencváros a török Süper Ligtől a február eleji földrengés miatt visszalépő Gaziantep FK 18-szoros chilei válogatott szélsőjét, Ángelo Sagalt szerződtetné. Magyarországon ugyan februárban lejárt az átigazolási határidő, de a természeti katasztrófa miatt a bajnokságtól visszalépő két klub, a Hatayspor és a Gaziantep játékosai külön engedélyt kaptak a nemzetközi szövetségtől (FIFA), hogy az átigazolási határidőktől függetlenül klubot válthatnak március 5-ig. Így került a Fradihoz februárban kölcsönbe a Hataysportól a francia-tunéziai középpályás, Mehdi Boudjemaa is. (A két klub egyébként a visszalépéssel nem esik ki a török élvonalból, nyártól ismét a Süper Ligben szerepelhetnek, ha vállalni tudják az indulást.)

Sagal a hírek szerint már visszautasította a török Konyaspor ajánlatát, mert távozna Törökországból és már kapcsolatba is lépett vele a Ferencváros, folynak az egyeztetések.

A 29 éves, 18-szoros válogatott Sagal ebben az idényben 15 élvonalbeli meccsen két gólt és egy gólpasszt jegyzett, 2020 óta játszik Törökországban (egy évet a Denizlisporban is játszott), a Süper Ligben nyolcvan meccsen öt gólt és hét gólpasszt ért el. Az értékét 1.3 millió euróra becsüli a Taransfermarkt. A szerződése nyáron lejár a Gaziantepnél, viszont szerepel benne egy egyéves opciós hosszabbítás. Ezzel együtt könnyen lehet, hogy a Fradi egy mostani megállapodással hosszabb távra is szerződtetni tudná a támadót, nemcsak fél évre.

Sagal már tavaly is szóba került a Ferencvárosnál, akkor Franck Boliért cserélte volna el a Fradi a játékjogát a Gazianteppel, de az akkori török sajtóhírek szerint a chilei magas fizetési igénye miatt nem született végül megállapodás.

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A FERENCVÁROSNÁL
Érkezők:
Myenty Abena (suriname-i, Slovan Bratislava – Szlovákia), Owusu Kwabena (ghánai, Qarabag – Azerbajdzsán)
Kölcsönbe érkezők: Nikolai Baden Frederiksen (dán, Vitesse – Hollandia), Baráth Péter (DVSC), Simone Trimboli (olasz, Sapmdoria – Olaszország, az NB III-as kerethez csatlakozott), Shadirac Chyreme (ghánai, EurAfrica FC – Ghána, az NB III-as kerethez csatlakozott) , Mehdi Boudjemaa (francia-algériai, Hatayspor – Törökország)
Kölcsönből visszatérő: Fortune Bassey (nigériai, Viktoria Plzen – Csehország)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek: Manner Balázs,
Radnóti Dániel István, Varga Zétény
Kiszemeltek: –
Távozók: Csontos Dominik (soroksári kölcsön után Mezőkövesd, onnan ETO FC Győr), Aissa Laidouni (francia-tunéziai, Union Berlin – Németország), Rasmus Thelander (dán, Aalborg BK – Dánia, szabadon igazolhatóként)
Kölcsönbe távozók: Roko Baturina (horvát, Racing Santander – Spanyolország, legutóbb kölcsönben NK Maribor – Szlovénia), Giorgi Haraisvili (grúz, Dinamo Tbiliszi – Grúzia)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Fortune Bassey (nigériai, Degerfors IF – Svédország),
Franck Boli (elefántcsontparti)
Kiszemeltek: Ángelo Sagal
(chilei, Gaziantep – Törökország)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik