FTC: Vizsgáljuk a lehetőségét, lehet-e változtatni az El-kereten – Hajnal Tamás

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2023.02.16. 16:00
null
Hajnal Tamás elárulta, másfél éve szerették volna megszerezni Baráth Pétert (Fotó: Nemzeti Sport)
Mint arról beszámoltunk, a téli átigazolási időszakban hat labdarúgót szerződtetett a labdarúgó NB I-et vezető Ferencváros, amely az ablak zárásának utolsó napján vette kölcsön a DVSC-től Baráth Pétert, míg szerdán jelentette be, hogy megszerezte a török élvonaltól visszalépő Hatayspor francia-algériai középpályását, Mehdi Boudjemaát. A klub sportigazgatója, Hajnal Tamás a közmédiának beszélt az érkezőkről.

 

Hajnal Tamás kiemelte, az elmúlt évek sikerei pozitívan befolyásolják a klub piaci szerepét. A sportigazgató hangsúlyozta azt is, hogy az Union Berlinhez szerződő Aissa Laidouni távozása és Muhamed Besic súlyos sérülése – a bosnyák labdarúgó a hétvégi, Kisvárda elleni bajnokin szenvedett keresztszalag-szakadást – miatt mindenképpen szerették volna megerősíteni középpályájukat, s sikerült nyárig kölcsönvenniük a Debreceni VSC magyar válogatott játékosát, Baráth Pétert, míg a bajnokságtól visszalépő török Hataysportól érkezett Mehdi Boudjemaa, akinek megszerzéséről Hajnal megerősítette, nyárig érkezett kölcsönbe, vételi opcióval.

„Nagyon régóta »térképen volt« az FTC-nél. Az elmúlt másfél évben szinte minden átigazolási időszakban megpróbáltuk megszerezni őt. Nagy potenciált látunk benne, a jövő embere lehet” – mondta Baráth Péterről Hajnal Tamás, megjegyezve, az új szerzemény kisebb sérüléssel bajlódik jelenleg, de rövid időn belül játékra alkalmas állapotban lesz.

A sportigazgató kiemelte azt is, Baráth jövőjét illetően az FTC kezében van a döntés.
Hajnal megerősítette, hogy az olasz Sampdoriától érkező Simone Trimbolit a harmadosztályú FTC II-be igazolták, de megnézik, tud-e bizonyítani és akár az első csapatnál is opció lehet.

Az Európa-liga nyolcaddöntőjében ellenfelükre váró zöld-fehérek a játékosmozgások miatt három helyen változtathattak a sorozatra nevezett keretükön, de az FTC szeretne újabb módosítást eszközölni.

„Vizsgáljuk a lehetőségét, hogy lehet-e változtatni. Alapesetben nem lehet, de mindent megvizsgálunk, hogy ilyen speciális esetben mit lehet tenni, és ha van ilyen opció, akkor szeretnénk élni vele” – mondta Hajnal azzal kapcsolatban, hogy a sérülések miatt az Európa-liga-kereten esetleges változtatnának.

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A FERENCVÁROSNÁL
Érkezők:
Myenty Abena (suriname-i, Slovan Bratislava – Szlovákia), Owusu Kwabena (ghánai, Qarabag – Azerbajdzsán)
Kölcsönbe érkezők: Nikolai Baden Frederiksen (dán, Vitesse – Hollandia), Baráth Péter (Debreceni VSC), Simone Trimboli (olasz, Sampdoria – Olaszország, az NB III-as kerethez csatlakozott), Shadirac Chyreme (ghánai, EurAfrica FC – Ghána, az NB III-as kerethez csatlakozott), Mehdi Boudjemaa (francia-algériai, Hatayspor – Törökország)
Kölcsönből visszatérő: Fortune Bassey (nigériai, Viktoria Plzen – Csehország)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek: Manner Balázs,
Radnóti Dániel István, Varga Zétény
Kiszemeltek: –
Távozók: Csontos Dominik (soroksári kölcsön után Mezőkövesd, onnan ETO FC Győr), Aissa Laidouni (francia-tunéziai, Union Berlin – Németország), Rasmus Thelander (dán, Aalborg BK – Dánia, szabadon igazolhatóként)
Kölcsönbe távozók: Roko Baturina (horvát, Racing Santander – Spanyolország, legutóbb kölcsönben NK Maribor – Szlovénia)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Franck Boli (elefántcsontparti)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik