Csak Samy-pánik – Deák Zsigmond jegyzete

DEÁK ZSIGMONDDEÁK ZSIGMOND
Vágólapra másolva!
2023.02.26. 23:21

A legjobb és a legjobb formában lévő magyar csapat csatája, a legtöbbszörös válogatott játékos jubileumával megspékelve – bár a mondás szerint a jó bornak nem kell a cégér, szorgos marketingesként szögezzük le, hogy a Ferencváros és a DVSC tényleg rangadót vívott egymással a labdarúgó NB I 21. fordulójában. S ahogy a jubiláns, a kereken századik magyar bajnokijához érő Dzsudzsák Balázs elárulta a Nemzeti Sportnak adott interjúban, végre újra futball-láz uralkodott Debrecenben, szurkolói vonulással és koreográfiával, szinte telt házzal a remek Nagyerdei Stadionban. Előfordulhat, hogy a legnagyobb Loki-sikerek születési helye miatt egyesek nosztalgiával viseltetnek az Oláh Gábor utcai pálya iránt, no de azért azt nehezen lehetett modern létesítménynek nevezni, a bádogból készült sajtóhely bizonyos székeiből a belógó oszlopok miatt nem lehetett látni a játéktér felét-harmadát…

Persze a még oly csodás aréna sem ér sokat, ha nem töltik meg jó focival és sok emberrel – ez szerencsére vasárnap késő délután hellyel-közzel megvalósult. Az első félidő kifejezetten élvezetes, változatos küzdelmet hozott, noha mindkét fél tartalékos összeállításban szerepelt a sok sérült miatt. A Fradi veszélyeztetett valamivel többet, főképp Ryan Mmaee, aki aztán a vezetést is megszerezte a téli új szerzemény, Frederiksen centerezéséből. A félcsapatnyi hiányzóhoz még a szünet előtt a másik ­Mmaee is csatlakozott, a keresztnevéből és a pillanatnyi szituációból egyből eszünkbe juthatott a nyolcvanas évekbeli, Bujtor István-féle Ötvös Csöpi-filmek második darabjának címe, kissé átalakítva: Csak Samy-pánik… Nem is az NB I sorsa miatt, mert az FTC előnye több mint elég a hazai bajnokságban, hanem a régóta remélt tavaszi nemzetközi szereplés, a néhány nap múlva következő, Leverkusen elleni Európa-liga-nyolcaddöntőért aggódhatunk egyre inkább.

A második félidő alatt már mankóval közlekedő marokkói védő mellé a húzódást szenvedő Pászka Lóránd is csatlakozott hamarosan, miközben a maradék egészséges csapattárs tovább uralta a meccset, Traoré lőtt döngő lécet, majd Ryan Mmaee újabb szép gólt. Mance buta piros lapja (még szerencse, hogy Zachariassen legalább folytathatta) pontot vagy inkább felkiáltójelet tett az érthetetlenül indulatossá váló találkozó végére, amelyen a DVSC nem találta el a másik kaput, s legjobbjának a remekül védő Megyeri Balázs bizonyult. A Ferencváros immár 16 pontos előnnyel áll az élen a bajnokságban, de hogy milyen összeállításban szerepel legközelebb, azt még Csercseszov mester sem sejti.

A Nemzeti Sport munkatársainak további véleménycikkeit itt olvashatja!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik