Kisvárda: „Kravcsenko szülei megüzenték, nem menekülnek, inkább otthon halnak meg”

R. B.R. B.
Vágólapra másolva!
2022.03.03. 13:28
null
Anton Kravcsenko (Fotó: Szabó Miklós)
Minden lehető segítséget megkapnak a Kisvárda ukrán labdarúgói – árulta el Révész Attila, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei együttes sportigazgatója az orosz–ukrán háború kapcsán.

 

„Ahogy Európa több csapatában, nálunk is pályára léptek az elmúlt hétvégén az ukrán légiósok, Hej Viktor, Anton Kravcsenko és Bohdan Melnik is a kezdőben kapott helyet – nyilatkozta Révész Attila a Blikknek.Habár természetesen nagyon megrázták őket az ukrajnai események, ők is úgy érezték, hogy a futballal legalább ideig-óráig el tudják terelni a figyelmüket. Igaz, a ZTE elleni bajnoki után azonnal megragadták a telefonjukat, és érdeklődtek az otthoniak hogyléte felől.”

„Az ukrán focistáink családtagjait, rokonait lehetőség szerint áthoztuk Magyarországra, illetve átköltöztettük Kárpátaljára, de például Kravcsenko Dnyipropetrovszkban élő szülei megüzenték, hogy ők nem menekülnek sehová, ha úgy kell lennie, inkább otthon halnak meg” – tette hozzá a 49 esztendős szakember.

Révész elárulta, a klub utánpótlásában pallérozódó ukrajnai gyerekek is nagy odafigyelést igényelnek.

„A gyerekekkel, akiknek a szülei szintén Ukrajnában ragadtak, rengeteget foglalkoznak pszichológusok és tanítók, hogy fel tudják dolgozni a megpróbáltatásokat. Amiben csak tudok, én is megpróbálok segíteni nekik. A felnőttcsapatunk ukrán játékosai pedig mindenkit arra buzdítanak, hogy lehetőségeik szerint vegyenek részt egy segélynyújtó kampányban.”

Az NB I legutóbbi fordulójában a Kisvárda gól nélküli döntetlent játszott a Zalaegerszegi TE vendégeként. A tabellán a harmadik helyen áll az együttes.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik