NB I: Nem az anyagiak voltak fontosak – Németh Krisztián

SOMOGYI ZSOLTSOMOGYI ZSOLT
Vágólapra másolva!
2022.01.04. 17:59
null
Németh Krisztián több lehetőség közül választhat (Fotó: Török Attila)
Mint beszámoltunk róla, Németh Krisztián már nem a labdarúgó NB I-ben szereplő DVSC játékosa. A 37-szeres válogatott támadó a Nemzeti Sportnak beszélt a szakításról.

 

– Mostanában hiába kerestük, nem nyilatkozott...
– Szándékosan kerültem a szereplést – mondta Németh Krisztián, akiről kedd reggel az a hír jelent meg, hogy szerződést bontott vele a Debrecen, ez az információ aztán a nap folyamán közös megegyezéses elválásra módosult.

– Mire gondol?
– Huszti Szabolcs hívására jöttem a Lokihoz, szerettem volna formába lendülni. Tizenöt év után tértem vissza az NB I-be, próbáltam magamra figyelni, és amennyire lehet, kerülni a médiaszereplést, egyszerűen csak a lehető legjobban akartam játszani. Huszti Szabolcs személye nekem garancia volt, hogy újra felépíthetem magam.

– A figyelem középpontjába került, amikor kiderült, minimálbérért futballozik Debrecenben.
– Úgy tartottam tisztességesnek, ha jelképes összegért írom alá a szerződést, hiszen mondom, az volt a célom, hogy utolérjem magam, minél többet játsszak, jól érezzem magam a pályán. Nem az anyagiak voltak fontosak, de egy szerencsétlen megfogalmazás miatt én kerültem kényelmetlen helyzetbe.

– Az év furcsán kezdődött: kedd reggel azt olvastuk, a DVSC szerződést bontott önnel, napközben már közös megegyezés volt a hivatalos megfogalmazás. Most akkor mi az igazság?
– Amikor szeptember végén csatlakoztam a Lokihoz, úgy egyeztünk meg, hogy december harmincegyedikén lehetőségem lesz elállni a folytatástól. A megállapodásunknak megfelelően jeleztem a debreceni vezetőknek, hogy szeretném a szerződést felbontani. Köszönöm a DVSC-nek ezt a rövid időszakot, sok sikert kívánok a fiúknak és az új edzői stábnak.

– És ön hol folytatja? Szerdán harminchárom éves, hogyan, merre tovább?
– Van néhány lehetőség, majd kiderül. Természetesen tudom, hogy az elmúlt egy évem nem úgy alakult, ahogy szerettem volna, bízom benne, hogy a következő időszak sikeresebb lesz.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik