Puskás Akadémia: egyre közelebb Szolnoki Roland visszatérése

ZOMBORI ANDRÁSZOMBORI ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2021.08.26. 09:47
null
Szolnoki Rolandot bosszantotta, hogy nem sokkal az idénykezdet előtt dőlt ki, de reméli, hogy a válogatott szünet utáni első bajnokin már lehetőséget kap (Fotó: Micheller Szilvia)
Hétfőtől újra társaival készülhet Szolnoki Roland: a Puskás Akadémia kapitánya reméli, hamarosan újra élvonalbeli meccsen léphet pályára.


Amikor május 9-én a Puskás Akadémia 5–0-ra győzött a Budafoki MTE ellen, és története legjobb szereplését produkálva ezüstérmesként zárta az idényt, biztosan nem fordult meg Szolnoki Roland fejében, hogy leghamarabb csak szeptemberben léphet újra pályára az élvonalban. A Puskás Akadémia 29 esztendős, egyszeres válogatott védője annak rendje és módja szerint végigcsinálta csapata felkészülését, várta az Inter Turku elleni Európa-konferencialiga-mérkőzést, ám a főpróbának számító Spartak Trnava elleni találkozón megtörtént a baj.

„A Trnava elleni meccsből még húsz perc volt hátra, felugrottam fejelni, a levegőben meglöktek, és amikor leérkeztem a talajra, egy roppanás kíséretében hátra hajlott a térdem 
– idézte fel a sérülése körülményeit Szolnoki Roland. Reménykedtem, nincs nagy baj, azonban a másnapi MRI-vizsgálat megállapította, ahol a combcsont és a sípcsont találkozik, utóbbinak a tetején eltörött a csont – ez egy nagyon ritka sérülés. Általában négy-hat hét kell az összeforrásához, és bár nálam a negyedik hét végén ez még nem történt meg, ha a többiektől külön is, de két hete már futok, sprintelek, labdázok, és nincsenek panaszaim. Ha továbbra is minden jól alakul, a hétvégi, Gyirmót elleni találkozót követően bekapcsolódhatok a közös munkába: talán mondanom sem kell, mennyire várom azt a pillanatot!”

Szolnoki Roland nem tartozik a sérülékeny labdarúgók közé, ezért is viseli nehezen, hogy egyelőre csak a lelátóról szurkolhat a társaknak.

„Bosszantó, hogy az ember végigcsinálja az alapozást, aztán az utolsó felkészülési meccsen ártalmatlan helyzetben megsérül  – folytatta Szolnoki Roland. – Rosszul érint, hogy nem tudok a pályán segíteni, a lelátón tehetetlennek érzem magam. Hozzá kell tenni, a sérülésem pillanatától kezdve előretekintek, és arra összpontosítok, hogy mentálisan erős maradjak. A vezetőedzőnk, Hornyák Zsolt rendszeresen érdeklődik az állapotom felől, tudni akarja, mikor számíthat rám, és ez erőt ad, hogy túl legyek ezen az időszakon. Olyan szempontból még szerencsém is van, hogy a Ferencváros elleni bajnoki elmaradt, jövő héten pedig a válogatott miatt nem lesz forduló. Remélem, erre az idényre letudtam a sérüléseket, mindenesetre keményen dolgozom – az csak a javamra válik –, hogy már a Kisvárda ellen lehessen rám számítani.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik