NB I: BL-csapat csábítja a Kisvárda támadóját – mesés fizetéssel

Vágólapra másolva!
2021.05.20. 09:46
null
Claudiu Bumba (balra) meghatározó játékosnak számít Kisvárdán, de nyártól Oroszországban folytathatja a pályafutását
Az FK Krasznodarhoz szerződhet a Kisvárda háromszoros román válogatott játékosa, a támadó középpályás Claudiu Bumba, akit hároméves szerződéssel csábít az ősszel a Bajnokok Ligája csoportkörében szerepelt orosz klub.

 

Bár Supka Attila távozását követően továbbra sem dőlt el, hogy a következő idényben ki irányítja a legutóbbi bajnokságot 5. helyen záró Kisvárdát, a keretben már most körvonalazódik néhány változás.

Az egyesület hivatalos honlapján jelentette be, hogy két évvel meghosszabbította Rubus Tamás szerződését, és a 31 esztendős belső védő mellett Ötvös Bence is marad. A 23 éves középpályás a téli átigazolási időszakban kölcsönbe érkezett a Nyíregyházától, most hároméves szerződést kötött vele a klub.

Claudiu Bumba viszont vélhetően távozik, a 27 éves román támadóért az orosz élvonalban szereplő FK Krasznodar jelentkezett be, amely információnk szerint három évre szóló szerződést és mesés fizetést ajánlott: az első idényében havi húszezer, a harmadikban havi harmincezer eurót keresne. A háromszoros válogatott futballista 2019 augusztusában szerződött a Kisvárdához, 62 mérkőzésen tíz gól és 12 gólpassz a mérlege.    

Az FK Krasznodar ősszel a Bajnokok Ligája csoportkörében szerepelt, a Chelsea és a Sevilla mögött, a francia Rennes-t megelőzve a 3. helyen zárt az E-jelű négyesben, így átkerült az Európa-ligába, melytől a Dinamo Zagreb búcsúztatta a 16 közé jutásért vívott párharcban. A következő idényben azonban nem indulhat a csapat a nemzetközi porondon, mert csak a 10. helyen végzett az orosz élvonalban, és az Orosz Kupából is kiesett a nyolcaddöntőben.

Az FK Krasznodar 2017-ben már igazolt az NB I-ből: a volt ferencvárosi Cristian Ramírez jelenleg is a klub játékosa.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A KISVÁRDÁNÁL
Érkezők: Ötvös Bence (Nyíregyháza Spartacus, kölcsön után végleg)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők:
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek:
Kiszemeltek:
Távozók:
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz:
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Claudiu Bumba
(román, FK Krasznodar – Oroszország)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik