NB I: az Újpest vezetőedzője egyáltalán nem örült a pontszerzésnek Kisvárdán

NAGY-PÁL TAMÁSNAGY-PÁL TAMÁS
Vágólapra másolva!
2020.12.15. 20:52
null
Predrag Rogan nem elégedett (Fotó: Dömötör Csaba)
Bár a Kisvárda többet támadott és több helyzete is volt az Újpest ellen, sőt még tizenegyest is kihagyott a labdarúgó NB I 15. fordulójában, a végén mégis örülnie kellett a döntetlennek, hiszen Szakály Péter késői góljára szinte csak az utolsó pillanatban tudott válaszolni Jelena Richárd. A találkozó után így értékeltek a vezetőedzők.

Az Újpest trénere, Predrag Rogan egyáltalán nem volt megelégedve azzal, hogy szerzett egy pontot Kisvárdán a csapata.

„Mi az Újpest FC vagyunk, minden meccsen győzni akarunk. Természetesen tiszteljük az ellenfelet, tudtuk, hogy nagyon jó csapattal állunk szemben. De mégis, a jelenlegi helyzetünkben a három pont létkérdés lett volna. Az, hogy ez a mérkőzés végén csúszott ki a kezünkből, és csak egy ponttal térünk haza, semmiképp nem ad okot az örömre. Ám ilyen a futball, az utolsó percben is változhat az állás. Előre kell néznünk, és felkészülni a következő két találkozóra.”

Kollégánk arra volt kíváncsi: játékosai vajon a vezetés megszerzése után elhitték, hogy már megvan a meccs?

„Tapasztalt labdarúgók voltak a pályán, akik pontosan tudják, hogy az utolsó sípszóig kell küzdeni. Szakály Péter gólja után azt kértük, próbáljanak meg lőni még egyet. Ezzel szemben hibát követtünk el, amiért a Kisvárda büntetőhöz jutott. Miután ez kimaradt, a játékosok talán úgy gondolták, hogy ezt már elkönyvelhetjük megnyert meccsnek. Próbáltuk a kispadról tartani bennük a koncentrációt és arra figyelmeztetni őket, hogy ez még nem ért véget. Nem sikerült.”

A Kisvárda vezetőedzője, Supka Attila sorozatban negyedszer nyilatkozhatott döntetlennel véget érő mérkőzés után.

„Meglátszott, hogy pár nappal ezelőtt bajnokit játszottunk, kevesebbet tudtunk pihenni. Az is meglátszott, hogy a koronavírus miatt jó páran hiányoztak a csapatból vagy nem tudtak az elmúlt időszakban úgy edzeni. De ez nem magyarázkodás. Én úgy gondolom, hogy függetlenül mindettől meg kellett volna nyerni ezt a meccset, megvoltak a gólszerzési lehetőségeink arra, hogy mi találjunk be először, és akkor teljesen más a játék képe. A vége felé az Újpest egy jól eltalált lövésből megszerezte a vezetést, viszont az a csapat tartását mutatja, hogy utána is mentünk előre, próbáltunk gólt szerezni, még a kihagyott tizenegyest követően is. Ezért cseréltünk előre, hogy még a pont meglegyen, amit végül meg is tudtunk szerezni.”

LABDARÚGÓ NB I
15. FORDULÓ

Kisvárda–Újpest FC 1–1 (Jelena 90+1., ill. Szakály P. 85.)

Kisvárda,Várkerti Stadion,zárt kapuk mögött.Vezette:Farkas Ádám

A meccs összefoglalóját ide kattintva lehet megismerni.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik