Kaposvár: elkezdték az edzéseket; időseket segítenek a játékosok

TŐSÉR NORBERTTŐSÉR NORBERT
Vágólapra másolva!
2020.04.23. 10:41
null
A kaposvári Hadaró Valentin (jobbra) a pályán becsülettel kisegíti védőtársait, azon kívül pedig az idős embereket támogatja (Fotó: Szabó Miklós)
A Kaposvári Rákóczi NB I-es labdarúgócsapata elkezdte az edzéseket, emellett szabadidejében Hadaró Valentin több társával bevásárol időseknek.

Az MLSZ közgyűlése után kiderült, legkésőbb június 13-án folytatódhatna a felfüggesztett bajnokság, de megtörténhet az is, hogy nem a pályán fejeződnek be a küzdelmek. Ha nincs bajnoki lezárás, egy csapat sem esik ki az élvonalból, de feljutó sem lesz a másodosztályból. A másik lehetőség, hogy a másodosztályból az első két helyezett felkerül, s így a következő NB I-es idény tizennégy együttessel rajtol.

Az NB I-ben a Kaposvári Rákóczi a sereghajtó, tizennyolc pont választja el a már bentmaradást jelentő tizedik helytől, vagyis az elképzelés fázisában lévő két forgatókönyv még kedvezne is a klubnak, merthogy a következő idényben is a legjobbak között szerepelhetne.

„Az anyagi fedezet rendelkezésre áll, pénzügyi szempontból nincs akadálya, hogy a következő évadban is az élvonalban szerepeljünk – mondta Takács Róbert, a Kaposvári Rákóczi ügyvezetője. – Szakmai szempontból nem vagyok kompetens a kérdésben, de tény, pontszámban nagy a lemaradásunk a riválisokkal szemben, ugyanakkor a motivációval sosem volt probléma. Akár tanulóévnek is felfoghatjuk ezt az idényt, s ha úgy alakul, a következőben több tapasztalattal jobb eredményt is elérhetünk. Persze egyelőre felesleges ábrándozni, mert még tart a mostani bajnokság.”

Olyannyira, hogy szerdán kisebb csoportokban a Rákóczi is elkezdte az edzést – igaz, az infrastruktúra helyzetéből adódóan három helyszínen és négy pályán, de így legalább valóban garantálva van, hogy a labdarúgók csak minimálisan érintkezzenek.

„Térfelenként öt-hat játékos gyakorolhat, s teljes egyetértésben álltak neki a munkának
– mondta ezzel kapcsolatban az ügyvezető. – A technikai képzettséget igénylő labdás feladatokra valamennyi labdarúgónak szüksége volt, már csak ezért is hasznos az újrakezdés. Az edzések után a szertáros feladata, hogy szappanos, fertőtlenítős vízzel megtisztítsa az eszközöket.”

Az edzéseket minden kerettag elkezdte, köztük Hadaró Valentin is, aki – Takács Róbert ügyvezetővel, Mayer Milán csapattárssal és Péterné Szarka Klára sportreferenssel együtt – két hete minden hétköznap bevásárol a hatvanöt év feletti korosztálynak.

„Az önkormányzat kezdeményezéséhez csatlakoztunk, s rengeteg civil önkéntessel közösen azoknak az idősebbeknek segítünk, akik ezt igénylik – újságolta Hadaró Valentin, a Rákóczi 24 esztendős hátvédje, aki 18 esztendősen, 2014 tavaszán mutatkozott be az élvonalban, s bár az elmúlt hat évben egy három hónapos kitérőt tett Kisvárdára, lényegében kijelenthető, hogy hű maradt a Rákóczihoz. – Az önkormányzatnál mindennap összesítik a beérkező igényeket, reggel hét órától a helyi piacon beszerezzük az alapanyagokat, kiszállítjuk, a blokk alapján elszámolunk, a pénzt pedig átadjuk egy szintén önkéntes óvónőnek, aki kiegyenlíti a számlát az árusoknál. Különösen húsvét előtt volt nagyüzem, de egyébként is napi ötven-hatvan cím jut összesen. Korábban nem jártam piacra, szóval ismerkedtem a helyszínnel, de belejöttem, szívesen segítek az időseknek.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik