Videoton: Jólesett a Hajduk érdeklődése – Kovács István

Vágólapra másolva!
2017.09.04. 09:21
Noha a meccs végén csereként csupán egyetlen perc játéklehetőséget kapott a múlt hétvégi, Ferencváros elleni találkozón (3–1), a Nemzeti Sport Kovács Istvánt, a Videoton 25 éves támadó középpályását választotta a hét visszatérőjének, aki nyilatkozott is a mögötte hagyott időszakról, illetve megerősítette az NSO múlt heti információját, mely szerint bejelentkezett érte az átigazolási időszakban a horvát Hajduk Split.

Nem véletlenül választotta a Nemzeti Sport az ötszörös válogatott „Kiskokót" a hét visszatérőjének, ugyanis hihetetlen hullámvölgyből kellett kimásznia.

Az előző bajnoki idényben Henning Berg vezetőedzőtől csak 315 perc játéklehetőséget kapott, majd áprilisban, a Gyirmót elleni meccsen megsérült (1–0), és a Frdai elleni volt az első bajnokija.

„Volt már néhány súlyos sérülésem, több műtétem is, de ilyen megterhelő még egyik sem volt – mondta a Nemzeti Sportnak Kovács István. – Kettős alkarcsonttörésem volt, és idegsérülést is szenvedtem. Több izmom és inam is letapadt, a rehabilitáció során Barta Gábor fizioterapeutának nagyon sok munkája van abban, hogy immár újra játékra kész vagyok. Örülök, hogy az edző rendelkezésére állhatok, és felveszem a kesztyűt, igyekszem visszaszerezni a helyemet a csapatban. Az elmúlt idény nagy csalódás volt, de úgy érzem, az edzőváltás után jobb az esélyem arra, hogy több szerepet kapjak.”

A Videoton jutott a legtovább a magyar csapatok közül az európai kupaporondon, a bajnoki tabellát pedig vezeti a legutóbbi ezüstérmes.

„Jól szerepeltünk az Európa-liga selejtezőjében, bár szomorúak vagyunk, hogy az utolsó lépést nem tudtuk megtenni és nem jutottunk be a csoportkörbe, de ahogy a vezetőedzőnk is mondta: talán az még sok lett volna nekünk” – így a játékos, akivel kapcsolatban a Nemzeti Sport Online megtudta, hogy az átigazolási időszak utolsó napjaiban a Hajduk Split szerette volna szerződtetni, korábbi fehérvári edzője, Joan Carrillo kérésére.

„Nagyon jólesett a Hajduk érdeklődése – reagált a középpályás. – Amikor az ember kevés játéklehetőséget kap, elgondolkodik a váltáson, ám élő szerződésem van, és a klubom úgy döntött, nem ad el. Maradtam, és igyekszem bizonyítani, hogy jó döntést hozott a Videoton, amikor nem vált meg tőlem.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik