Videoton: a korábbi közönségkedvenc visszatér

Vágólapra másolva!
2017.08.01. 14:06
Ismét a Videoton labdarúgója lett Szalai Tamás – számolt be róla a vidi.hu. A 37 éves játékosra a fehérváriak NB III-ban szereplő második csapatánál számítanak, méghozzá csapatkapitányként, valamint az U19-es együttesnél pályaedzőként segíti Csucsánszky Zoltán vezetőedző munkáját.

Szalai Tamás az élvonalban 129 bajnokin szerepelt a Videotonban, a 2000-es évek elején közönségkedvencnek számított – írja bemutatásában a fehérvári klubhonlap. Tizenkét év után visszatér korábbi sikereinek színhelyére, méghozzá az NB II-es Csákvártól.

Mindig is reménykedtem, hogy lesz még lehetőségem a nevelőklubomban játszani, ezért nagyon örültem, amikor Kovács Zoltán sportigazgató megkeresett, és felvázolta a klub elképzeléseit velem kapcsolatban – idézi a vidi.hu Szalai Tamást. – A Videotonban kezdtem hét évesen focizni, és közel 20 évig voltam a Vidi játékosa, és mindig is titkos álmom volt, hogy itt fejezzem majd be a profi pályafutásomat. 1998-ban, 18 esztendősen debütáltam az élvonalban, és bár a szezon végén sajnos kiestünk az NB I-ből, egy évvel később óriási előnnyel nyertük meg a másodosztályt, és jutottunk vissza a legjobbak közé. Fiatal koromban a középpálya szélén játszottam, az utóbbi 3-4 évben azonban már védőként szerepeltem a korábbi csapataimban, és a Vidi II-ben is a védelem tengelyében számít rám Tímár Krisztián. Úgy érzem, rendelkezem azokkal a tulajdonságokkal, hogy egyrészt jól összefogjam hátul a védelmet, másrészt pedig irányítsam a fiatalokat a pályán. Az is fontos szempont volt számomra, hogy Tímár Krisztiánnal már akkor is jól megértettük egymást, amikor csapattársak voltunk. Amikor kiderült, hogy ő fog felelni a második csapat szakmai munkájáért, kikérte a véleményemet, és azóta is nagyon sokat beszélgetünk a csapatról. Milinte Árpi szintén tagja a Vidi II edzői stábjának, vele ugye még régebbről ismerjük egymást, Toldi Gabival pedig már Csákváron is együtt dolgoztunk. Fiatal, de nagyon sikerre éhes az NB III-as együttes új szakmai stábja, látszik, hogy Tímár Krisztián az elvégzett munkában hisz, és nagyon sok dolgot próbál átadni a fiatal játékosoknak abból, amit a külföldön töltött évei alatt megtanult, a játékosok pedig vevők erre. Mindent figyelembe véve nagyon fiatal csapatunk van, hiszen a játékosok többsége 1999-es vagy 2000-es születésű, de mindenki rendkívül motivált. Egy NB I-es csapat tartalékcsapatánál sosem az eredmény a legfontosabb, hanem az, hogy lehetőség szerint minél több fiatal tehetséges labdarúgót neveljen ki az első csapat számára, de ez nem jelenti azt, hogy ne győztes mentalitással lépnénk pályára."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik