Gyirmót: „A siker rövidebb nyomot hagy, mint a kudarc”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.04.07. 15:06
Urbányi István, a labdarúgó NB I-ben szereplő Gyirmót FC Győr vezetőedzője a klubhonlapnak beszélt a sereghajtó előtt álló DVSC elleni mérkőzésről, valamint szót ejtett a visszatérőkről és a hiányzókról is.

„A labdarúgásban a siker mindig rövidebb nyomot hagy maga után, mint a kudarc – mondta Urbányi István az MTK elleni győzelemre visszautalva. – Mi is csak egy napig örültünk a győzelemnek és utána inkább erőt próbáltunk meríteni ebből a folytatáshoz. Nehéz sorozat előtt állunk, hiszen utazunk Debrecenbe, majd szerdán fogadjuk a Videotont, szombaton pedig az Újpest ellen lesz bajnoki mérkőzésünk. A háromhetes bajnoki szünet után, most nyolc nap alatt, három mérkőzésünk lesz. Erre nagyon nehéz szakmailag felkészülni, és azt gondolom, hogy értékelni sem lesz egyszerű.” – mondta Urbányi István az MTK elleni győzelemre visszautalva. – Mi is csak egy napig örültünk a győzelemnek és utána inkább erőt próbáltunk meríteni ebből a folytatáshoz. Nehéz sorozat előtt állunk, hiszen utazunk Debrecenbe, majd szerdán fogadjuk a Videotont, szombaton pedig az Újpest ellen lesz bajnoki mérkőzésünk. A háromhetes bajnoki szünet után, most nyolc nap alatt, három mérkőzésünk lesz. Erre nagyon nehéz szakmailag felkészülni, és azt gondolom, hogy értékelni sem lesz egyszerű.”

„Minden mérkőzésnek van egy lélektana, de arra számítunk, hogy a Debrecen dominálni akar majd hazai pályán. Különösen figyelnünk kell az első negyedórában, mert azt biztosan alaposan megnyomja majd a Loki. Fegyelmezetten és szervezetten kell védekeznünk, és a megszerezett labdákból végig kell vinnünk a kontráinkat. Debrecenben egy más típusú mérkőzést fogunk játszani, mint amelyeket játszottunk eddig a tavaszi szezonban. A hibát azonban most is kell zárnunk, a bravúrhoz pedig gólt, sőt vélhetően gólokat kell rúgnunk. A bajnokság hátralévő fordulóiban, nincs már kötelező győzelemként beírható mérkőzésünk. Debrecenben is ennek a tudatában kell futballoznunk.”

Urbányi István azt is elárulta, Novák Csanád és Csiki Norbert felépült sérüléséből, ám Vass Patrik és Volodimir Tancsik továbbra sem bevethető, míg Simon Ádám összegyűjtötte az ötödik sárga lapját, így ő sem léphet pályára Debrecenben.

NB I, 2016–2017, 25. FORDULÓ
ÁPRILIS 8., SZOMBAT
HELYSZÍN
JÁTÉKVEZETŐ
18.00: Újpest FC–Paksi FCBudapest, Szusza Ferenc Stadion Karakó Ferenc
18.00: Videoton FC–Vasas FCFelcsút, Pancho Aréna
Szabó Zsolt
18.00: Debreceni VSC–Gyirmót FC GyőrDebrecen, Nagyerdei Stadion
Bognár Tamás
18.00: MTK Budapest–Mezőkövesd
Budapest, Új Hidegkúti Nándor Stadion
Farkas Ádám
18.00: Haladás–Bp. HonvédSopron, Városi StadionErdős József
20.30: Ferencváros–Diósgyőri VTK
Budapest, Groupama Aréna
Andó-Szabó Sándor
TABELLA • MENETREND • GÓLLÖVŐLISTA

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik