Debrecen: 19 éves belső védővel erősítettek

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.07.11. 12:30
null
Koval Viktor négyéves szerződést kötött a Debrecennel (Fotó: dvsc.hu)
A labdarúgó NB I-ben szereplő Debrecen hivatalos honlapján jelentette be, hogy négyéves szerződést kötött a Dunaújváros 19 éves belső védőjével, Koval Viktorral.

 

Koval Viktor a 2015–2016-os idényben 18 mérkőzésen három gólt szerzett a második vonaltól búcsúzó Dunaújvárosban.

Az 1997. január 29-én, Orosházán született játékos Újpesten nevelkedett, első felnőttcsapatban töltött szezonja az előző volt.

„Oroszházán születtem, de kettős állampolgár vagyok – mondta Koval Viktor a dvsc.hu-nak. – Apukám orosz, anyukám ukrán származású. Hatévesen kezdtem el focizni Orosházán, majd hat évvel később kerültem az Újpesthez. Onnan szerződtem tavaly Dunaújvárosba, ahol tizennyolc mérkőzésen három gólt szereztem. Idén érettségiztem Budapesten, de a későbbiekben szeretnék majd továbbtanulni.”

„Három hete készülök együtt a Lokival, ez idő alatt két edzőmeccsen kaptam lehetőséget az első keretben. Először a Mezőkövesd, legutóbb pedig az Arad ellen léptem pályára. Élveztem a játékot ezeken a találkozókon, bár még nem érzem magam fizikálisan topformában. Úgy érzem, egy-két hét szükséges ahhoz, hogy tökéletes állapotba kerüljek, és ha a vezetőedző is úgy gondolja, bevethető leszek. Erősségeim közé tartozik a mentalitás és a kitartás, olyan játékos vagyok, aki a munkában hisz. Emellett kiemelném még a fizikumomat is, ami fontos szempont egy belső védőnél.”

„A DVSC mellett a Paks és a Gyirmót is szeretett volna leigazolni, de én mindenképp Debrecenbe akartam jönni. Nem kellett sokat gondolkoznom, hiszen ez egy neves klub, ahol sok jó játékos nevelkedett. Kiváló döntést hoztam, bízom benne, hogy belőlem is ki tudják hozni a maximumot. Néhány fiatal játékost ismertem már korábbról az utánpótlásból, de a többiek is normálisan viszonyultak hozzám, és segítenek a beilleszkedésben. Nyilvánvalóan meg kell küzdeni a helyemért, amiért mindent meg is fogok tenni. Lehetőleg még ebben az évben szeretnék bemutatkozni, és minél több meccsen szerepelni az első csapatban.”

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A DVSC-NÉL

Érkezők: Bokros Tibor (Balmazújváros), Karol Mészáros (szlovák, Puskás Akadémia), Danilo Szekulics (szerb, Vojvodina – Szerbia), Koval Viktor (Dunaújváros)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők:
Geoffrey Castillion (holland, Puskás Akadémia), Karikás Krisztián (Balmazújváros, ?), Nagy Kevin (Balmazújváros), Szilvási Péter (Mezőkövesd), Varga Kevin (Balmazújváros, ?)
Az utánpótlásból felkerültek/ profi szerződést kötöttek: Kovács Péter
Kiszemeltek:
Botka Endre (Honvéd), Braniszlav Danilovics (szerb, Videoton, legutóbb Puskás Akadémia, kölcsönben), Daru Bence (Zalaegerszeg), Tóth Milán (MTK)
Kölcsönbe távozók: Sós Bence (ismét Mezőkövesd)
Távozók: Bódi Ádám (Videoton), Adamo Coulibaly (francia, szabadon igazolható), Deczki Máté (Stoke City – Anglia), Lázár Pál (DVTK, szabadon igazolhatóként), Máté Péter (Nyíregyháza), Ibrahima Sidibe (szenegáli, KSK Hasselt – Belgium, szabadon igazolhatóként)
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz:
Távozhatnak/ érdeklődnek irántuk: Varga József (Videoton)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik