DVTK: „A sikeres Miskolcért” – átadták az új főépületet

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.04.11. 11:02
Vasárnap délután Orbán Viktor miniszterelnök részvételével átadták a DVTK labdarúgó-edzőközpontjának új főépületét.

A 30 százalék önrész mellett 70 százalékban TAO-támogatásból felépülő edzőközpont épületének alapkövét alig több mint nyolc hónappal ezelőtt rakták le. A háromszintes építmény csaknem háromezer négyzetméterén az öltözők és edzőtermek mellett helyet kaptak a sportegészségügyi helyiségek, valamint a labdarúgókat kiszolgáló konyha és étterem is. Az épület teljes egészében légkondicionált, a fűtés és melegvíz-ellátás a távhő hálózatról érkezik, de napkollektorok és napelemek is segítik majd a minél hatékonyabb energiafelhasználást.

A DVTK utánpótlásának otthont adó épületet a következő napokban több száz fiatal labdarúgó veheti birtokába. A DVTK vezetősége bízik benne, hogy közülük többen a klub felnőttcsapatában, a korosztályos nemzeti csapatokban és idővel a felnőttválogatottban is bemutatkozhatnak. Az elmúlt években folyamatosan fejlődött a diósgyőri utánpótlás infrastruktúrája, jelenleg két kiváló minőségű füves és két műfüves pálya várja a DVTK mintegy 400 fiatal labdarúgóját – írja a klub honlapja.

„Szeretnék Leisztinger Tamásnak köszönetet mondani, hiszen pár éve rajta kívül kevesen adtak volna egy lyukas garast érte, hogy Miskolcon modern, európai klub lesz Diósgyőrből – mondta Orbán Viktor. – Szükségünk van olyan emberekre, akik hisznek a közös magyar jövőben, és ezért hajlandóak együttműködni. Hálás vagyok a tulajdonosnak, és vállalom, hogy amiben megállapodtunk, azt valóra is fogjuk váltani, tehát 2016 őszén itt építkezésnek kell lennie, ha a fene fenét eszik, akkor is, mert másként nem készül el a stadion, és amibe belekezdtünk, az torzó marad. Azt is vállaltam a kormány nevében a tulajdonos úrral való együttműködésben, hogy a gyerekek számára fontos fejlesztéseket végre fogjuk hajtani, további pályák épülnek. Majd az egész környéket rendbe kell hozni, hiszen nekünk nemcsak egy sikeres diósgyőri szigetre, hanem egy sikeres Miskolcra van szükségünk.”

A miniszterelnök külön köszönetet mondott Leisztinger Tamásnak azért, hogy Egerben és Salgótarjánban is futballközpontot létesít.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik