FTC: „Mindenki a topligákba vágyik, de én boldog vagyok itt”

GALAMBOS DÁNIELGALAMBOS DÁNIEL
Vágólapra másolva!
2015.11.05. 11:38
null
Roland Lamah (jobbról a második) jól érzi magát Fradi-mezben (Fotó: Hegedüs Gábor)
Roland Lamah, a labdarúgó NB I-ben szereplő Ferencváros középpályása boldog a zöld-fehéreknél, ezért nincsen napirenden a távozása.

Az NB I kétségkívül egyik legjobb labdarúgója Roland Lamah, az őt jellemző dinamika, erő, cselezőkészség, a ritmusváltás képessége legalábbis kevesekben van meg idehaza. Így aztán nem lenne meglepő, ha a Ferencvárosból az Evertonba igazoló Muhamed Besic, illetve a Toulouse-ba szerződő Somália példája a belga légióst is klubváltásra inspirálná, arra, hogy a nagy ligák egyikében folytassa karrierjét.

„Huszonhét éves vagyok, játszottam már Franciaországban, Spanyolországban és az angol bajnokságban is, nekem most az a legfontosabb, hogy élvezzem a futballt, márpedig a Fradiban játszva így érzek – szögezte le a támadó. – A futball nehéz terep, nekem most mindennél többet ér a játék öröme, úgyhogy nincs napirenden a távozásom.”

Eddig rendben is van, csak hát Lamah mégsem veterán, és a huszonnyolchoz közeledve sem árt, ha az ember hétről hétre fejlődik. Mármost megadja-e ezt neki a mi élvonalunk?

„Miért ne adná? Ráadásul nagy esély előtt áll a magyar futball, ha történetesen kijutna az Európa-bajnokságra, annak sok külföldi labdarúgónál üzenete lenne, hogy nem lehet rossz arrafelé a futball, ha a válogatott Eb-résztvevő. Még jobb játékosokat szerződtethetnének az NB I klubjai. Tudom, mindenki a topligákba vágyik, de én most boldog vagyok a Fradiban.”

HA ARRA IS KÍVÁNCSI, MIT GONDOL LAMAH A FRADI BL-ESÉLYEIRŐL, VALAMINT HOGY MIBEN KELL MÉG ADDIG FEJLŐDNIE A ZÖLD-FEHÉR CSAPATNAK, OLVASSA EL A TELJES CIKKET A NEMZETI SPORT CSÜTÖRTÖKI SZÁMÁBAN!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik