DVTK: Higgyék el, Koman volt a legjobban összetörve – Árki

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.08.06. 09:09
Árki Gábor, a labdarúgó NB I-ben szereplő DVTK sportigazgatója szerint Koman Vladimir a rutinjával nem követhet el olyan hibát, mint a Videoton elleni bajnokin.

A DVTK három meccsen csupán három pontot tudott szerezni, mivel a Vasast legyőzte, ám vereséget szenvedett a Ferencvárostól és a Videotontól.

„Összmérleget három mérkőzést követően még nem lehet vonni, ahhoz, hogy kapjunk valamilyen képet, minimum öt-hat összecsapás szükséges – kezdte Árki Gábor, a DVTK sportigazgatója. – Az tény, hogy egy alaposan megerősített Vasassal szemben gyűjtöttük be a három pontot, aztán a bajnoki cím e szezonbeli várományosától üres kézzel jöttünk haza, majd a legutóbbi aranyérmes győzött le bennünket.”

„A sorsolásból látszik, hogy ezután sem lesz sétagalopp, hiszen játszunk az előző idény harmadikjával, negyedikjével és ötödikjével. A mutatott teljesítmény alapján most hat pontunknak kellene lennie, azért, mert rászolgáltunk. A Ferencváros ellen nem jött ki a lépés, de a Vidit meg kellett volna vernünk…”

Árki kitért Koman hibájára is, aki a szombati mérkőzésen a 93. percben 1–0-s vezetésnél a felezővonal környékéről hátrapasszolta a labdát, ám társat nem talált, csak Filipe Oliveirát, aki köszönte szépen, és kiegyenlített.

„Aki helyben, a stadionban, vagy a televízió előtt nézte a meccset, megrökönyödött a történteken, hiszen nem minden nap történnek ilyen események – folytatta Árki. – Kilencven percig, én legalábbis úgy érzem, kézben volt a meccs, amit elrontottunk azzal a két perccel. A Videotonnak nem volt kidolgozott helyzete, csak pontrúgásból veszélyeztetett, míg előttünk több ajtó-ablak ziccer adódott. Ha ezeket berúgjuk, most teljesen másról beszélnénk mi is és a szurkolók is.”

„Koman hibája? Megtörtént, már nem lehet visszacsinálni. Ha azt vesszük, hogy Volinak milyen rutinja van, akkor egyértelmű, hogy ilyen hibát nem lehet elkövetni, ezt senki sem vitatja, ő sem. Higgye el mindenki, ő volt a legjobban összetörve…

A DVTK–Videoton mérkőzés összefoglalója

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik