NB I: a Videoton és a PAFC közös kezdeményezése

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.03.21. 09:14
Március 21. a Down-szindróma világnapja, melynek alkalmából összefogott a Videoton és a Puskás Akadémia. A két élvonalbeli labdarúgócsapat együtt igyekszik felhívni a társadalom figyelmét a betegségre. A kezdeményezés keretein belül Down-szindrómás gyermekek kísérik be a játékosokat a szombati PAFC–Videoton bajnoki mérkőzésen.

Március 16-án, hétfőn az Alba Plázában többek között a Videoton középpályásával, Kovács Istvánnal is találkozhattak a szurkolók. Amellett, hogy a játékosok dedikáltak és közös fotók is készültek, lehetőségük volt a Down-szindrómás gyermekek megismerésére is, akik közül 22-en a játékosokkal közösen vonulnak majd be a PAFC–Videoton mérkőzésre. A március 21-i rangadóra ugyanis összefog a Videoton és a Puskás Akadémia. A két élvonalbeli csapat együttesen segíti a szombaton világnapot tartó Down-szindrómás gyermekeket – írja puskasakademia.hu.

Benczés Miklós és Joan Carrillo, a két klub közös társadalmi felelősségvállalásáról nyilatkozott a felcsútiak hivatalos honlapjának

„Minden évben igyekszünk örömet szerezni számukra, és felhívni az emberek figyelmét erre a betegségre. Fontosnak tartjuk, hogy a társadalom minden tagja a lehető legnagyobb megértéssel viszonyuljon hozzájuk, és segítsék őket abban, hogy teljes életet éljenek közöttünk. Külön öröm számunkra, hogy egy másik csapattal közösen tehetünk az idén valamit értük, arról nem is beszélve, hogy mi mennyi szeretetet kapunk tőlük. Az ilyesfajta társadalmi felelősségvállalás a mi játékosaink között is szorosabbra fűzi a szálakat” – mondta Benczés Miklós, a PAFC vezetőedzője.

„Nagyon fontos, hogy egy csapat ilyen kezdeményezések mellé álljon. Mi is vendégül láttuk a speciális olimpikonokat nemrégiben, ezen világnap alkalmából. Ezek a gyerekek és felnőttek csodálatos emberek. Rettentő nagy szeretet van bennük, és nagyon érzékenyek. Nagyon megindító, ahogy egy ölelésnek, egy dicséretnek örülni tudnak. Éppen ezért nemcsak nekik nagy élmény egy-egy ilyen találkozó, hanem nekünk is. Kell, és érdemes is rájuk odafigyelni a lehető legnagyobb szeretettel!” – vélekedett a Videotont irányító Joan Carrillo.

A Puskás Akadémia és a Videoton összecsapása szombaton 14 órakor kezdődik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik