Kondás: Kulcsár Tamás a légynek sem tud ártani

Vágólapra másolva!
2014.11.02. 09:49
null
Kulcsár Tamást könyöklésért kiállították Pápán (Fotó: Szabó Miklós)
A labdarúgó NB I 12. fordulójának szombati mérkőzésein nem bírt egymással a Győr és a Diósgyőr, valamint a Ferencváros és a Paks, a Debrecen Pápán nyert, a Dunaújváros és a Nyíregyháza pedig otthont tartotta a három pontot. Kondás Elemér nem értette Kulcsár Tamás kiállítását, Tomiszlav Szivics többet várt Julian Jennertől, Csertői Aurél pedig alig hitt a szemének Haraszti Zsolt ziccerénél. Edzői értékelések.

GYŐRI ETO–DVTK 1–1

Tokody Tibor, a Győr megbízott edzője: Nem volt egyszerű a beugrás, a technikai vezetői teendőket is nekem kellett ellátnom. A csapat nagy részével együtt játszottam, együtt voltunk bajnokok, sokat videóztunk, feltérképeztük a Diósgyőrt. Ennyi idő alatt szakmai téren nehéz lett volna sok okosságot mondani a fiúknak, mentálisan kellett felkészíteni őket, mert legfőképpen saját magukat kell legyőzniük. Ez a csapat egyáltalán nem lett rosszabb, mint amikor bajnok volt. Priskin Tamás példaértékű edzésmunkát végez, és mindent megtesz annak érdekében, hogy a nevéhez méltón szerepeljen. Így volt ezúttal is, hiszen pontszerzésünkben a góljával döntő érdemeket szerzett. Mostanában sok meccset játszottunk, ez minden tekintetben meglátszott a játékosokon. A szünet után kockáztattunk, gyorsabban akartunk támadásba lendülni, ezért csúszott be több hiba is a játékba. Küzdöttek, hajtottak a fiúk, megérdemeltük volna a győzelmet.

Tomiszlav Szivics, a DVTK vezetőedzője: Igazságosnak is érezhetném a végeredményt, de nem vagyok elégedett a döntetlennel. Több időszakban is uraltuk a játékot, közelebb álltunk a győzelemhez, ezért is van bennem hiányérzet. Jenner edzésmunkájával nem volt gondom, de úgy éreztem, előrébb kellene tartania, többre számítottam tőle, ezért folyamodtam a korai cseréhez. Sajnos a később beküldött Takács Tamás sérülést szenvedett, így a csere cseréjeként érkező Lazar Marjanovics játéka mellett döntöttem, úgy látom, ez sikeres húzás volt. Akkor kaptunk gólt, amikor nekünk kellett volna szereznünk, hiszen az volt benne a játékban. Az ETO mindig ETO marad, és a helyezésétől függetlenül nem egyszerű pályára lépni az otthonában. Jó mérkőzést játszottunk, mindkét csapat három pontért szállt harcba. Az előző mérkőzéseken rendre mély talajon játszottunk, ez sokat kivett a játékosokból.

Tokody: Rendbe kell tenni a győri fejeket!

FERENCVÁROS–MVM-PAKS 0–0

Thomas Doll, az FTC vezetőedzője: Három nehéz mérkőzés után jött el ez a találkozó. Nyolcvan-nyolcvanöt százalékban birtokoltuk a labdát, de ez nem számít, hiszen ezt a játékot gólra játsszák. Sok lehetőségünk, helyzetünk volt, de nem volt bennünk átütőerő. A Haladás elleni meccs után a Paks ellen is elvesztettünk két pontot. Úgy tűnik, hiába gyakoroljuk sokat a helyzetkihasználást. A szabadrúgásokból sem tudtunk veszélyeztetni, hiába próbált öt helyett hat játékosunk is fejelni. Mindenki láthatta, hogy a fiúk akartak, de a szerencse hiányzott. Benjamin Lauth? Jól játszott ma. Amikor először ziccerbe került, nem át kell emelni a kapust, hanem el kell lőni mellette, ezt ő is tudja. A többi helyzetét sem tudta befejezni, de jól futballozott. Néhány szituációban túl kedvesek voltunk. Nézzék meg Somáliát, a világ minden pályáján büntetőt harcol ki ilyen helyzetben a támadó, ő pedig tovább akart menni. Az ilyen apróságok hozhatták volna meg nekünk a három pontot.

Csertői Aurél, a Paks vezetőedzője: Nehéz futballozni a Fradi ellen. Agresszívan letámadott minket, nem tudtunk folyamatosan passzolni, a felíveléseket is nehezen tudtuk kontrollálni. Nem sikerült kontráznunk sem, csak az utolsó húsz percben. Kibrusztoltuk az egy pontot, de ezt mindenképpen megérdemeltük. Nem egy pontért jöttünk, gól nélküli döntetlenre játszani itt öngyilkosság. Ránk erőltették az akaratukat, de a pontszerzés mindenképpen pozitívuma a meccsnek. Hogy mit gondoltam Haraszti ziccerénél? Azt, hogy valaki biztos arrébb húzta a kaput a nézőtérről... Úgy tűnt, hogy bemegy, de sajnos nem. Nem vagyok elégedett a középpályásjátékunkkal, a párharcokat elvesztettük, mert erősebb játékosai voltak ott a Fradinak, mi pedig nem tudtuk kompenzálni ügyességgel és gyorsasággal az FTC játékosainak erejét.

Doll: Úgy kell fellépnünk, hogy a bíró is mellénk álljon

LOMBARD PÁPA–DVSC-TEVA 0–2

Kovács László, a Pápa megbízott edzője: Nehéz mit mondani, ellenfelünk a bajnok volt, amelyet nem szabad az idei helyezésével jellemezni. A DVSC remekül felkészített, jó csapat, ezúttal bizonyította képességeit. Amíg a Debrecen is tíz mezőnyjátékossal játszott, a mi csapatunk is koncentráltan, lényegében szervezetten működött. Az első kapott gól után azonban éreztem, hogy eldőlt a mérkőzés, már hit nélkül futottunk az eredmény után. Összességében kevés a rendelkezésünkre álló játékos, így nem sok lehetőségünk van kellő taktikai variációkra. Ez most abban is megnyilvánult, hogy nem tudtunk igazi gólhelyzetet kialakítani.

Kondás Elemér, a DVSC vezetőedzője: Jól játszottunk, tíz emberrel talán még jobban, mint teljes csapattal. Kezdettől nyerni szerettünk volna, megvoltak a lehetőségeink. Kulcsár Tamás a légynek sem tud ártani, szerintem tévedés a kiállítása. De ezt követően nem kaptunk, hanem szereztünk két gólt. Húsz játékossal indultunk útnak, Seydi és Szakály Péter sérült, ez befolyásolta az összeállításunkat. Meg kell dicsérnem a pályára lépőket, mert ha kellett, harcoltak, ha pedig játékra volt szükség, játszottak.

DUNAÚJVÁROS–PMFC 3–2

Dobos Barna, a Dunaújváros vezetőedzője: Nagyon örülök a Pécs elleni sikernek. Úgy látszik, bejött a taktikaváltás. Diósgyőrben az első félidőben rúgtuk a gólokat, most viszont a másodikban, ráadásul vesztett állásból fordítottunk. Már az első félidőben is voltak lehetőségeink, igaz, nem tudtuk kihasználni őket. Jó volt látni, hogy mentálisan erősek vagyunk, megmutattuk, hogy vesztett állásból is tudunk meccset nyerni. Mit tagadjam, kiegyeznék azzal, ha minden három meccsből hét ponttal jönnénk ki. Megyünk az utunkon, remélem, lesz esélyünk, hogy legalább két csapatot megelőzzünk a bajnokságban.

Kulcsár Árpád, a PMFC megbízott edzője: Olyan helyzetbe hoztuk magunkat, hogy nem tudtunk ellépni vetélytársunktól. Szerdán a Debrecen ellen százhúsz százalékot adtunk ki magunkból, ezúttal is vezettünk kétszer. Nem kifogás, de tény, a szerdai kupameccs a játékosok lábában volt. A Dunaújváros nyomás alá tudott helyezni bennünket, a második játékrész alapján megérdemelten nyert. Sokat kell dolgoznunk, hogy visszataláljunk oda, ahol a Pécsnek a helye van.

NYÍREGYHÁZA–HALADÁS 2–0

Mátyus János, a Nyíregyháza vezetőedzője: Nagyon kellett ez a győzelem, ennek szellemében nagyszerűen kezdtünk, a legutóbbi mérkőzés hitetlenségének, gyávaságának nyoma sem volt. Sajnos az elején kihagytunk két-három nagy lehetőséget, azt követően pedig a Haladás szépen lassan magára talált. Balogh János védése is kellett a sikerhez. Köszönöm a sok gratulációt, de ne feledjük, egy hete vagyok a klubnál, nekem a mentalitáson kellett változtatnom. Amit ígértem, ezúttal teljesült, belementünk a párharcokba, ellentmondást nem tűrően harcoltunk.

Szentes Lázár, a Haladás vezetőedzője: Tudtam, hogy mentálisan még nincs rendben a társaság. Az edzéseken ugyan nem lehet érezni, de mérkőzésen azért kiütköznek a hibák. A találkozó eleje nem tetszett, bátortalanul, nem megfelelő elszántsággal kezdtünk, aztán szépen belemelegedtünk. Voltak lehetőségeink, sőt tizenegyest rúghattunk, mégsem sikerült a kapuba találnunk. Ezt a játékot nemcsak izommal, hanem lélekkel is játsszák. Mentünk előre becsülettel, hajtottak a fiúk, de valljuk be, a második gól végleg megpecsételte a sorsunkat, eldöntötte a mérkőzést.

LABDARÚGÓ NB I, 13. FORDULÓ
IdőpontMérkőzés(Tv)Játékvezető
Október 31., Péntek
19.00Kecskeméti TE–Puskás Akadémia FC 2–1Kassai Viktor
November 1., Szombat
14.00Győri ETO FC–Diósgyőri VTK 1–1
Erdős József
16.00Dunaújváros PASE–Pécsi MFC 3–2
Solymosi Péter
16.00Nyíregyháza–Szombathelyi Haladás 2–0
Németh Ádám
18.00Lombard Pápa–Debreceni VSC-Teva 0–2Andó-Szabó Sándor
20.00Ferencváros–MVM-Paks 0–0 Farkas Ádám
November 2., Vasárnap
16.30MTK Budapest–Újpest(Tv: M1)Iványi Zoltán
18.30Videoton–Budapest Honvéd(Tv: Sport2)Vad II István
AZ ÁLLÁS
1. Videoton FC 12 11 1 30–5 +25 33
2. MTK Budapest 12 10 2 18–10 +8 30
3. MVM Paks 13 6 5 2 20–10 +10 23
4. Diósgyőri VTK 13 6 5 2 21–16 +5 23
5. Ferencvárosi TC 13 6 3 4 18–12 +6 21
6. Újpest FC 12 5 6 1 12–7 +5 21
7. DVSC-Teva 13 5 4 4 16–11 +5 19
8. Kecskeméti TE 13 5 3 5 14–15 –1 18
9. Győri ETO FC 13 4 4 5 18–18 0 16
10. Puskás Akadémia FC 13 4 2 7 15–19 –4 14
11. Lombard Pápa FC 13 3 4 6 7–18 –11 13
12. Budapest Honvéd 12 3 2 7 9–15 –6 11
13. Nyíregyháza Spartacus FC 13 3 2 8 12–19 –7 11
14. Pécsi MFC 13 2 4 7 14–23 –9 10
15. Dunaújváros PASE 13 2 4 7 13–26 –13 9
16. Szombathelyi Haladás 13 2 2 9 5–18 –13 8
Dunaújváros PASE: 1 pont levonva
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik