Haladás: Borzalmas ránézni a tabellára - Rózsa Dániel

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.11.04. 11:35
Rózsa Dániel, a labdarúgó NB I-ben szereplő Szombathelyi Haladás kapusa elismerte, ennyire nem kellene, hogy rosszul álljanak.

– Nő a feszültség az öltözőben?
– Voltunk már vidámabbak is, az biztos – mondta Rózsa Dániel, a Haladás kapusa. – De ha arra gondol, hogy egymást marjuk, egymást hibáztatjuk a rossz szereplés miatt, akkor téved, szó sincs ilyesmiről. Együtt harcoltuk ki a sikereket korábban, most együtt éljük meg a kudarcainkat is. Csapat vagyunk. Igaz, egy meggyengített, túlélésért küzdő csapat.– Nő a feszültség az öltözőben?
– Voltunk már vidámabbak is, az biztos – mondta Rózsa Dániel, a Haladás kapusa. – De ha arra gondol, hogy egymást marjuk, egymást hibáztatjuk a rossz szereplés miatt, akkor téved, szó sincs ilyesmiről. Együtt harcoltuk ki a sikereket korábban, most együtt éljük meg a kudarcainkat is. Csapat vagyunk. Igaz, egy meggyengített, túlélésért küzdő csapat.

– A nyáron több meghatározó futballista hagyta el a Haladást, de a csapat szereplése így is minden várakozást alulmúl. Elismeri?
– Nehéz lenne vitatkozni vele. Az utolsó helyen állunk, nekünk borzalmas ránézni a tabellára. Mi is többet, jobbat vártunk magunktól. Valóban elvesztettünk legalább hat minőségi futballistát a szezon előtt, és hát ne szépítsük, nem sikerült pótolnunk őket. De ennél még így is előrébb tarthatnánk, sokkal előrébb, mondjuk a középmezőnyben.

– Attól jelen pillanatban messze vannak. Valami nagyon nem stimmel Szombathelyen.
– Felesleges találgatni, tippelgetni, miért jutottunk ide, a képlet nagyon egyszerű. Tavaly hatodikak lettünk, de az kiugró, bravúros szereplés volt, Artner Tamás kétéves munkájának gyümölcse. Akkor jóval felülteljesítettünk a lehetőségeinkhez képest. Most minden megfordult, ma a minden kifelé pattan időszakot éljük, ilyesmi bárhol előfordulhat. De igen, valami nem stimmel, ennyire nem kellene, hogy rosszul álljunk.

Eddig az edzőváltás sem segített. Artner Tamástól elköszöntek, jött Szentes Lázár, de egyelőre nem hozta el a megújulást, a pozitív változást.
– Artner Tamásnak korábban volt egy konkrét elképzelése arról, milyen játékosokkal szeretne együtt dolgozni, milyen taktika alapján küldi pályára a csapatot. Az eredmények őt igazolták, és ahogy már mondtam, várakozáson felül teljesítettünk. De a vezetők úgy látták, váltani kell a kispadon, jött Szentes Lázár a maga stratégiájával, a maga elképzeléseivel. Reméljük, a váltás előbb-utóbb meghozza a gyümölcsét, mert eddig az új edzővel két mérkőzésből kétszer kaptunk ki. De én bízom benne, hogy minden megváltozhat.

A Haladás kudarcait borzalmas lehet végigélni és végignézni a kapuból, főként úgy, hogy ön néhány hónapja még a válogatottban védett. Most meg az utolsó helyezett csapat kapusának vallhatja magát.
– Nem szeretem magam különválasztani a csapattól, egy vagyok a tizenvalahány játékos közül. Nem győzöm hangsúlyozni, mi akkor is igazi közösség voltunk, amikor sikereket arattunk, most sincs ez másként.

HA KÍVÁNCSI RÁ, MI AZ AZ ÉLMÉNY, AMIT RÓZSA DÁNIEL SOHASEM FELEJT EL EBBŐL A SZEZONBÓL, MILYEN JÖVŐKÉPET LÁT A SZOMBATHELYI HALADÁSNAK, VALAMINT, HOGY KIPRÓBÁLNÁ-E MAGÁT KÜLFÖLDÖN, OLVASSA EL A TELJES INTERJÚT A NEMZETI SPORT KEDDI SZÁMÁBAN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik